بر همین اساس نمونه ماده مشکوک به آزمایشگاه سازمان ملی استاندارد ارسال و در نتیجه ماهیت کالا اسید انیدرید استیک اعلام شده است که نوعی پیش ساز مواد مخدر صنعتی است.
این محموله از طریق گمرک شهید رجایی بندرعباس جهت ترانزیت به مرز میرجاوه اظهار و مبدأ بارگیری این محموله بندر جبل علی کشور امارات متحده عربی بوده است.
آسیب شناسی به عمل آمده توسط مرکز مبارزه با جرائم سازمان یافته گمرک حاکی از آن است که قاچاقچیان مواد مخدر قبلاً محمولههای پیش ساز را به صورت بشکه، گالن و در ذیل کالاهایی همچون ماشین آلات مستعمل و برش خورده جاسازی میکردند، اما کنترلهای شدید گمرکات جمهوری اسلامی ایران و استفاده مؤثر از دستگاههای ایکس ری باعث تغییر روش قاچاقچیان شده است.
به همین منظور مافیای مواد مخدر برای حذف احتمال کشف جاسازیها توسط دستگاههای ایکس ری اخیراً محمولههای پیش ساز مواد مخدر را تحت عنوان کالاهایی که از نظر شکل، حجم و وزن با مواد پیش ساز مشابهت دارند (همچون روغن موتور، ضد یخ و ...) بارگیری و قصد ترانزیت این محمولهها به پاکستان و افغانستان را داشته اند که با هوشیاری ماموران گمرک و به کمک دستگاههای پیشرفته کنترلی و رصد اطلاعات محمولهها کشف و ضبط شده اند که آسیب شناسی مرکز مبارزه با جرائم سازمان یافته گمرک و ابلاغ بخشنامههای متعدد به گمرکات و هوشیاری، سلامت و مسئولیت پذیری کارکنان خدوم و زحمتکش گمرکات موجب کشف اینگونه جاسازیهای بسیار مهم شده است.
در سال ۱۳۹۶ مجموعاً گمرک جمهوری اسلامی ایران ۴۵۴۶۹ لیتر اسید انیدرید استیک که پیش ساز مواد مخدر است کشف شده است. این مقدار اسید انیدرید برای تولید حداقل ۱۵ تن هروئین کفایت میکند. ضمناًقیمت قانونی اسید انیدرید استیک در هر لیتر تا ده دلار بوده و اقدامات کنترلی گمرک جمهوری اسلامی ایران باعث شده است که قیمت غیر قانونی این اسید در افغانستان به ۳۰۰ تا ۱۵۰۰ دلار در هر لیتر افزایش یابد.
گمرک ایران موفق شد در سال ۲۰۱۷ رتبه اول دنیا را در مبارزه با مواد مخدر و رتبه دوم را در مبارزه با قاچاق کالا کسب کند.
انتهای پیام/