ظریف گفت: اگر روزی عربستان سعودی با هرگونه تجاوز خارجی مواجه شود، ایران نخستین کشور است که برای کمک به این کشور وارد عمل میشود.
به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در سفر خود به پاکستان و پس از سخنرانی در موسسه مطالعات راهبردی اسلام آباد، به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به پرسشی در خصوص روابط ایران و عربستان و اینکه آیا ایران از پیشنهادها برای احیای روابط خود با عربستان استقبال کرده است، گفت: اگر روزی عربستان سعودی با هرگونه تجاوز خارجی مواجه شود، ایران نخستین کشور است که برای کمک به این کشور وارد عمل میشود.
ظریف همچنین با تبیین اهمیت امنیت و ثبات در منطقه اظهار کرد: معتقدیم امنیت و ثبات کشورهای همسایه و منطقه همان امنیت و ثبات جمهوری اسلامی ایران است.
وی ادامه داد: امیدوارم که آنها (عربستان) همان احساس ما را داشته باشند و برای حل موضوعات مورد اختلاف آمادگی داشته باشند.
وزیر امور خارجه کشورمان بیان کرد: ما آمادگی خود را برای آغاز مذاکرات با عربستان سعودی اعلام کرده ایم و از اقدامات نواز شریف نخست وزیر سابق پاکستان نیز برای آغاز این گفت و گوها نیز استقبال کردیم.
ظریف خاطرنشان کرد: مشکل این است که سعودیها فکر میکنند این به نفع آنهاست اگر دنیا فکر کند که آنها تهدید (از جانب ایران) میشوند.
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: معتقدیم که نمیتوانیم عربستان سعودی را از تحولات منطقه کنار بگذاریم، اما بر این مهم نیز معتقدیم که جمهوری اسلامی ایران را نیز نباید از تحولات منطقه جدا نگاه داشت، حال پرسش اینجاست که چرا باید سعی کنیم که یکدیگر را از تحولات منطقه جدا نگاه داریم.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان در بخش دیگری از سخنانش در این آیین، با تشریح خسارتهای جبران ناپذیر و ویرانیهای حاصل از اقدامات تروریستی در عراق و سوریه اضافه کرد: هر دو کشور ایران و عربستان سعودی میتوانند برای بازسازی عراق و سوریه سرمایه گذاری کنند و برای این کار باید مشکلات خود را پشت میز مذاکرات حل و فصل کنند.
وزیر امور خارجه ایران همچنین بیان کرد: دلیلی برای دشمن و خصومت بین ما و عربستان سعودی وجود ندارد، اما به آنها میگوییم که شما امنیت خود را از آن سوی مرزها نمیتوانید تامین کنید.
ظریف در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص روابط جمهوری اسلامی ایران و پاکستان در حوزه امنیت نیز گفت: به هیچ کس یا گروهی اجازه استفاده از خاک خود علیه پاکستان را نخواهیم داد، همچنین معتقدیم که پاکستان نیز متقابلا نخواهد گذاشت خاک این کشور علیه ایران از سوی عوامل تروریسم مورد استفاده قرار گیرد.
وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به یکی از حاضران در این آیین، در موضوع روابط ایران و هند نیز با اشاره به روابط حسنه تهران و اسلام آباد تصریح کرد: روابط ما با هند در راستای مخالفت با پاکستان نیست، همانطور که معتقدیم روابط پاکستان و عربستان سعودی نیز نشانه مخالفت با ایران نیست.
وزیر امور خارجه کشورمان همچنین با تبیین اهمیت بندر گوادر و چابهار در منطقه اظهار کرد: این دو بندر هر دو مکمل و نه رقیب یکدیگرند، زیرا فرصتها و ظرفیتهای زیادی در منطقه وجود دارد و هر دو کشور میتوانند از آن استفاده کنند.
ظریف در این بخش از سخنانش همچنین در پاسخ به پرسشی درخصوص اقدامات ضد ایرانی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا گفت: توافقنامه هستهای ایران و غرب یک توافقنامه بین المللی است و اگر ترامپ بخواهد این توافقنامه را نقض کند یقینا خود این کشور در جهان منزوی خواهد شد.
وی ادامه داد: آمریکا به مفاد این توافقنامه بین المللی عمل نمیکند، زیرا که نمیخواهد جمهوری اسلامی ایران از فوائد آن بهرهمند شود بنابراین دولت آمریکا عملا در حال نقض برجام است.
ظریف گفت: معتقدیم که اتحادیه اروپا باید پیامی واضح به آمریکاییها بدهند و آن اینکه اگر آنها به نقض برجام ادامه دهند یا در صدد تغییرآن باشند یقینا با انزوای بین المللی مواجه خواهند شد.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان همچنین در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به سوال دیگری در مورد تهدیدهای داعش نیز گفت: حضور گروه تکفیری تروریستی داعش در منطقه برای امنیت همه کشورها خطرناک است.
وزیر امور خارجه کشورمان افزود: رقابتهای خونینی بین داعش و طالبان در افغانستان هر از چند گاهی به وقوع میپیوندند که این میتواند امنیت پاکستان ایران چین و روسیه را در منطقه با چالش روبرو کند.
وی خاطرنشان کرد:کشورهای منطقه و همسایه باید برای بازگرداندن امنیت و ثبات در افغانستان به این کشور کمک کنند ما از هر نوع فرایند گفتگو در افغانستان از جمله حضور طالبان در آن حمایت میکنیم.
انتهای پیام/