به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، روستای ورازان حدود ۷۲ کیلومتری شهرستان نور واقع شده است، این روستا از شمال به کپ و کالج، ازجنوب به قله آزاد کوه، از مشرق به یوش و بلده و قله سیاه سنگ و از مغرب به روستای شاه ناجر و کجور مشرف است.
ورازان نام دهکده بسیار زیبایی در منطقه کجور از توابع شهرستان نور مازندران است و در این روستا گل های زینتی و میوه های فصلی به وفور یافت می شود و این روستا در دهستان شیخ فضل الله نوری قرار دارد.
علی یکی از روستاییان ساکن ورازان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، می گوید: جمعیت روستا تا ۱۰ سال گذشته ۶۰۰ نفر بود، اما حالا به ۲ هزار و ۵۰۰ نفر رسیده است.
وی افزود:به علت سرمای شدید هوا در این منطقه دامپروری و کشاورزی چندان رونق ندارد و مردم روستا از طریق خیاطی زندگی خود را سپری می کنند.
علی گفت: مردم روستای ورازان خانه های خود را در دو طبقه می سازند و طبقه پایین کارگاهی برای چرخاندن چرخ اقتصاد خانواده می شود.
اصغر نوروزی یکی دیگر از ساکنان این روستا در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، گفت: ۱۴ ساله بودم که وارد کار تولیدی پوشاک مردانه در تهران شدم و کارم را با شاگردی، چایی دم کردن، جارو زدن آغاز کردم.
وی افزود: کم کم پشت چرخ خیاطی نشستم و توانستم در کار خیاطی مهارت پیدا کنم.
نوروزی گفت: در منطقه هاشم آباد تهران مغازهای اجاره و کار را به صورت مستقل آغاز کردم، اما نتوانستم دوری از خانواده و محل زندگی ام را تحمل کنم.
آقای نوروزی حالا ۴۱ بهار از عمرش را سپری کرده و این روزها او را در شهر نور و رویان به عنوان جوان کارآفرین می شناسند.
کارآفرینی که خیلی از همشهری ها و هم روستایی هایش را دور هم جمع کرد و به بازار کار شهر پدری اش رونق خاصی بخشید.
پس از بازگشت آقای نوروزی در سال ۱۳۸۵، همه افرادی که با او و پس از او به تهران رفته بودند به روستا برگشتند و خیاطی را ابتدا در ورازان به صورت حرفه ای انجام می دادند.
حالا ۷۰ درصد مردم ورازان خیاط حرفهای هستند و بیکاری در اینجا رنگ باخته است، حتی برای افرادی که تحصیل کردند.
محمد یکی از جوانان تحصیل کرده این روستا در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، می گوید: با اره اندازی کارگاههای خیاطی در این روستا زمینه اشتغال برای ما جوانها هم فراهم شد و نیازی نیست برای کار و کسب درآمد به شهر برویم.
حسین یکی دیگر از افرادی است که زمانی برای کار به تهران رفته بود، در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، گفت: در یک کارگاه ۲۰ کتری ۳ نفر کار می کنیم و ماهانه تقریبا ۲ میلیون تومان درآمد داریم.
وی افزود: پوشاکی که در این کارگاه ها آماده می شود برای فورش به تهران ارسال می کنیم.
مردم روستای ورازان سپس یکی یکی شعبه های خیاطی خود را در شهرهای مختلف مازندران گسترش دادند.
اصغر نوروزی این کارآفرین تولید پوشاک می گوید: ۱۰۱ کارگاه تولید پوشاک در ورازان، رویان، نور، محمودآباد، آمل، بابل و ساری با همت مردم روستای ورازان راه اندازی شد که در این کارگاه ها هزار و ۲۰۰ نفر نیز فعالیت دارند.
یکی دیگر از تولیدکنندگان پوشاک در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، گفت: در حال حاضر ۳ تولیدی در روستای ورازان، شهر نور و رویان را مدیریت می کنم و حدود ۵۰ نیروی کار در این تولیدی ها فعالیت دارند.
نوروزی این کارآفرین مازندرانی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، گفت: با واردات لباس های خارجی با مشکلات زیادی روبه رو هستیم و از مردم میخواهیم تا با خرید پوشاک ایرانی از واحدهای تولید پوشاک در کشورمان حمایت کنند و این کار می تواند بیکاری را در جامعه ریشه کن کند.
آقای نوروزی با تجربه ای که به دست آورده به هم صنفی های خودش توصیه می کند تا کارشان را از تهران به شهرهای خودشان منتقل کنند.
این کارآفرین مازندرانی می گوید: کارکردن در شهرستان قابل قیاس با تهران نیست و شاید درآمد کمتری نسبت به تهران داشته باشد، اما بدون شک داشتن آرامش در شهر خود می تواند در بهبود فضای کسب و کار شما تأثیرگذار باشد.
درآمد هر کارگاه تولید پوشاک حدود ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان است و آقای نوروزی و صاحبان ۱۰۱ کارگاه تولید پوشاک در صورت حمایت مردم و مسئولان کار خود را بیش از پیش گسترش می دهند.
گزارش از سیده حکیمه موسوی ازنی
انتهای پیام/ م