به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اولین نسل تویوتا راو4 در سال ۱۹۹۴ معرفی و پس از آن نسل دوم و سوم این خودرو نیز بین سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۳ تولید شد.
راو4 از محصولات پرفروش تویوتا و کلاس کراس اوورهای متوسط بازار محسوب می شد و نسل چهارم آن نیز در سال ۲۰۱۳ پا به عرصه گذاشت.
تویوتا راو 4 ، با فیسلیفت سال ۲۰۱۶، تغییر چهره داد و امروزه با پیشرانههای متنوع بنزینی، دیزل و هیبرید تولید میشود.
طراحی چراغ های مثلثی، با گوشههای تیز از مهمترین تفاوت ظاهری راو4، نسبت به نمونهی قبلی آن است، بگونه ای که فضای بسیار اندکی میان چراغها و پایینتر از لبهی کاپوت برای جلوپنجره در نظر گرفته شده است.
لوگوی تویوتا میز در ناحیهی سپر قرار گرفته و تویوتا سعی کرده تا با حجمدهی سپر و ایجاد حالت سهبعدی جلوه ای اسپرت و تهاجمی به این کراس اوور ببخشد.
علاوه بر این چراغ های مه شکن تویوتا راو 4 در قسمت پایین سپر در یک فرورفتگی قرار گرفته است.
تیپ فولآپشن راو ۴ (نسخهی Exclusive) همراه زهکشی سرتاسری نقرهای رنگ در پیرامون سپر و رکابها، با هزار دلار هزینهی اضافی قابل خرید است.
چهره ی راو 4 از نمای جانبی، بعلت وجود خطی برآمده که از بالای گلگیر جلو تا گوشه ی چراغ امتداد پیدا کرده است حالتی اسپرت به خود گرفته است.
بطور کلی، حجمدهی خاصی روی درها طراحی نشده و صرفا شاهد یک برجستگی پیوسته که از سپر جلو تا سپر عقب و در امتداد رکاب و گلگیرها می گذرد، هستیم.
طراحی نمای عقب راو 4 تفاوت زیادی با نسخه قبلی این خودرو ندارد، شکل چراغ های اصلی تغییر نکرده و تنها اندکی کشیده تر شده، لازم به ذکر است؛ از حجم قسمت پلاستیکی سپر عقب در نسخه جدید کمی کاسته شده ، البته تویوتا برای ایجاد اندکی تفاوت در این نسخه از طراحی خطوط حجم دهنده در قسمت عقب بهره گرفته است و آنتن کوسه ای مانند نسخه های قبلی همچنان سرجای خودش خودنمایی می کند.
تویوتا راو 4 از یک موتور 4 سیلندر 16 سوپاپ با حجم 2494سی سی بهره می برد.
این پیشرانه قادر به تولید 176 اسب بخار در 6000 دور در دقیقه و گشتاور 233 نیوتن متر در 4100 دور در دقیقه است که این قدرت توسط یک گیربکس 6 دنده اتوماتیک تیپ ترونیک به چرخ های جلو منتقل می شود.
راو 4 برای رسیدن به سرعت 100 کیلومتر در ساعت از حالت سکون به 9.3 ثانیه زمان نیاز دارد و حداکثر سرعت این خودرو 200 کیلومتر در ساعت است.
حجم باک این کراس اوور شهری 60 لیتر بوده و مصرف سوخت این خودرو در داخل شهر در هر 100 کیلومتر 10.7 لیتر، خارج شهر 8.1 لیتر و به صورت ترکیبی در هر 100 کیلومتر 9.1 لیتر مصرف خواهد کرد.
بر اساس گزارش بنیاد ایمنی خودروهای اروپا (Euro NCAP)، راو4 برای سرنشین بالغ، ایمنی ۸۹ درصد در انواع برخوردها را به همراه خواهد داشت؛ درحالیکه این میزان برای کودکان و سرنشین ردیف دوم ۸۲ درصد خواهد بود.
عابران پیاده نیز در صورت تصادف با این خودرو، ۶۶ درصد احتمال زنده ماندن خواهند داشت.
این خودرو از موسسه (Euro NCAP) ۵ ستاره ایمنی دریافت کرده است.
۷ کیسهی هوا، در نمونههای فول راو4، ترمز اضطراری، به صورت آپشن قابل انتخاب، در نظر گرفته شده اند، اما هشدار برخورد از طرفین، تشخیص اجسام در نقطهی کور، هشدار خروج از خط و کاهش نور چراغهای جلو به هنگام نزدیک شدن خودروی دیگر از روبرو، تشخیص عابر پیاده (PCS)، سیستم حفظ خودرو در شیب (HAC)، نمایش فشار باد تایرها (TPMS)، ترمز ضد قفل (ABS) ، کنترل پایداری الکترونیک (VSC)، تقسیم هوشمند ترمز بین چرخها (EBD)، ترمز کمکی (BA)، کنترل کشش (TRAC) و فناوری خاموش کردن پیشرانه قبل از برخورد (SST)، در همهی نسخههای راو4 وجود دارند.
از دیگر ویِژگی های راو 4 می توان به چراغ مهشکن جلو، دیفرانسیل جلو FWD، رینگهای 17 اینچی، چراغ مخصوص روز، بال عقب، جمع شدن خودکار آینههای جانبی، فیلتر هوا، طریقه رانندگی ECO و Sport، آینه الکتروکرومیک، کروز کنترل، سیستم ورود بدون کلید، دکمه استارت، سیستم نشان دهنده باد لاستیکها اشاره کرد اما از جمله تجهیزات سفارشی این خودرو باید به دو دیفرانسیل AWD - رینگهای 18 اینچی - نشان دهنده نقطه کور روی آینه جانبی - تهویه مطبوع جداگانه برای سرنشینان جلو - سانروف - روکش چرمی صندلیها - روکش چرمی دسته دنده - گرمکن صندلیهای جلو - سیستم Smart Key - سنسور عقب اشاره کرد.
انتهای پیام/