به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ آيين سیزدهبدر از جشنهای نوروزی ایرانیان است که در سیزدهمین روز فروردین ماه هر سال برگزار میشود. هماکنون این روز با نام روز طبیعت در تقویم رسمی کشورمان ثبت شده است. در این روز اقشار مختلف جامعه به دامن طبیعت میروند و ساعاتی را در محیط سرسبز پیرامون منزلشان سپری میکنند.
اهالی تهران هم در روز طبیعت همچون اهالی شهرهای دیگر کشورمان، به دامن طبیعت میروند و از حضور در محیط سرسبز اطراف منزلشان لذت میبرند. ما در این گزارش سعی میکنیم برخی از مکانهایی که مردم تهران میتوانند مراسم سیزده بدر را در آنجا برگزار کنند، معرفی کنیم.
پارک جنگلی لویزان
پارک جنگلی لویزان با مساحتی بالغ بر ۱۱۰۰۰۰۰۰ متر مربع در منطقه ۴ شهر تهران قرار گرفته است. این پارک جنگلی که در شمال شرق شهر تهران واقع شده، در حدود ۱۳ کیلومتری مرکز شهر قرار گرفته است و از شمال به قرچک، از جنوب به شمسآباد، از غرب به ده لویزان و از شرق به پادگان خاتمالانبیا منتهی میشود.
پارک جنگلی وردآورد
پارک جنگلی وردآورد یکی دیگر از پارکهای جنگلی استان تهران است. این پارک جنگلی با مساحتی بالغ بر ۱۰۴۵۸۰۰۰ متر مربع در منطقه ۲۲ شهر تهران قرار گرفته و در کوههای وردآورد و کنار آزادراه ۲ واقع شده است.
چيتگر
یکی دیگر از پارک جنگلیهای شهر تهران با نام چیتگر شناخته میشود. این پارک جنگلی با مساحتی بالغ بر ۹۵۰۰۰۰۰ متر مربع در منطقه ۲۲ شهر تهران قرار گرفته است و از شمال به زمینهای چیتگر، از جنوب به اتوبان تهران-کرج، از غرب به شهرک سرو آزاد و پیکانشهر و از شرق به منطقه خرگوشدره منتهی میشود.
پارک جنگلی چیتگر یک پیست و مسیرهای دوچرخهسواری و امکانات اسکیتسواری دارد. افرادی که میخواهند با مترو به این پارک جنگلی بروند میتوانند در ایستگاه چیتگر یا ایرانخودرو پیاده شوند، زیرا ایستگاه متروی چیتگر در مقابل درب شماره ۱ و ایستگاه متروی ایرانخودرو در مقابل دربهای شماره ۵ و ۷ پارک جنگلی چیتگر قرار گرفتهاند.
سرخهحصار نام یکی دیگر از پارکهای جنگلی شهر تهران است. این پارک جنگلی با مساحتی بالغ بر ۸۵۰۰۰۰۰ در منطقه ۱۳ شهر تهران قرار گرفته است.
پارک جنگلی پردیسان
پارک جنگلی پردیسان که با مساحتی بالغ بر ۳۰۰۰۰۰۰ متر مربع در منطقه ۲ شهر تهران قرار گرفته است، از سمت شمال به بزرگراه همت و محله شهرک غرب، از شرق به بزرگراه شیخ فضلالله نوری، از غرب به مسیل رودخانه پونک و از جنوب به بزرگراه حکیم و محله بلوار مرزداران منتهی میشود. این پارک جنگلی موزه تنوع زیستی، موزه آب و باغ وحش را در خودش جای داده است.
كوهسار
کوهسار نام یکی دیگر از پارکهای جنگلی تهران است. این پارک جنگلی با مساحتی بالغ بر ۱۰۰۰۰۰۰ در منطقه ۵ شهر تهران و در دامنه رشته کوه البرز قرار گرفته است. افرادی که میخواهند به این پارک جنگلی بروند میتوانند از طریق بزرگراه آبشناسان به آن دسترسی پیدا کنند. منطقه ۳ شهر تهران نیز با ۳ پارک جنگلی به نامهای طالقانی با مساحت ۳۱۰۰۰۰ متر مربع، آب و آتش با مساحت ۲۴۰۰۰ متر مربع و پارک ملت با مساحت ۳۴۰۰۰ متر مربع پذیرای افرادی است که میخواهند ساعتی را در دامان طبیعت بگذرانند.
پارک آب و آتش
پارک آب و آتش یا بوستان حضرت ابراهیم (ع) شامل پل ابریشم، لانه کبوتر، کالسکهرانی، فانوس دریایی، آبنما و برج آتش است. این مجموعه در خیابان آفریقا، نرسیده به چهارراه جهان کودک و در انتهای کوچه ژوبین قرار گرفته است. پارک جنگلی طالقانی یا پارک جنگلی عباسآباد نیز در نزدیکی ایستگاه متروی شهید حقانی و بر روی تپههای عباسآباد قرار گرفته است.
پارک جنگلی خرگوشدره
پارک جنگلی خرگوشدره یکی دیگر از پارکهای جنگلی شهر تهران است. این پارک جنگلی با مساحتی بالغ بر ۶۵۰۰۰ متر مربع در منطقه ۲۲ شهر تهران قرار گرفته است. این پارک جنگلی رو به روی درب اصلی مجموعه ورزشی آزادی واقع شده است. پارک جنگلی توسکا نیز با مساحتی بالغ بر ۳۰۰۰۰۰۰ متر مربع در منطقه ۱۵ شهر تهران قرار گرفته است.
روستای کردان
روستای كردان نیز یكی از روستاهای زیبا و تاریخی منطقه هشتگرد تهران است. از دیدنیهای این روستا میتوان برج آرامگاهی كردان، پل قدیمیبانو صحرای كردان، امامزاده شاهزاده حسین و بیبی شهربانو را نام برد. در دو كیلومتری شمال غرب روستا پلی قدیمی به نام بانو صحرا وجود دارد كه از نام منطقه ای به همین نام گرفته شده. این پل آجری در دوره صفوی ساخته شده كه تنها دوپایه و بخشی از طاقهای آن باقی مانده است البته دیدن روستای سرسبز و خوش آب و هوای فشم را هم به همه كسانی كه به این منطقه سفر میكنند، توصیه میكنیم.
دره کن – سولقان
این دره در شمال شرقی شهر تهران قرار دارد و رودخانه ای که از بلندیهای شمال البرز سرچشمه میگیرد، در مسیر آن جریان دارد. در طول درهها قهوهخانههایی وجود دارد که در روزهای هفته به ویژه در روزهای تعطیل از مسافران پذیرایی میکنند.
انتهای پیام/
علاوه بر معرفی تفرجگاه ها مطلبی در سایت شبکه جامع آلرژی با عنوان طبیعت گردی بدون حساسیت و آلرژی مطالعه کردم که خیلی جالب بود