عربستان یک سوم از رقم اعلام شده از سوی سازمان ملل برای کمک به یمنی ها را متعهد شده است اما منتقدان این اقدام، آن را تلاش عربستان برای بهبود وجهه مخدوش شده این کشور می دانند.

یمنی‌ها بهت زده از دوستی خاله خرسه سعودی‌ها!به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،روزنامه آمریکایی «کریستین ساینس مانیتور» در گزارشی نوشت: در سومین سالروز مداخله نظامی عربستان سعودی در یمن در هفته گذشته، ائتلافی که توسط آمریکا و انگلیس حمایت می شود، 16،749 مورد حمله هوایی علیه یکی از فقیرترین کشورهای جهان انجام داده است. سازمان ملل متحد، بمب های ائتلاف را عامل دو سوم بیش از 10 هزار مورد مرگ و میر در اثر این جنگ معرفی کرده است.

انصارالله در سالگرد این جنگ، هفت موشک به عمق خاک عربستان شلیک کرد. یک موشک به ریاض، پایتخت عربستان اصابت کرد و به مرگ یک غیرنظامی منتهی شد.

دو روز بعد، در حالی که انصارالله در انتظار واکنش نظامی عربستان بود، «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان اعلام کرد که این پادشاهی بر روی نیازهای انسان دوستانه این جنگ هم - که موجب گسترش گرسنگی و اپیدمی وبا شده - متمرکز است.

ولیعهد عربستان متعهد شده 930 میلیون دلار از طرف این کشور و امارات به یمن کمک کند که یک سوم کمک مورد درخواست «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل (2.96 میلیارد دلار) برای سال 2018 را تامین می کند.

این افتخار بشردوستانه (!) در ژنو مورد استقبال قرار می گیرد؛ جایی که سازمان ملل متحد یک کنفرانس تعهداتی برای یمن برگزار می کند. این پول نقد بخشی از یک بسته 1،5 میلیارد دلاری است که در اواخر ماه ژانویه عربستان سعودی متعهد شده بود.

اما یمنی هایی که تحت تاثیر جنگ قرار می گیرند و تحلیل گران می گویند که اهدای کمک های عربستان سعودی در اصل برای کمک به بهبود وجهه آسیب دیده خود پادشاهی است تا برای پایان دادن به جنگ. در واقع سعودی ها، شرکت های آمریکایی و انگلیسی ها را برای بهبود روابط عمومی به کار گرفته است.

«عبدالرشید الفقیه» مدیر اجرایی سازمان حقوق بشر «مواتانا» در پایتخت یمن می گوید: «پولی که سعودی ها به یمنی ها می دهند، مانند پولی است که صرف آرایش صورت خود می کنند.»

الفقیه می گوید: «همه احزاب متخاصم مسئول این رنج هستند، اما مسئولیت اصلی بر گردن ائتلاف به رهبری سعودی و امارات است. اگر عربستان سعودی جنگ یمن را متوقف کند، بهتر از این است که پول بدهد. تا زمانی که این جنگ ادامه یابد، کمک های بشردوستانه کافی

نیست.»

یمنی‌ها بهت زده از دوستی خاله خرسه سعودی‌ها!

«آوریل لانگلی الی» مدیر پروژه شبه جزیره عربستان برای گروه بحران بین المللی (ICG) هم به نتیجه مشابهی می رسد.

وی می گوید: «طی چند ماه گذشته، بسیار روشن است که وجهه سعودی ها به طور جدی آسیب دیده و این کشور منابع خود را برای مقابله با آن بسیج کرده است. برنامه انسان دوستانه ولیعهد برای یمن به ویژه نشانه ای از این موضوع است.»

الی می گوید: «در برخی موارد، این کار بسیار خوب است. اما تصویر بزرگ تری باید جلوی ما باشد و آن، این است که به دلیل جنگ است که کمک های بشردوستانه لازم به نظر می سد. پس تا زمانی که درگیری ها همچنان ادامه داشته باشد، فقط نیاز به کمک بیشتر می شود.»

مداخله نظامی عربستان سعودی ابتدا تنها به مدت سه ماه قرار بود ادامه داشته باشد و قدرت به «عبد ربه منصور هادی» رئیس جمهور مخلوع بازگردد.

اما ادامه آن به مدت چند سال، زیرساخت های غیرنظامی را از بیمارستان گرفته تا کارخانه ها و پل ها تخریب کرده و به جرایم جنگی منتهی شده است.

محاصره هوایی، زمینی و دریایی - که عربستان سعودی وعده داده بود در ماه نوامبر تسهیل کند رخ نداد تا مواد غذایی و کالاهای حیاتی برای یمنی ها تأمین شود. سازمان ملل متحد می گوید که 22.2 میلیون یمنی، یعنی حدود 75 درصد از جمعیت این کشور، نیازمند کمک های بشردوستانه در سال 2018 هستند. این تعداد 3.4 میلیون نفر بیشتر از سال گذشته است.

«ماری کریستین هاینز» کارشناس یمن و رئیس مرکز تحقیقات کاربردی در همکاری با شرق (CARPO) مستقر در شهر «بن» آلمان استدلال می کند که علیرغم برنامه های بشردوستانه عربستان، این پادشاهی بعید است که کارزار نظامی خود را متوقف کند.

هاینز می گوید: «آنها به محاصره ادامه می دهند، همچنان به بمباران زیرساخت های غیرنظامی، که همه آن ها همچنان بر وضعیت بشردوستانه در یمن تاثیر می گذارد، ادامه می دهند ... من فکر نمی کنم تغییری در اوضاع رخ بدهد.»

او می گوید به طور گسترده تر، مقیاس بمباران کل جمعیت به ویژه کودکان را هدف قرار می دهد.

او معتقد است، حتی اگر جنگ همین فردا تمام شود، ما باید با تبعات آن برای چند دهه دست و پنجه نرم کنیم.

بیش از 79 درصد از کودکان یمنی به اختلال موسوم به «استرس پس از سانحه» مواجه هستند که از عوارض این بیماری این است که نمی توانند گریه، و یا احساس خوشحالی کنند.

این بیماری در میان کودکان یمنی جدی تر از کودکان عراقی در زمان جنگ صدام با کردهای عراق در سال 1988 است.

با این حال هنوز هم این جنگ از سوی آمریکا و انگلیس مورد حمایت قرار می گیرد.

منبع:جماران

انتهای پیام/

پولی که عربستان صرف بهبود وجهه مخدوش شده‌اش در یمن می کند

برچسب ها: عربستان ، خاورمیانه ، یمن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.