به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ هر شهر و استانی برای خودش نشانه هایی دارد که به نحوی شناسنامه آن شهر محسوب می شوند. از صنایع دستی گرفته تا مکان های گردشگری و
غذاهای محلی، همه و همه نمادی از یک شهر و استان محسوب می شوند که اتفاقا مردمان آن منطقه تعصب خاصی نسبت به آنها دارند.
البته گاهی به دلیل سیر و سفرهایی که همیشه باب بوده، این تحفه ها دست به دست چرخیده و به شهرهای دیگر قرض داده شده اند. برای مثال غذاهای محلی هر شهر و استانی، ممکن است در مکان هایی دیگر پخته و استفاده شوند و حتی دست مایه تغییر شده باشند. اما باید این نکته را به خاطر سپرد هر غذایی شناسنامه و اصالتی برای خودش دارد که همیشه با آن باقی می ماند.
کمه جوش سبزواری
اگر به غذاهای محلی نقاط مختلف علاقه دارید، این غذای محلی سبزواری را هم حتما امتحان کنید؛ این غذا با سبزی خوردن و نان و خوراک بادمجان بسیار لذیذ است.
مواد اولیه:
- ماست چکیده و یا کمه (نوعی فرآورده لبنی که مانند ماست چکیده چرب و سفت است) یک کیلو
- گوجهفرنگی 2 کیلو
- تره خرد شده 4 یا 5 قاشق غذاخوری
- نعنا خرد شده 2 قاشق غذاخوری
- پیاز 2 عدد
- پودر گردو 5 یا 6 قاشق غذاخوری
- کشک 3 قاشق غذاخوری
- تخممرغ یک یا 2 عدد
- کره 50 گرم
- نعنا خشک یک قاشق غذاخوری
- زردچوبه یک قاشق مرباخوری
- فلفل قرمز به میزان لازم
- روغن (حیوانی) به میزان لازم
- نمک به میزان لازم
طرز تهیه:
1. ابتدا پیازها را ریز خرد کرده و در کره و روغن طلایی میکنیم.
2. سپس تره خرد شده و نعنا را اضافه کرده میگذاریم تا آبش کشیده شود.
3. سپس زردچوبه، نعنا خشک و گردو را ریخته باز تفت میدهیم در این موقع ماست (ماست چکیده و یا کمه را با کمی آب شل کنید) و کشک و آب گوجه فرنگی و تخممرغ را با مخلوط کن، مخلوط میکنیم و به مواد اضافه کرده و در حال هم زدن میگذاریم تا بجوشد و به غلظت دلخواه برسد.
4. در آخر نمک و فلفل قرمز اضافه کرده و با نعنا خشک و کمی از آب خوراک بادمجان که معمولا با این غذا سرو میشود تزیین میکنیم و همراه نیمرو و خوراک بادمجان و سبزی خوردن و نان خشک سرو میکنیم.
حلیم عدس
مواد اولیه:
- گوشت سردست 500 گرم
- عدس 100 گرم
- برنج سه قاشق سوپخوری
- پیاز سرخ کرده یک پیمانه
- کشک و روغن و نمک و فلفل و گردو و نعنا خشک به میزان لازم
- پیاز دو عدد
طرز تهیه:
1. در یک قابلمه گوشت و مقداری پیاز میریزیم و میگذاریم تا بپزد وقتی که نیم پز شد عدس خیس کرده را اضافه میکنیم.
2. بعد از گذشت 10 دقیقه برنج خیس کرده را افزوده و میگذاریم تا مواد خوب بپزد.
3. سپس گوشت و عدس را کوبیده و مخلوط میکنیم.
4. دو لیوان آب یا آبگوشت و نمک و فلفل روی این مواد میریزیم و ظرف را روی حرارت ملایم میگذاریم و گاهی هم میزنیم تا حلیم جا افتاده و کشدار و غلیظ شود.
5. ظرف را از روی حرارت برداشته با کشک مخلوط میکنیم و در ظرف سرو میکشیم.
6. روی آن را با نعنا، پیاز داغ و گردو تزیین کرده بعد سرو میکنیم.
روش دیگر:
1. عدس را جداگانه پخته، برنج را اضافه میکنیم تا بپزد بعد با هم میکس میکنیم.
2. گوشت را هم بعد از پختن میکس کرده با مواد مخلوط مینماییم تا با هم بپزد و کشدار شود. در آخر کشک را میافزاییم.
ساطری پلو
مواد اولیه:
- برنج سه پیمانه
- هویج 500 گرم
- گوشت چرخكرده 200 گرم
- پیاز متوسط یك عدد
- كشمش پلویی یك پیمانه
- زعفران آبكرده یك دوم پیمانه
- روغن به میزان لازم
طرز تهیه:
1. ابتدا برنج را كه از قبل خیس كردهایم، آبكشی كرده و كنار می گذاریم. سپس هویجها را خلالی خرد كرده و تفت میدهیم. گوشت را نیز با یك عدد پیاز رنده شده مخلوط و به شكل كوفته ریزههای كوچك درست كرده و سرخشان میكنیم.
2. آنگاه كشمشهای شسته شده را تفت داده و تمام مواد تفت داده شده را با هم مخلوط كرده و نیمی از زعفران آب كرده را به آن اضافه میكنیم. در مرحله بعد، در قابلمه مورد نظر كمی از برنج آبكشی ریخته و روی آن مقداری از مواد آماده شده را میریزیم، این كار را لایهلایه تكرار میكنیم تا برنج و مواد تمام شود، سپس روی آن مابقی زعفران را ریخته و میگذاریم برنج دم بكشد. در مرحله آخر، هنگامی كه برنج دم كشید، روی آن روغن گرم شده را ریخته و در ظرف مورد نظر میكشیم.
شله
شله یکی از پرطرفدارترین غذاهای مشهدی است. این غذا را در ایام خاص عاشورا، تاسوعا، اربعین، شهادت امام رضا و یا عزاداری درست میکنند. مواد تشکیلدهندهی شله:گوشت و گردن گوسفند، لوبیا قرمز، لوبیا سفید، لوبیا چیتی، نخود، بلغور گندم، نمک، فلفل، دارچین و زنجبیل است. پختن شله حدود 6 تا 7 ساعت زمان میبرد و به علت سختی پختن آن معمولا در خانه درست نمیکنند. در انتها روی شله کمی خورشت قیمه میریزند.
کوکو شیرین
کوکو شیرین شبیه کیک است و طعم شیرینی هم دارد. معمولا کوکو شیرین را برای هضم راحتتر غذا، بعد از غذا میخورند. کوکو شیرین از سیب زمینی، تخم مرغ، زعفران، بکینگ پودر درست میشود. کوکو شیرین همانند کوکوسیبزمینی درست میشود بعد از آماده شدن آن را در شیرهای که از قبل آماده کرده میگذراند. شیرهی کوکو از شکر، گلاب، آب و زعفران درست میشود.
قروتی
یکی دیگر از غذاهای مشهد قروتی است. مواد تشکیل دهندهی قروتی کشش، نعنا خشک، گردو، پیاز، روغن و ادویه است. پیاز را با روغن تفت میدهند و به آن کشک و آب و ادویه را اضافه میکنند؛ و بعد از چند لحظه جوشیدن آمادهی خوردن میشود.
دیگچه
دیگچه شباهت بسیاری به شیر برنج دارد. دیگچه از برنج نیم دانه، شکر، هل، شیر، زعفران، خلال پسته درست میشود. دیگچه را بیشتر در ماههای محرم و صفر و مجالس روضه درست میکنند. ابتدا برنج را خیس میکنند و سپس میپزند تا له شود، شیر را به آن اضافه میکنند و سپس منتظر میمانند تا آماده شود.
آش آماج
آش آماج از غذاهای سنتی نیشابور است. به این آش بیبی هم میگویند و معمولا افراد نذر میکنند و آن را در ایام خاصی میپزند. مواد تشکیل دهندهی آش آماج نخود، لوبیا چیتی، عدس، باقالی، بادمجان، گوجه فرنگی، سبزی آش، پیاز و رب است
منابع: برترین ها/ کافه گردش
انتهای پیام/
طرز تهیه غذاهای محلی استان خراسان