به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ پایگاه اینترنتی روزنامه رایالیوم لندن در سرمقاله امروز خود نوشت: بسیاری از مقامات و نویسندگان غربی ما را متهم میکنند که ما مردم منطقه خاورمیانه به نظریه توطئه باور داریم و بیشتر تحولات در منطقه خود و جهان را به همین نظریه نسبت میدهیم، اما چطور اینگونه نباشیم در حالی که میبینیم از هر سو در سوریه، لیبی، یمن، عراق، فلسطین و سودان، توطئهها ما را احاطه کرده است.
سه تحول جدید ما را سوق میدهد که به این تحولات از زاویه همین نظریه نگاه کنیم که میتواند نتایج خطرناکی برای امنیت و ثبات جهان داشته باشد.
نخست: بحران رو به وخامت بین غرب و روسیه که محور آن ادعاهای انگلیس درباره دخالت اطلاعاتی روسیه در تلاش برای مسموم کردن سرگئی اسکریپال، جاسوس سابق روس، و دخترش است.
دوم: بالا گرفتن تب اعمال تحریمهای دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، بر دوازده میلیاردر روس است که آنها از افراد نزدیک به ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه هستند. همچنین این تحریمهای اقتصادی بر هفده مسئول دولتی اعمال شد به این دلیل که اطلاعات روسیه در انتخابات اخیر آمریکا دخالت داشت، روسیه شبهجزیره کریمه را به خاک خود الحاق کرد و از بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، حمایت میکند.
سوم: تصمیم ترامپ برای اعمال تعرفه به ارزش یکصد میلیارد دلار بر صادرات چین به آمریکا به این دلیل که چین قوانین سازمان تجارت جهانی را نقض کرده است.
در ادامه این مطلب آمده است: مبالغه نمیکنیم اگر بگوئیم این تحولات جنگ سرد را شعله ور میکند و شاید به یک جنگ گرم دیگر منتهی شود؛ زیرا طرفین روسی و چینی تهدید کردند پاسخ سختی به آمریکا خواهند داد و مسکو اعلام کرد سلطه بر دارائیهای خصوصی تجار روس دزدی در روز روشن است و قابل قبول نیست. دولت چین همین تهدید را تکرار کرد به گونهای که سبب بروز هرج و مرج در امور اقتصادی و شاید باعث وقوع جنگهای نظامی بعدی شود. باید به خاطر داشته باشیم که انگلیس به بهانه حفاظت از منافع هند شرقی، به هند حمله و آن را اشغال کرد.
مهمترین جرقه این جنگ سرد در انگلیس در زمینه متهم کردن روسیه به دخالت در تلاش برای ترور مزدور دوجانبه روس زده شد. دو روز پس از این اقدام، حدود یکصد و پنجاه دیپلمات روس از بیست و دو کشور اخراج شدند. روسیه این داستان را ساختگی میداند و موضعش زمانی تقویت شد که رئیس کارخانه نظامی انگلیسی متخصص در تولید سلاحهای شیمیایی از اینکه سم استفاده شده برای مسموم کردن جاسوس دو جانبه از روسیه آمده باشد، رد کرد. او تاکید کرد چهارده کشور از جمله انگلیس و آمریکا این سم را تولید میکنند.
رئیس کنفرانس سالیانه امنیت مونیخ در افتتاحیه نشست اخیر هشدار داد ترامپ با سیاستهای متهورانهاش، نقش بزرگی در سوق دادن جهان به سوی لبه پرتگاه، بازی میکند. با توجه به تصمیمات اخیر رئیس جمهور آمریکا، هشدارهای وی بسیار دقیق بوده است که ممکن است این خطر با لغو توافق هستهای ایران در ماه آینده به اوج خود برسد.
در انتهای این مطلب آمده است: به سبب تنشآفرینی آمریکا برای جنگ تجاری جهان، هدف قرار دادن چین و روسیه، زیادهروی در اعمال تحریمهای اقتصادی بر این یا آن کشور، اخراج دیپلماتها به شیوهای که از زمان جنگ جهانی دوم بی سابقه بوده است، جهان ما ناامنتر و بی ثباتتر شده است.
انتهای پیام/