خوانساری گفت: ایران یکی از مهم‌ترین اقتصاد‌های روبه رشد و تأثیرگذار در منطقه خاورمیانه خواهد بود.

/ایران یکی از اقتصاد های  رو به رشد خاورمیانه استبه گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مسعود خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی ایران در همایش ایران تجاری ایران و روسیه اظهار کرد: روابط ایران و فدراسیون روسیه طی دهه‌های گذشته با رویکرد مثبت همواره شاهد فراز و فرودهایی بوده است که این امر در فضای بین المللی امری غیر طبیعی نیست ولی آنچه که در اینجا قابل توجه و اهمیت است، تلاش مسئولین بلندپایه هر دو کشور در جهت ترسیم پایه های مناسبات بر اساس اصول محکم و قابل اعتماد به ویژه در طول سال های اخیر بوده است.

وی ادامه داد: تعاملات و ملاقات های متقابل روسای جمهور ایران و روسیه و سایر مقامات عالی رتبه در هر دو کشور منجر به تبادل هیأت های مختلف در سطوح بالا در بخش های اقتصادی - تجاری گردیده که بیانگر دیدگاه مقامات مسئول به اهمیت توسعه همه جانبه روابط از جمله توسعه همکاری های تجاری است.

خوانساری تصریح کرد: ما بر این باوریم که کشورهای منطقه با تکیه بر تاریخ و فرهنگ مشترک، می توانند آینده مشترک خود را بیافرینند. رویکرد اصولی ایران، مشارکت سازنده با همسایگان، برای تحقق نظم پایدار مبتنی بر امنیت جمعی و حمایت از توسعه کشور های منطقه و ایجاد پیوندهای متقابل اقتصادی است.

رئیس اتاق بازرگانی ایران در ادامه بیان کرد: ریشه کن کردن خشونت در منطقه بدون تمرکز بر مردم سالاری، ارتقاء حقوق شهروندی و توسعه اقتصادی میسر نمی گردد. بخش خصوصی در جهت ایجاد محیط آرام بی تنش برای فضای کسب و کار، بر استفاده از ظرفیت های دیپلماسی برای ایجاد چنین محیط امن و آرامی جهت توسعه روابط اقتصادی تجاری کشورها تأکید می‌کند.

وی با بیان اینکه برگزاری منظم این قبیل نشست ها فرصت های بیشتری را برای همکاری و تعامل همه جانبه میان تجار و بازرگانان فراهم می آورد، گفت: لازمه همکاری های تجاری بیشتر، فراهم آوردن امکانات و تسهیلات برای حضور عاملین اقتصادی ایرانی و روس در کشور مقابل است، اما متاسفانه زیرساخت های کنونی، به حد کافی توسعه نیافته و با ظرفیت های اقتصادی، تجاری و تولیدی موجود نه تنها ایران و روسیه، بلکه کشورهای مستقر در منطقه فاصله زیادی دارد.

توسعه روابط ایران و روسیه مستلزم حمایت دولتمردان

رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: قطعا همکاری بیشتر بخش های خصوصی دو کشور میسر نخواهد شد، مگر با حمایت دولتمردان در جهت رفع موانع و مشکلات موجود و برنامه ریزی بلند مدت به منظور ارائه تسهیلات در راستای مدیریت و توسعه شبکه حمل و نقل، اهمیت به تامین امنیت حمل و نقل، استفاده از حمل و نقل ترکیبی، سازماندهی خطوط کشتیرانی مسافری دریایی، ساخت و توسعه راه آهن، ترغیب سرمایه گذاری به منظور توسعه زیرساخت های دریای خزر، تاسیس صندوق مشترک تامین مالی پروژه های مشترک، سهولت در صدور روادید تجاری، ارتباطات مستمر بانکی، حفاظت از محیط زیست و مبارزه با آلودگی های زیست محیطی .

وی گفت: اهمیت ویژه به توسعه کریدورهای حمل و نقل بین المللی از جمله کریدور تراسيكا، کریدور شرق-غرب یا همان جاده باستانی ابریشم و کریدور شمال - جنوب به عنوان یکی از حلقه های اصلی و اجرایی حمل و نقل به اروپا - آسیا و بالعکس به عنوان کوتاهترین پل های ارتباطی، از جمله مهمترین مواردی است که باید مورد پیگیری قرار گیرد.

خوانساری در ادامه یادآور شد: ایران نیز با دار بودن ۲۵ مرز ترانزیتی فعال جاده ای، ۵ مرز ریلی و ۱۳ بندر تجاری، ۱۰ فرودگاه بین المللی و با بهره گیری کامل از ۱۸۵ میلیون تن ظرفیت عملیاتی بنادر خود در سواحل جنوب و شمال ارتباطات گسترده ای را در زمینه حمل و نقل بین المللی ایجاد کرده و قادر است تا بهترین و مقرون به صرفه ترین تسهیلات ترانزیتی را فراهم آورد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه بهره برداری از دریای خزر به عنوان نمادی از توسعه و همکاری و مرکزی برای دوستی و پیشرفت، ضرورت همکاری همه جانبه کشور های ساحلی را می طلبد، اذعان کرد: تحقق این مهم، مستلزم آن است که در حوزه های گوناگون، نفع مشترک را تعریف کنیم و با سرمایه گذاری مشترک، پیشرفت کار را سامان دهیم و بتوانیم این نعمت الهی را برای نسل های بعد حفظ کرده و زمینه را برای رفاه و توسعه در سواحل خزر به عنوان یکی از پیشرفته ترین و با شکوه ترین سواحل دنیا، با جاذبه های فراوان و منحصر به فرد گردشگری، توریسم، کشتیرانی تجاری و تفریحی، ماهیگیری و شیلات آماده سازیم.

ایران امن ترین  مقصد سرمایه گذاری و مشارکت در منطقه

وی تصریح کرد: بر اساس تحقیقات به عمل آمده در زمینه بین المللی، ایران یکی از مهم ترین اقتصادهای روبه رشد، باثبات و تأثیرگذار در آینده نه چندان دور در منطقه خاورمیانه خواهد بود. هم اکنون ایران به عنوان امن ترین و پربازده ترین مقصد سرمایه گذاری و مشارکت در منطقه، رشد اقتصادی بیش از 4 درصد، تورم تک رقمی، افزایش صادرات غیر نفتی و شکوفایی بیشتر اقتصادی، علمی و فن آوری را شاهد بوده است. همکاری با ایران با توجه به نیروی انسانی تحصیل کرده، ذخایر طبیعی و پتانسیل های متعدد اقتصادی، به عنوان سکویی برای دسترسی کشور ها نه تنها به بازار داخل، بلکه بازار 400 میلیونی منطقه است.

خوانساری در خصوص همکاری ایران و روسیه توضیح داد: همکاری دو کشور در زمینه ایجاد کریدور سبز گمرکی، توسعه روابط بانکی، ارائه تسهیلات صدور روادید تجاری، اکتشاف منابع آبهای ژرف، همکاری خدمات فنی و مهندسی، کشت فراسرزمینی، صادرات محصولات کشاورزی، آبزی پروری، مواد غذایی و انواع کالاهای مصرفی از اقدامات قابل تقدیر در جهت تسهیل تجارت عاملین اقتصادی و بخش های خصوصی است.

رئیس اتاق بازرگانی ایران تاکید کرد: با در نظر داشتن جایگاه بین المللی ایکریک (ICRIC) که تحت پوشش اتاق ایران است و با توجه به تفاهم نامه های داخلی و بین المللی این مرکز در زمینه حلال و صدور گواهی حلال در صنایع غذایی، گردشگری و تحقیقات در سطح ملی و بین المللی، اتاق ایران آمادگی خود را جهت تاسیس دفاتر نمایندگی موسسه جهانی حلال و همچنین عقد تفاهم نامه در زمینه های مذکور که موجب افزایش حجم مبادلات تجاری میان دو کشور می گردد، اعلام می دارد و در نهایت با عنایت به ضرورت توسعه روابط بازرگانی و همکاری های اقتصادی میان بخش های خصوصی ایران و فدراسیون روسیه و بهره برداری از پتانسیل های موجود، امید است مذاکرات تجاری پیش رو نقشی مثبت در جهت تقویت ارتباط بین دو کشور داشته باشد.

وی در خاتمه گفت: با انجام تعاملات مشترک و همکاری های سازنده، بتوانیم در آینده نه چندان دور شاهد گسترش مناسبات اقتصادی کشورهای این منطقه باشیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
fatemeh
۰۸:۴۸ ۲۱ فروردين ۱۳۹۷
ایشون رییس اتاق بازرگانی تهران هستن.
آخرین اخبار