به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛یوناتن بت کلیا نماینده مردم مسیحیان آشوری و کلدانی در مجلس شورای اسلامی،در مورد اقداماتی که برای سال ۹۷ در جهت احیای تالابهای کشور پیش بینی شده است گفت: متاسفانه وضعیت آب کشور در وضعیت بحرانی قرار دارد، کما اینکه بسیاری از رودخانهها نیز همچون دریاچه ارومیه، زاینده رود خشک شده و رو به نابودی میروند و این فجایعی بوده که در راه است.
نماینده مردم مسیحیان آشوری و کلدانی در مجلس شورای اسلامی، در تشریح وضعیت دریاچه ارومیه ادامه داد: اگر این دریاچه به طور کامل خشک شده و از بین برود، حدود ۱۴ استان نابود خواهند شد، چرا که به دلیل نمکی که در آن منطقه وجود دارد چنانچه طوفان بوزد یا باران شدید ببارد تمام این منطقه را از بین خواهد برد.
وی یادآورشد: البته راهکارهایی در جهت احیای دریاچه ارومیه مطرح شده است از جمله اینکه کانالکشی کرده و آب از دریای خزر و سایر دریاها یا رودخانهها به این دریاچه انتقال داده شود، اما در عمل گامی برای تحقق آن برداشته نشده یا اگر گامی هم برداشته شده، ملموس نیست.
بت کلیا گفت: امروز شاهد این هستیم که در بسیاری از کشورهای دنیا به صورت مصنوعی ابرها را بارور کرده و از این طریق باعث بارندگی در سطح وسیع شده و به این روش آب مورد نیاز خود را تامین میکنند.
وی افزود: البته خوشبختانه آبیاری قطرهای مزارع تا حدود زیادی مشکلات ناشی از کم آبی را کاهش داده است، اما در شرایط کنونی باید به این مهم توجه کنیم که با اتمام منابع آبی محدودی که در اختیار داریم نسل آینده کشور چکار خواهند کرد؟
بت کلیا تصریح کرد: بیتوجهی به وضعیت تالابها و سایر منابع آبی از جمله دریا و دریاچهها باعث میشود که کشور رو به نابودی برود و در آیندهای نه چندان دور مردم در رنج و سختی زندگی کنند، بنابراین از همین الان تمام بخشهای دولت باید در این زمینه چارهاندیشی کرده و هر کدام سهم خود را به خوبی ادا کنند، نه اینکه منتظر بمانند تا تنها وزارت نیرو اقداماتی در این خصوص انجام دهد و چنانچه مثمر ثمر واقع نشد در جهت استیضاح وزیر اقدام شود.
این نماینده مردم در مجلس دهم، عنوان کرد: بیتردید همه دستگاههای کشور از سازمان حفاظت محیط زیست تا تمام وزارتخانهها باید به دنبال احیای منابع آبی کشور اعم از دریاچهها و تالابها باشند و در این مسیر از تجربیات کشورهایی که در این زمینه موفق بودهاند، استفاده کنند و در صورت نیاز از مشارکت بخش خصوصی یا کارشناسان سایر کشورها نیز بهرهمند شوند تا با ارائه راهکار و سرمایهگذاری در این بخش وارد عمل شوند.
عضو هیات رئیسه فراکسیون محیط زیست مجلس، بیان کرد: هماکنون تنها ده درصد از تالابها هنوز خشک نشدهاند، اما چنانچه برای حفظ آنها برنامهریزی نشود قطعا این تالابهای باقی مانده نیز رو به نابودی میروند، بنابراین لازم است تمام دستگاهها دست به دست هم دهند و مجلس نیز با تمام وجود بر روند احیای تالابها نظارت کند و در صورت لزوم قوانینی را تصویب کند تا دست مسئولان مربوطه برای انجام هر گونه اقدامی در این حوزه باز شود، چرا که آینده فرزندانمان در گروی تصمیم کنونی مسئولان بوده و هر اقدامی که امروز انجام دهیم در برگی از تاریخ ثبت خواهد شد.
انتهای پیام/ن.م