رئیس مرکز ملی فضای مجازی گفت: اگر به این نتیجه برسیم که لزوم فیلترینگ تلگرام وجود دارد، این کار را انجام می‌دهیم.

به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ صبح امروز همایش یک روزه علمی تخصصی افتا با عنوان "کلان داده-اینترنت اشیاء" با حضور سید ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی و رضا جواهری رئیس مرکز مدیریت راهبردی افتا برگزار شد.

در این همایش که به همت مرکز مدیریت راهبردی افتای ریاست جمهوری در تهران برگزار شد، جمعی از مدیران و کارشناسان IT و حراست دستگاه ها و سازمان های دولتی نیز حضور داشتند.

به‌جای فیلترینگ تلگرام پیام‌رسان‌های بومی را تقویت کنیم +تصاویر

ابوالحسن فیروزآبادی رئیس مرکز ملی فضای مجازی در این همایش گفت: در فضای جدید مجازی ما مجبور هستیم از سکوهای بومی (پلت فرم ها)، ماشین های جست و جوی بومی و پیام رسان های ایرانی استفاده کنیم.

دبیر شورای عالی فضای مجازی افزود: دولت مصمم است تا سازوکار حمایت از تولید پلت‌فرم‌های خدمات پایه را فراهم کند تا با مشارکت آگاهانه مردم و بخش خصوصی این سکوهای ارتباطی تولید شود.

وی در ادامه گفت: با گسترش شبکه های مجازی و شرکت هایی همچون گوگل، فیسبوک و تلگرام مرزهای جغرافیایی و حتی ملت ها تضعیف شده اند و اگر قرار است هویت ایرانی بودن خود را حفظ کنیم، خود باید تولیدکننده دانش و ابزارهای مورد نیاز خود در عرصه فضای مجازی باشیم.

رییس مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به اینکه امنیت یک امر اجتماعی است که باید با نوآوری همراه باشد افزود: اگر نوآوری وجود نداشته باشد با گسترش و توسعه ای که فضای مجازی و دنیای کلان داده و اطلاعات دارد، دولت های فاقد نوآوری روز به روز کوچکتر و منفعل تر شده و به سمت نابودی می روند.

فیروزآبادی با تاکید بر اینکه حضور در فضای مجازی نیازمند رابطه دوطرفه کاربران و ارائه دهندگان محتواست، گفت: باید همه هویت ها مشخص شود تا از حریم خصوصی و امنیت به طور عام پاسداری شود.

به‌جای فیلترینگ تلگرام پیام‌رسان‌های بومی را تقویت کنیم +تصاویر

رییس مرکز ملی فضای مجازی گفت: در جلسات متعددی در این مرکز با حضور ۲۴ دستگاه اجرایی کشور ، اصول لازم برای استفاده از اینترنت اشیا استخراج و مدون شده است تا هم حریم خصوصی هموطنان عزیز و هم امنیت عمومی رعایت شود .

دکتر فیروزآبادی یادآور شد: حتی بنگاههای جهانی خصوصی تولید کننده کلان داده ( Big Data) نیز برای حفظ حریم خصوصی مردم اهمیت فراوانی قایل هستند‌.

وی همچنین با تأکید بر اینکه به‌جای فیلترینگ تلگرام، باید پیام‌رسان‌های بومی را تقویت کنیم، اظهار داشت: با تقویت پیام رسان های بومی و تصویب قوانین مهم در حوزه فضای مجازی باید شرایطی فراهم کرد که کاربران ایرانی بدون نیاز به فیلترکردن تلگرام از آن به پیام رسان های ایرانی مهاجرت کنند.

رییس مرکز ملی فضای مجازی در پایان گفت: سیاست های حمایتی و هدایتگرانه دولت همراه با حکمرانی چالاک و مقررات گذاری به موقع می تواند هم مقررات دست و پاگیر قبلی را بردارد و هم فضای سالم رقابتی در عرصه فضای مجازی بوجود آورد.

رضا جواهری رییس مرکز مدیریت راهبردی افتا نیز در این همایش با اشاره به اینکه حضور در فضای مجازی مستلزم آموزش و آگاهی رسانی است، گفت: دانلود و استفاده از نرم افزارهای کِرَک شده، قفل شکسته و رایگان موجب شده است تا حملات در فضای مجازی افزایش یابد.

وی با بیان اینکه فضای مجازی محل انتشار اسناد محرمانه و خصوصی نیست گفت: بدافزارها و ویروس ها در فضای مجازی به راحتی با استفاده از فلش ها و USB ها جابجا می شوند و سازمان ها و مردم باید بسیار مراقب این موضوع باشند.

به‌جای فیلترینگ تلگرام پیام‌رسان‌های بومی را تقویت کنیم

دکتر رضاجواهری یادآور شد: براساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی کشور، مرکز مدیریت راهبردی افتا موظف است کلیه حوادث فضای مجازی را در حوزه دستگاه های زیرساختی بررسی و رسیدگی کند.

زارع معاون اجرایی مرکز مدیریت راهبردی افتای ریاست جمهوری نیز با اشاره به نظام ملی پیشگیری و مقابله با حوادث فضای مجازی گفت: مرکز افتا برای آموزش کارکنان و مدیران دستگاه های اجرایی و سازمان های کلان کشوری دوره های آموزشی تخصصی را در نظر گرفته است که بخشی از آن امسال برگزار شد و سال آینده با برنامه ریزی بیشتری این دوره ها برگزار خواهد شد.

سید ابوالحسن فیروزآبادی در حاشیه این همایش در جمع خبرنگاران حاضر شد و به سؤالات آنان پاسخ داد. وی در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران مبنی بر احتمال رفع فیلتر توییتر اظهار کرد: ما دایم فضای مجازی را بررسی می‌کنیم. درباره توییتر هم بررسی‌ها در حال انجام است و احتمال اینکه در سال آینده این اتفاق بیفتد، باید بررسی شود.

دبیر شورای عالی فضای مجازی با تأکید بر مضرات فضای انحصاری تلگرام، در خصوص احتمال فیلتر تلگرام وجود دارد، بیان کرد: اگر به این نتیجه برسیم، این کار را انجام می‌دهیم و احتمال آن وجود دارد.

وی با اشاره به راهکارهای حمایتی برای فراگیر شدن پیام‌رسان‌های داخلی اظهار داشت: پیام‌رسان سکویی برای ارائه سرویس و خدمات به مردم است. پیام‌رسان‌های داخلی اگر بخواهند توسط مردم پذیرفته شوند و مورد استفاده قرار گیرند، باید خدمات خوبی ارائه دهند، خدماتشان پایداری داشته باشد و خدمات اضافه‌تری از آنچه که پیام‌رسان‌های خارجی ارائه می‌دهند را عرضه کنند.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی ادامه داد: البته در این راه خود مردم هم باید بررسی کنند که کسب و کارها و خدمات آموزشی و جدی خود را بر بستر خارجی صورت ندهند. زیرا به هر حال بستر خارجی به دلیل عدم تبعیت از قوانین جمهوری اسلامی هر لحظه امکان دارد که به طور موقت یا دائم فیلتر شود. به همین دلیل توصیه ما این است که مردم و خصوصا پایگاه‌هایی که کاربر زیادی دارند، حتما در یک پیام‌رسان ایرانی ارائه خدمت داشته باشند.

فیروزآبادی در خصوص اینترنت اشیاء که یکی از مباحث اصلی همایش امروز بود ضمن بیان اینکه این اینترنت یکی از الزامات آینده بوده و در حال ورود به کشور است، بیان داشت: ما در مرکز ملی فضای مجازی از حدود 24 دستگاه دعوت کردیم و در این رابطه اصول حاکمی را تدوین کردیم که این اصول چارچوبی خواهد شد، برای اینکه توسعه IoT به صورت منظم‌تر در کشور صورت بگیرد. ما IoT را برای کشور یک فرصت می‌دانیم و معتقدیم بسیاری از مشکلات از جمله مواردی که در شهرهای بزرگ وجود دارد، مشکلات زیست محیطی، کشاورزی و مدیریت آب و مدیریت مصرف انرژی در کشور از طریق نظام‌های IoT صورت می‌گیرد.

دبیر شورای عالی فضای مجازی در همین زمینه ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود در آینده هم نظام سلامتی کشورها بر پایه IoT باشد. به همین دلیل ضمن اینکه و قرار شد دولت هم سندی در این زمینه تهیه کند، تشویق می‌کنیم که IoT در کشور توسعه پیدا کند و از مهم‌ترین اصول، بحث این است که نظام‌های IoT در کشور حتما باید روی سکوهای ایرانی باشند که مورد تاکید رییس‌جمهور هم است.

انتهای پیام/

همایش‌ علمی‌ تخصصی‌ افتا کلان‌ داده‌‌ و‌اینترنت‌ اشیا برگزار‌ شد

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۲ ۲۱ اسفند ۱۳۹۶
تلگرام باید فیلتر شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۲ ۲۱ اسفند ۱۳۹۶
تلگرام باید فیلتر شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۲ ۲۱ اسفند ۱۳۹۶
خیلی از کارهایم را با تلگرام انجام میدهم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۲ ۲۱ اسفند ۱۳۹۶
خیلی از کارهایم را با تلگرام انجام میدهم
Saudi Arabia
ناشناس
۲۲:۱۳ ۲۱ اسفند ۱۳۹۶
واقعا که جای تاسفه
Iran (Islamic Republic of)
زهره صابری
۱۸:۱۳ ۲۱ اسفند ۱۳۹۶
سلام تلگرام شاید اکثر مردم بخوان از همین تلگرام استفاده کنن ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۱ ۲۱ اسفند ۱۳۹۶
من هم تلگرام دارم
آخرین اخبار