به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، جلسه علنی امروز چهارشنبه 23 اسفندماه در حالی آغاز شد که استیضاح حجتی وزیر جهاد کشاورزی را در دستور کار خود داشت.
جلسه امروز برخلاف جلسات استیضاح روز گذشته ربیعی و آخوندی، شاهد تعداد بسیار کمتری از خبرنگاران، عکاسان و تصویربرداران است.
ساعت 8:20 صبح صحن علنی آغاز شد و خبرنگاران با ورود به صحن شاهد حضور جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، حجتی وزیر جهاد کشاورزی و امیری معاون پارلمانی رئیس جمهور بودند.
بعد از تلاوت آیاتی از قرآن کریم، رنجبرزاده عضو هیئت رئیسه مجلس اسامی موافقان استیضاح حجتی را همانند روز گذشته قرائت کرد و قرار شد وقفچی، محمود صادقی، مقصودی، صدیف بدری، نادر قاضیپور و لاهوتی در ابتدا صحبت کنند و صادق حسنی و کوهکن بعد از اظهارات وزیر در پشت تریبون قرار بگیرند.
وقفچی نماینده زنجان پشت تریبون قرار گرفت، اما نتوانست به خوبی و بسیار تأثیرگذار مخالفت خود را با حجتی تشریح کند. بعد از آن نوبت محمود صادقی نماینده تهران بود که در جایگاه قرار بگیرد، اما به جای وی صدیف بدری صحبت کرد.
با اتمام سخنان بدری این بار با آوردن نام محمود صادقی، لاریجانی به صورت سوالی اعلام کرد که" آقای صادقی آمادگی دارد؟" و این بار هم قاضیپور به جای صادقی در پشت تریبون قرار گرفت.
در همین میان، محمود صادقی به همراه محسن کوهکن و تابش در جایگاه هیئت رئیسه حضور یافتند و جلسهای دورهم داشتند که مشخص نبود چه مشکلی پیش آمده است؛ محمود صادقی علیرغم اعلام نامش در میان موافقان استیضاح، ظاهرا تمایلی برای صحبت نداشت.
اما صادقی در گفتوگو با خبرنگاران، دلیل عدم صحبت در موافقت با استیضاح حجتی را احترام به نظر جمعی فراکسیون امید اعلام کرد. فراکسیون امید در اواسط جلسه استیضاح، مخالفت خود را با استیضاح این وزیر بیان کرد.
جلسه استیضاح امروز برخلاف حتی جلسه استیضاح آخوندی بسیار آرام است؛ با اتمام سخنان قاضیپور، رنجبرزاده این بار نام حسن نوروزی نماینده مردم رباط کریم و بهارستان را به عنوان موافقان استیضاح قرائت کرد تا در جایگاه قرار بگیرد و این موضوع در صورتی است که نام وی و همچنین زهرا سعیدی نماینده مبارکه در لیست نمایندگان مخالف که در ابتدا قرائت شد، نبود.
ساعت 9:05 نوبخت سخنگوی دولت به همراه زنگنه وزیر نفت وارد صحن علنی شدند، اما نمایندگان در همان ابتدای صحن و در مقابل در ورودی در اطراف آنها تجمع کردند و این تجمع و جلسه گروهی تا دقایقی به طول انجامید، نهایتا زنگنه توانست با خروج از این جلسه در کرسی خود در ردیف جلو بنشیند.
اما نوبخت همچنان به صحبت با نمایندگانی همچون سبحانیفر و قوامی ادامه داد.
در این میان نوروزی در پشت تریبون با حرارت تمام شروع به بیان اعتراضات و اشکالاتی که در وزارت جهاد کشاورزی وجود داشت، میکرد، در قسمتی از سخنان خود با فریاد گفت:" ما بمیریم و خاک بر سر ما که باید کود هم به کشور وارد کنیم"، این موضوع یادآور بحث واردات کودهای انسانی بود که طی دو سه هفته پیش در فضای مجازی پیچید و نهایت وزارت صنایع و معادن این موضوع را تکذیب کرد.
زهرا سعیدی نماینده مردم مبارکه موافق بعدی بود که در جایگاه قرار گرفت، او اولین خانمی بود که در این سه استیضاح در پشت جایگاه برای ارائه مطالبی درباره استیضاح صحبت میکرد.
سعیدی در ابتدای سخن خود با کنایه به نمایندگان از آنها خواست تا حرف وی را گوش دهند و در زمان ارائه رأی نیز برای استیضاح خدا را شاهد قرار دهند.
سعیدی که عضو مجمع نمایندگان استان اصفهان است، سخنش را با اشاره به حقآبه کشاورزان آغاز کرد، طی هفته گذشته این موضوع باعث شده بود تا مردم بخشی از استان اصفهان به شرکت آب حمله کرده و با اعتراض بخواهند تا آبی که از این استان به یزد میرود، قطع شود؛ وی وزیر جهاد کشاورزی را براساس قانون، مسئول این موضوع میدانست.
نماینده مردم مبارکه همچنین در ادامه و در زمان تشریح مشکلات کشاورزان با بغض اعلام کرد که آنها 5 میلیارد تومان برای فروش بذر از این وزارتخانه طلب دارند و اکنون به دلیل تنگدستی مجبور به دستفروشی شدهاند.
با اتمام سخنان سعیدی این بار نوبت حجتی وزیر جهاد کشاورزی بود که پشت تریبون قرار گرفته و از برنامههای خود دفاع کند.
زمانی که وی در جایگاه قرار گرفت، به دلیل داشتن برگههای بسیار در دستانش، لاریجانی با طعنه به وی گفت: "همه اینهایی که آوردهاید را میخواهید بخوانید؟"
جعفرزاده ایمنآبادی نماینده مردم رشت در مخالفت با استیضاح محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی 15 دقیقه فرصت برای دفاع از وزیر داشت که قبل از آن که تریبون وی روشن شود، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی با خنده خطاب به وی گفت: "آقای ایمنآبادی به قیافه شما میآید که 5 دقیقه بیشتر صحبت نکنید".
در ادامه و پس از آن میکروفن جعفرزاده ایمن آبادی روشن شد، وی خطاب به رئیس مجلس گفت: "خدا به شما قوت دهد که از راه دور هم قیافه شناسی میکنید."
همچنین در ادامه اظهارات جعفرزاده ایمن آبادی وی خطاب به لاریجانی گفت: یکی از همکاران ما در صفحه اینستاگرام است گفته که دولت شام داد تا وزیرانش باقی ماند؛ آقای لاریجانی چه کسی در مجلس شام خورد؟!
وی در ادامه اظهاراتش بیان کرد شأن مجلس را با این اظهارات تنزل میدهید و بنده معتقدم که در حال حاضر زمان مناسبی برای استیضاح نیست.
در ادامه جلسه علنی مجلس مهرداد لاهوتی نماینده مردم لنگرود در موافقت با استیضاح محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی پشت تریبون قرار گرفت و با ناراحتی از وضعیت کشاورزان گفت: دلم میخواد گریه کنم؛ آقای حجتی! اگر جرئت دارید بروید به چایکاران دست دهید؛ دستهای پینه بسته آنان دست شما را مثل اره میبرد.
همچنین نماینده مردم لنگرود با ابراز تأسف از اینکه درصد آلایندگی از 20 درصد به 40 درصد رسیده است، گفت: وقتی این خبر را شنیدم موی بدنم بلند شد، چرا که این آلایندگی منجر به سونامی سرطان در کشور شده است.
انتقادات شدید و فریادهای لاهوتی بر سر حجتی به دلیل مشکلات فراوانی که در بخش کشاورزی وجود دارد ادامه داشت و وی در نهایت شعری گیلکی خواند و با زبان محلی خود گفت: "آقای حجتی هرچه درباره شما بگویم کم گفتهام".
ساعت 11:50 دقیقه با پایان دفاعیه حجتی، زمان رایگیری آغاز شد و براین اساس وزرا صحن علنی را ترک کردند. پزشکیان نایب رئیس اول مجلس که در غیاب لاریجانی اداره جلسه را برعهده داشت از ابتدای رای گیری تعداد نمایندگان حاضر را در پشت میکروفون اعلام می کرد، 216، 218 و 219 . وی در توضیح علت این کار خود در پشت تریبون با کنایه نسبت به اعتراض روز گذشته وکلای ملت در زمان رای گیری درباره استیضاح ربیعی گفت: تعداد حضار را می گویم که نگویید چرا تعداد آرا زیاد شد!
همزمان با شمارش آرا، رنجبرزاده عضو هیئت رئیسه شروع به قرائت تذکرات کتبی داغ کرد که در زمان قرائت نام موزه لوور، چندین بار به اشتباه نام این موزه را "لووُر، لووِر، لوُوُر، لوبِر" خواند که نمایندگان به صورت دسته جمعی نام این موزه را فریاد زدند و در نهایت توانست درست اعلام کردند.
با آغاز رای گیری تکاپوی نمایندگان، نظم جلسه را برهم زد و مدام صدای دو دو یا چهار چهار فضای صحن را پر کرد. نهایتا ساعت 12:05 نتیجه رای گیری اعلام شد؛ این وزیر هم با 117 رای مخالف استیضاح ماندنی شد.
انتهای پیام/