به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از رشت؛ سیزده به در آخرین مراسم از آیین های نوروزی پس از گذراندن چند روز آداب و رسوم مانند خانه تکانی، چهارشنبه سوری، تحویل سال، سفره هفت سین و دید و بازدید است.
در این روز نیز گیلانیان از صبح خروس خوان تا شامگاه، آیین های مختلفی را برای گذراندن یک روز شاد در طبیعت انجام می دهند.
در آیین های سیزده به در کباب همیشه پای ثابت تفریحات ایرانیهاست و هنگامی که قربانی کردن گوسفند مانند امروز هزینه بر نبود، مردم گیلان در جشن تشتر، گوسفند قربانی میکردند.
آنها توجه داشتند گوسفندی که در سیزده میکشند باید یکدست سفید یا سیاه باشد و لکه نداشته باشد.
معمولا بازار خوردن آجیل بعد از ظهرهاست و قبل از ناهار نیز کاهو سکنجبین میل می شود.
در این روز قبل از خوردن هر خوراکی آنها که دست و دلبازتر هستند، به قول معروف لقمه همسایه را فراموش نمی کنند و از غذای خود، به آنهایی که اطرافشان نشستهاند، می دهند همین موضوع باعث بازشدن باب آشنایی با مردمی دیگر از همان شهر میشود که با هم یک مکان را برای شاد بودن در این روز انتخاب کرده اند.
همیشه طبیعت برای مردم ایران مقدس بوده و هست و میدانستند آبادانی حاصل طبیعت سالم است به همین دلیل ایرانیان به گونه ای با طبیعت برخورد داشتند که ردی از آنها باقی نمیماند به این معنا که همان مکان را همان طور دست نخورده و بکر باقی میگذاشتند و روز را به پایان میرساندند.
اکنون شاید تنها آدابی که از این روز کم کم درحال فراموش شدن است، همین برخورد درست با طبیعتی باشد که به خاطرش یک روز از تقویم کشور را نامگذاری کردهایم.
انتهای پیام/اص