به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نیروهای امدادرسان با استفاده از سگها یا کاوشگرهای صوتی، قربانیان بلایای طبیعی را مییابند. اما معمولا به تعداد کافی سگهای تعلیم دیده در اختیار ندارند و کاوشگرها نیز برای یافتن قربانیانی که بیهوش هستند کارآیی ندارند.
البته تجهیزاتی هم وجود دارند که مواد شیمیایی تولید شده توسط انسان را تشخیص میدهند؛ اما این تجهیزات حجیم و گران قیمت است و البته قادر به تشخیص مقادیر اندک این ترکیبات شیمیایی نیز نیست.
محققان دانشگاه تکنولوژی فدرال زوریخ گجت قابل حملی ساخته اند که قادر است در بلایای طبیعی همچون زلزله به سرعت قربانیانی را که زیر آوار گرفتار شده اند، شناسایی کند.
اما این ابزار جدید که به سادگی در دست جای میگیرد یا روی کاوشگرها نصب میشود، مجهز به ۵ حسگر است. سه حسگر این ابزار قابلیت تشخیص سه ترکیب شیمیایی استون، آمونیاک و ایزوپرون را که توسط بازدم یا پوست انسان از بدن او ساطع میشوند، دارند. دو حسگر دیگر میزان رطوبت و دی اکسید کربن را اندازه گیری میکنند.
در آزمایشهای اولیهای که با شبیه سازی شرایط انسانهای به دام افتاده زیر آوار انجام شد، این ابزار توانست ترکیبات شیمیایی را با غلظت سه ذره در میلیارد تشخیص دهد. این میزان دقت برای یک ابزار قابل حمل، امری بی سابقه است.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/