به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کوفته تبریزی یکی از معروفترین غذاهای استان آذربایجان شرقی بوده؛ این غذا در مناطق مختلف دنیا مانند خاورمیانه، اروپا و آمریکا به خوبی شناخته شده است.
برای بررسی خواص کوفته تبریزی با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت و گو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت و گو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین ترکیبات موجود در کوفته تبریزی اظهار کرد: این غذا حاوی پروتئینها، انواع ویتامینها، چربی، کربوهیدرات، کلسیم، منیزیم، پتاسیم و فیبر است.
وی بیان کرد: در تهیه کوفته تبریزی از انواع پروتئینهای گیاهی مانند غلات، حبوبات و حیوانی همچون گوشت قرمز استفاده میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره خواص آلو، تره و مرزه استفاده شده در کوفته تبریزی افزود: آلو و تره موجود در این غذا موجب بهتر شدن حرکات دودی روده میشوند و عمل دفع را راحت میکنند؛ مرزه استفاده شده در کوفته تبریزی هم نقش موثری در کاهش چربی خون دارد.
عظمایی درباره مناسبترین زمان برای مصرف کوفته تبریزی گفت: این غذا به علت سنگین بودن بهتر است در وعده ناهار مصرف شود؛ کوفته تبریزی باید همراه با نان سنگک و سبزیجات تازه یا ترشی میل شود.
وی تاکید کرد: مبتلایان به دیابت باید پس از مصرف این غذا یک قاشق غذا خوری آبغوره بدون نمک میل کنند.
گوشت گوسفندی یک کیلو
لپه ۱۵۰ گرم
پیاز ۲ عدد متوسط
تخم مرغ رسمی ۲ عدد
برنج ۱۰۰ گرم
تره، مرزه، ترخون و پونه خشک شده مجموعاً ۲۵۰ گرم
آلوی خشک هشت عدد
آرد نخودچی یک قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
پیاز داغ ۲ قاشق غذا خوری
مغز گردو، بادام و پسته خرد شده مجموعاً ۶۰ گرم
زرشک پلویی ۲ قاشق غذاخوری
آب جوش به مقدار لازم
زعفران نصف قاشق چایخوری
رب محلی ۲ قاشق غذاخوری
روغن زیتون یا کنجد چهار قاشق غذاخوری
-نخست گوشت گوسفندی را دو بار چرخ کنید تا نرم شود؛ پیاز را رنده و به گوشت اضافه کنید.
-لپه را که قبلا پخته شده است به گوشت اضافه کنید؛ سپس دو عدد تخم مرغ، آرد نخودچی، برنج پخته شده، سبزیجات خشک شده و نمک و ادویه را به سایر مواد بیفزایید.
-مخلوط مواد را به خوبی ورز دهید و آنها را به شکل گلوله در آورید؛ داخل گلولهها یک حفره ایجاد کنید؛ درون این حفره میتوانید یک عدد آلو یا یک تخم مرغ آب پز شده قرار دهید.
- برای تهیه سس کوفته تبریزی ابتدا آب را بجوشانید سپس به آن رب محلی، روغن کنجد یا زیتون و زعفران را اضافه کنید.
- هنگامی که سس کوفته تبریزی در حال جوشیدن ملایم است کوفتهها را به آرامی داخل آن قرار دهید؛ آب باید روی کوفتهها را بپوشاند.
- بهتر است درب قابلمه کامل گذاشته نشود تا کوفتهها ترک برندارند.
پس از آماده شدن کوفته تبریزی آن را تزئین و همراه با نان سنگک و سبزیجات تازه یا ترشی میل کنید.
انتهای پیام/