به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ یاسر نژادی جراح و متخصص ارتوپدی در خصوص بیماری نرمی مفاصل توضیح داد: واژه نرمی مفصل که عبارت پزشکی ان «هایپر موبیلیتی مفصل» است به خودی خود بیماری تلقی نمیشود و بهدلیل قابلیت انعطاف بیش از حد مفصل به این نام خوانده میشود که میتوان به جای استفاده از آن عبارت «شلی لیگامانی» را بهکار برد.
بیشتربخوانید : نرمی استخوان را با غذایی خوشمزه تار و مار کنید
وی گفت: کلاژن سازنده لیگامان به شکل طبیعی (از کلاژن تیپ یک ۷۰ تا ۸۰ درصد و تیپ سه ۱۰ درصد ساخته شده است) که در افرادی که به این بیماری مبتلا هستند اینگونه نبوده به این دلیل، تا آخر عمرهم درجاتی از شلی لیگامانی باقی میماند.
نژادی تصریح کرد: بیماری شلی مفاصل یک بیماری ژنتیکی بهشمار میرود، در این بیماری نقص در یک ژن خاص که توسط پدر و مادر به فرزندان انتقال پیدا میکند نقش اساسی دارد. این ژنها کلاژنهایی تولید میکنند که باعث قوام و استحکام و چسبندگی بافتهای همبند میشوند؛ نرمی استخوان یا «استئومالاسی» معمولا به دلیل نقص جذب یا تغذیه ویتامین «D» بروز میکند و با مصرف کلسیم و ویتامین «D» به مرور زمان برطرف خواهد شد.
این متخصص ارتوپدی گفت: اما باید توجه داشت این بیماری بر خلاف آن نرمی استخوانی نیاز به درمان ندارد، ولی باید مشخص شود که سندرمی مانند «مارفان» نباشد.
وی خاطرنشان کرد: آزمایش خاصی نشاندهنده نرمی مفصل نیست و تنها در معاینات پزشکی که در آن دامنه حرکات برخی مفاصل چک میشود قابل تشخیص است؛ یعنی پزشک ارتوپد، مفاصلی مانند انگشتان دست و آرنج و… را معاینه کرده و از آنجا که دامنه حرکت مفاصل به صورت طبیعی در محدوده مشخص و معینی است، افزایش در دامنه حرکت طبیعی مفصل، نشان دهنده شلی لیگامانی و بالطبع آن شلی مفصل است که در حیطه کار متخصص ارتوپدی قرار دارد.
نژادی در پایان گفت: باید توجه داشت ورزشهایی مثل آب درمانی و شنا میتوانند به تقویت عضلات و لیگمانها کمک بهسزایی کند؛ همچنین این ورزشها به افراد کمک میکند تا از ابتلا به آرتروز زودرس در مفاصل زانو و ستون فقرات و شانه جلوگیری کنند.
منبع: طبنا