به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دیدار با نمایندگان شوراهای صنفی دانشجویی دانشگاههای کشور گفت: تامین رفاه دانشجویان در حین تحصیل، اولویت وزارت علوم در حوزه دانشجویی است.
وی با بیان اینکه همیشه از نشست با دانشجویان خوشحال و خرسند میشوم، اظهار کرد: این نشست و گفتوگوها کمک شایانی به حل مسائل و مفاهمه درباره موضوعات مختلف صنفی، آموزشی و دانشجویی خواهد کرد.
وزیر علوم در پاسخ به درخواست یکی از دانشجویان در خصوص برنامه ریزی جهت ارتقای مهارت دانشجویان تصریح کرد: طرح مهارتافزایی دانشجویان را در دانشگاهها آغاز کردهایم، برگزاری کارگاههای مهارتافزایی برای دانشجویان در حال تحصیل با 2 هدف آشنایی با مشاغل موجود در جامعه متناسب با رشتههایی که تحصیل میکنند و ارائه مهارتهای مرتبط با مشاغل موجود در کنار دانش کسب شده در حین تحصیل در بخشهای مختلف در دانشگاهها آغاز شده است.
غلامی به اجرای موفق طرح مهارت آموزی به دانشجویان در دانشگاه علامه طباطبایی به عنوان دانشگاه تخصصی علوم انسانی کشور اشاره کرد و گفت: براساس ارزیابی های انجام شده، برگزاری این کارگاه ها در دانشگاه علامه طباطبایی بازخوردهای مثبتی داشته و موفقیت آمیز بوده است که در تلاش هستیم با برنامه ریزی هایی که معاونت آموزشی وزارت علوم انجام داده است، این طرح در سایر دانشگاه ها هم به اجرا درآید.
به گفته وزیر علوم، بحث «کارآموزی در بخش های صنعت و کشاورزی» فعال شده است و این امر سبب میشود دانشجویان از فرصت کارآموزی نهایت بهره را ببرند.
غلامی درخصوص فعالیت در مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری اظهار کرد: در این زمینه اولویت با بهره گیری از توان و استعداد دانشجویان است تا جذب نیرو از بیرون، بخش خدمات دانشجویی در درون دانشگاه ها میتواند با حفظ اتصال منطقی از بدنه مدیریت دانشگاه جدا شود؛ تا تحت تأثیر دیدگاهها، سلایق، بودجه و ملاحظات مدیریتی قرار نگیرد.
وزیر علوم در ادامه بر ضرورت ایجاد انجمن های دانش آموختگان در دانشگاه ها تاکید و عنوان کرد: دانشجویان و دانشگاهها باید همواره به دنبال حفظ انجمن فارغالتحصیلان و دانشآموختگان در دانشگاهها جهت کمک به پیشبرد برنامههای دانشگاه باشند؛ البته نباید بگذاریم این تشکل درگیر مسائل سیاسی قرار گیرد و سیاست زده شود.
وی با اشاره به اینکه تحصیلات دانشگاهی قطعاً در مدیریت کشور تأثیرگذار است، افزود: عموم افراد تأثیرگذار در بخشهای مختلف اجرایی و قانونگذاری و دیگر ارگان ها و نهادها، محصول دانشگاههای کشور هستند.
همچنین در ادامه این نشست، مجتبی صدیقی معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه مقدمات و زیرساختهای احداث خوابگاههای جدید دانشجویی فراهم شده است، ابراز امیدواری کرد تا پایان برنامه ششم توسعه تعداد قابل توجهی خوابگاه دانشجویی در دانشگاههای کشور ایجاد شود.
وی در پاسخ به سئوال یکی از دانشجویان مبنی بر «افزایش تعداد سنوات دانشجویی» اظهار کرد: یک اصل و استاندارد طبیعی در ادامه تحصیل در دانشگاهها حاکم است که باید رعایت شود، چرا که اگر دانشجویی بنا دارد در حین تحصیل به فعالیتهای دیگری نیز بپردازد و تحصیل دغدغه دوم او باشد، قاعدتاً بیتالمال نباید هزینه اضافی برای درس خواندن دانشجو را بپردازد.
صدیقی تصریح کرد: سال گذشته افزایش سنوات دانشجویی در مقطع کارشناسی ارشد اعمال شد و در صورت صلاحدید با بازنگری در آئین نامه، این امر در مقطع کارشناسی و دکترا نیز بررسی خواهد شد.
معاون وزیر علوم با بیان اینکه "بر اساس سیاست جدید دولت، تأمین ارز دانشجویی در اولویت قرار گرفته است" گفت: دولت در بحث سیاست ارزی و تک نرخی شدن ارز، حوزه دانشجویی را جداگانه در نظر گرفتهاند، دانشجویان ایرانی خارج از کشور در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا هم از کمک هزینه تحصیلی و هم شهریه استفاده میکنند.
سپس غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم به تشریح اقدامات چندماه اخیر حوزه معاونت فرهنگی پرداخت و گفت: تلاش می کنیم متناسب با نیازها و شرایط جدید، برخی آئین نامه های مرتبط با حوزه فعالیت های فرهنگی و اجتماعی و صنفی دانشجویان را بازنگری کنیم تا مشارکت دانشجویان در امور مختلف دانشجویی در محیط دانشگاه افزایش پیدا کند.
ذوالفقار یزدان مهر رئیس صندوق رفاه دانشجویان نیز با بیان اینکه دانشجویان در حوزه رفاهی، نظارت خوبی بر روند انجام فعالیتها دارند، اظهار کرد: هدف این صندوق، ارائه خدمات توأم با رعایت کرامت انسانی است.
به گفته وی، افزایش دو برابری وام ودیعه مسکن، ارتقای کمی و کیفی خدمات خوابگاهها، مقاومسازی خوابگاههای دانشگاههای مناطق زلزله زده، پوشش ۱۰۰ درصدی وامها و ایجاد صندوقهای خیریه و قرضالحسنه در دانشگاهها (بویژه مناطق محروم برای حمایت از دانشجویان بیبضاعت)، از جمله فعالیتهای صندوق رفاه دانشجویان بوده است.
یزدان مهر خاطرنشان کرد: در ساخت خوابگاه برای سال جاری، ۵۰۰ میلیارد تومان با کمک سازمان برنامه و بودجه اعتبار پیش بینی کردهایم.
انتهای پیام/