به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ایران قبل از انقلاب اسلامی کشوری وابسته به غربیها بود. البته وابستگی به کشور های غربی تنها به دوران طاغوت بسنده نمی کند، چرا که در دوره هایی همچون قاجاریه نیز این موضوع به وضوح وجود دارد. پس از انقلاب اسلامی؛ ایران موفق شده بود دست آمریکا و انگلیس را از کشور کوتاه کند. آنها سفرهای به نام ایران که دارای منابع گوناگونی است را از دست داده بودند و به هرکاری دست می زدند تا دوباره اوضاع را برای خود در ایران همچون سابق کنند.
بعد از قائلههای کردستان و شکست غرب در آن، تجاوز حربه ای بود که آمریکا در آن زمان با استفاده از همه ابزارهای موجود در منطقه علیه ایران به کار بست. منافقین نمونه ای از آنها بود که با حمایت غربی ها اوایل دهه 60 را برای هموطنان و غیر نظامیان ایرانی سیاه کرده بود. اما محافظان انقلاب اسلامی اجازه ندادند آمریکایی ها توسط منافقین به مقصود خود برسند.
ناامنی های غرب کشور در شهر هایی همچون مریوان، پاوه و سنندج نیز ریشه در توطئه های شوم آمریکایی ها داشت، چرا که رهبران این شورش ها در غرب کشور سال ها در کشورهای غربی آموزش دیده بودند، می توان گفت این افراد به راحتی تن به اهداف آمریکا داده و حقه این کشورها را پیرامون جداسازی شهر خود از جمهوری اسلامی ایران خورده بودند. آمریکا و هم پیمانانش در این مکر و حیله نیز بی نصیب بودند، چرا که جوانان انقلابی جمهوری اسلامی ایران به هیچ وجه حاضر به از بین رفتن انقلاب اسلامی نبودند.
شروع جنگ توسط رژیم بعث با انقلاب ایران حربه دیگر آمریکا علیه ایران بود. کشورهایی بسیاری از شرق تا غرب و شمال تا جنوب جهان از طرف آمریکا مامور شده بودند در جنگ رژیم بعث علیه ایران به صدام حسین کمک کنند. در این بین عربستان کشوری بود که به تازگی در زاویه دید آمریکا قرار گرفته بود. این کشور حمایت های بسیاری از صدام حسین در جنگ علیه ایران انجام داد. این جنگ 8 سال بین ایران و رژیم بعث طول کشید، اما عاقبت رژیم بعث و صدام حسین چه شد؟ آمریکایی که زمانی از حمایت کننده های اصلی رژیم بعث و صدام حسین بود با دستگیری سرکرده خود در رژیم بعث نشان داد همه اتفاقات قبلی در منطقه علیه ایران حقه ای بیش از طرف ایالات متحده آمریکا نبوده است.
حجم حربه ها از سوی آمریکا قبل از انقلاب و پس از انقلاب اسلامی می تواند نمونه ای برای کشورهای تازه به دوران رسیده غرب آسیا همچون امارات و عربستان سعودی باشد. گفتنی است قبل از انقلاب اسلامی حربه ها همواره با سود و منفعت برای آمریکا همراه بوده است. اما با انقلاب اسلامی کشورمان هیچ گاه تسلیم خودکامگی های این کشور نشده است.
کشورهایی همچون امارات و عربستان سعودی که هر دو از دین اسلام تبعیت می کنند، دقیقا اوضاع قبل از انقلاب اسلامی ایران در آنها حاکم است. امارات پاتوق روسپیگری ها و دیسکو های فراوانی شده است که با موجودیت این کشور مغایر است. می توان گفت امارات متحده عربی از سوی کشورهای غربی به گذرگاه تجارت از هر نوعی تبدیل شده است که هرکدام نفع و سود خاص خود را نصیب تاجران آمریکا خواهند کرد.
عربستان سعودی نیز کشوری است که سه مکان مقدس از قبیل کعبه، قبرستان بقیع و آرامگاه پیامبر در آن جای دارد. این کشور تنها در ظاهر نام دین اسلام را یدک می کشد، اما در باطن خلق و خوی آمریکایی با زندگی شاهزادگان آنها عجین شده است. ریاض پایتخت این کشور دیسکوهای زیادی را در خود جای داده است ، هر روزه فسادهای اخلاقی از سوی شاهزادگان به ظاهر مسلمان این کشور در سایت های خبری مختلف منتشر می شود، به طوری که در برخی موارد مردم عربستان به خصوص شیعیان این کشور اعتراضاتی را انجام داده اند.
منطقه قطیف و العوامیه از شهرهای شیعه نشین عربستان سعودی محسوب می شوند که در شمال شرقی این کشور واقع شدند. آنها بارها با برگزاری تظاهرات علیه آل سعود و سوء استفاده های شاهزاده های عرب از بیت المال اعتراض کرده اند که هر بار با تیراندازی شرطه های عربی به سمت خود مواجه شده اند.
سوال اینجاست که عربستان سعودی و حکام آن چه زمانی پی می برند که از غربی ها همچون آمریکا بازی خورده اند. اگر زمانی هرج و مرج در این کشور اتفاق بیفتد ، آیا آمریکا به بهانه های مختلف نیروهای نظامی خود را وارد عربستان نمی کند؟
عربستان تمام پل های پشت سر خود را خراب کرده است، کشورهایی همچون یمن که مرز نزدیکی با آنها دارد را از دست داده، حتی شهروندان عربستانی با آل سعود مشکل دارند، چرا که عدالت در عربستان به طور برابر وجود ندارد، علاوه بر این پادشاه عربستان بارها شهرهای شیعه نشین را متهم به ستون پنجم علیه خود کرده است. سوالی که وجود دارد این است که آیا عربستان سعودی چشمان خود را بر روی گستاخی های آمریکا از سالیان دور در این منطقه بسته است. تا چه زمانی این برادر غربی سعودی ها به این کشور وفادار خواهد ماند؟
تاریخ بیانگر این موضوع است که جمهوری اسلامی ایران از کمک به کشور هایی که مورد تهاجم کشورهای خارجی قرار گرفته اند دریغ نکرده است. کمک های مالی، مواد غذایی و دارویی ایران در جنگ های سوریه و عراق قابل رویت است. محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان طی سفر به پاکستان و سخنرانی خود در پاسخ به سوال خبرنگاری پیرامون روابط ایران و عربستان سعودی گفته است: اگر روزی عربستان سعودی با هرگونه تجاوز خارجی مواجه شود، ایران نخستین کشوری است که برای کمک به این کشور وارد عمل می شود.
ظریف همچنین با تبیین اهمیت امنیت و ثبات در منطقه اظهار کرد: معتقدیم امنیت و ثبات کشورهای همسایه و منطقه همان امنیت و ثبات جمهوری اسلامی ایران است.
به نظر می رسد عربستان سعودی هنوز در شناخت دوست و دشمن خود عاجز است و از تجربه های همسایگان خود در برخورد با حیله و مکر غربی هایی همچون آمریکا درس نگرفته است؛ البته گذر زمان نشان خواهد داد آمریکا چه ضربه هایی را به این کشور وارد کرده است.
انتهای پیام/
باتشکر شیرجان