تهیه سجوق و باسلوق درمراغه، قدمتی چند صدساله دارد که از شیره انگور، بادام و گردو تولید و سالانه یک بار، آن هم در آستانه نوروز از شیره انگور باغ‌های روستای ورجوی که مرغوب‌ترین انگور‌ها را دارد، تهیه می‌شود.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛سجوق، باسلوق، حلوای نخود و شیرینی چای، محصولاتی از دل طبیعت است و از پرطرفدارترین سوغاتی‌های شهر تاریخی مراغه به شمار می‌رود.

تهیه سجوق و باسلوق درمراغه، قدمتی چند صدساله دارد که از شیره انگور، بادام و گردو تولید و سالانه یک بار، آن هم در آستانه نوروز از شیره انگور باغ‌های روستای ورجوی که مرغوب‌ترین انگور‌ها را دارد، تهیه می‌شود.

حلوای آرد نخود هم از مخلوط شیره انگور، آرد نخود، گردو، بَزَرَک و پسته تهیه می‌شود و در زمستان و نوروز طرفداران زیادی دارد.
این حلوا، شب یلدا، شب چهارشنبه آخرسال و نوروز، پای ثابت سفره هفت سین در مراغه است.

در این شهر، بیشتر مردم برای نوشیدن چای از شیرینی مخصوص استفاده می‌کنند و این محصول با قدمت ۱۵۰ سال به عنوان سوغاتی به شهر‌های مختلف استان و کشور هم ارسال می‌شود.

شیرینی چای به خاطر نرم و ارزان بودن نسبت به قند، از پرطرفدار‌ترین شیرینی و سوغاتی‌های مراغه هم به شمار می‌رود.

درکنار این سوغاتی ها، عسل، قیسی، برگه زردآلو، کشمش، گردو و بادام مراغه هم با داشتن شهرت جهانی علاوه بر مصرف داخلی به خارج صادر می‌شود.

مراغه قطب اول تولید محصولات باغی در آذربایجان شرقی است و سالانه از ۲۵۰ تا ۲۷۰ هزار تن میوه تولید شده دراین شهرستان بخشی به صورت تازه خوری و بخشی هم به صورت فرآوری شده و خشکبار صادر می‌شود.

 

انتهای پیام/ش

مراغه قطب اول تولید محصولات باغی در آذربایجان شرقی است

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار