وی ادامه داد: در ماده ۵ این آیین نامه، خدمات قابل ارائه در دفاتر ارزیابی شنوایی احصاء گردید، و تبصره ذیل همین ماده تاکید دارد که این خدمات انحصارا باید توسط دانش آموخته رشته شنوایی شناسی انجام پذیرد.
رضی پور افزود: یکی از این خدمات، تجویز و ارائه سمعک به بیمار است. ماده ۲ قانون نظام صنفی در مقام تعریف واحد صنفی بر آمده و تبصره همین ماده حرفه هایی که بر اساس قانون از مرجع دیگری پروانه فعالیت اخذ می کنند مشمول قانون نظام صنفی ندانسته است . از آنجایی که پروانه فعالیت دفاتر ارزیابی شنوایی با استناد به آیین نامه تاسیس دفاتر ارزیابی شنوایی توسط معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی و نظام پزشکی صادر می گردد، لذا رشته شنوایی شناسی و خدمات دفاتر ارزیابی شنوایی به استناد تبصره ماده ۲ قانون نظام صنفی مشمول این قانون نمی شود. از طرفی مغازه فروش تجهیزات پزشکی و شرکت های وارد کننده سمعک مشمول قانون نظام صنفی هستند.
وی گفت: ماده ۵ آیین نامه، خدمات قابل ارائه در دفاتر ارزیابی شنوایی را احصاء کرده وتبصره ذیل ماده تاکید دارد این خدمات انحصارا باید توسط ادیولوژیست برای بیمار انجام شود. تجویز و ارائه سمعک از جمله این خدمات است، لذا این خدمت مشمول قانون نظام صنفی نیست به همین منظور اصناف، شرکت های وارد کننده و مغاز های فروش تجهیزات پزشکی از منظر قانونی و نظارتی حق ارائه سمعک و ارتباط مستقیم با بیمار را ندارند و تنها مرجع قانونی تجویز و ارائه سمعک به بیمار ادیولوژیست بوده و در صورت درخواست بیمار مبنی بر ارائه رسید و یا فاکتور در قبال دریافت سمعک وخدمات ان ادیولوژیست موظف به صدور رسید و یا فاکتور است و صدور فاکتور از جانب شرکت وارد کننده سمعک و یا مغازه تجهیزات پزشکی برای بیمار فاقد وجاهت قانونی است.
رضی پور تاکید کرد: البته اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت در جهت پیشگیری از قاچاق کالای پزشکی از جمله سمعک کارهای بسیار خوبی از جمله اخذ کد IRC و بر چسب اصالت کالا را برای سمعک از سال ۹۷ اجباری کرده است و انجمن علمی شنوایی شناسی ایران ضمن حمایت از این اقدام قانونی آن را در راستای منویات مقام معظم رهبری و منافع جامعه ادیولوژی، بیماران و شرکت های وارد کننده که قصد دارند سالم کار کنند، ارزیابی می کند و در این راستا آماده هر گونه همکاری با وزارت بهداشت است.
عضو هیات مدیره انجمن علمی شنوایی شناسی ایران، در خصوص قیمت گذاری سمعک، گفت: اداره کل تجهیزات پزشکی این کار را به کمک شرکت وارد کننده سمعک انجام می دهد ونظر مراجع تخصصی از جمله انجمن های علمی وصنفی را اخذ نمی کند اما سمعک وارداتی به خودی خود برای بیمار قابل استفاده نیست. در این بین ادیولوژیست با یک سری اقداماتی آن را برای بیمار قابل استفاده می کند.
وی افزود: در خصوص قیمت نهایی مصرف کننده بایستی قیمت وارداتی سمعک به همراه خدمات تخصصی اعمال شده بوسیله ادیولوژیست یکجامحاسبه و فاکتور توسط ادیولوژیست صادر گردداین رویکرد که دفاتر ارزیابی شنوایی بنگاه اقتصادی نیست وحق صدور فاکتور یا رسید ارایه سمعک به بیمار را ندارد برداشت درستی نمی باشد و باید اصلاح شود متاسفانه کتاب تعرفه خدمات پزشکی در قبال بیش از هشتادخدمت تعرفه ای سمعک حدود ۴ یا ۵ مورد آن را تعرفه گذاری کرده است. در حالی که انجمن علمی شنوایی شناسی ایران به کمک مراکز دانشگاهی تعرفه ها را قیمت گذاری و در اختیار وزارت بهداشت قرار داده است تا پس از تصویب بتوانیم در سال۹۷ آن را اجرایی کنیم. در صورت عدم تصویب از آنجاییکه خدمات مذکور در تجویز سمعک ضروری است ودر دفاتر ارزیابی شنوایی درحال انجام می باشد انجمن علمی تعرفه های خدمات سمعک را به کلیه شعب استانی جهت اجرا ابلاغ خواهد کرد .
رضی پور در خصوص وجود سمعک چینی در بازار تجهیزات پزشکی کشورمان، گفت: تا کنون مارک یا برند سمعک چینی وارد بازار ایران نشده است، اما ممکن است کشور چین خط تولید سمعک کشور صاحب مارک و برند را در کشورش راه اندازی کرده باشد و با نام و برند کشور صاحب سمعک، تولید و وارد بازار کند.
انتهای پیام/