تکرار حرکات، فشار بیش از حد و انجام دادن نادرست حرکات در ورزش شنا باعث ایجاد آسیب در مفاصل و عضلات شود.

به گزارش گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان؛ رضا کاظمی فیزیوتراپ و مسئول کمیته توانبخشی هیئت پزشکی ورزشی استان مرکزی در معرفی رشته شنا و آسیب‌های آن گفت:  با توجه به اینکه در ورزش شنا برخوردی بین ورزشکاران وجود ندارد و در داخل آب انجام می‌شود، معمولا درصد آسیب‌ها پایین است. با این حال تکرار زیاد حرکات و فشار بیش از حد، همچنین انجام نادرست حرکات می تواند باعث ایجاد مشکلاتی در مفاصل و عضلات شود، که البته معمولا اکثر این آسیب‌ها جنبه مزمن دارند و به تدریج خود را نشان می‌دهند.

آسیب‌های ستون فقرات:

آسیب‌های شایع در رشته ورزشی شنا

- آسیب‌های ناحیه گردن: کنترل تنفس یکی از موارد مهم در شنا می‌باشد. بیشتر شناگران توجه زیادی بر روی زمان بندی نفس گیری دارند، ولی ممکن است بر روی حرکت گردن دقت لازم را بعمل نیاورند. تکرار زیادی حرکات گردن و یا تکنیک نامناسب می‌تواند باعث ایجاد فشار و درد در این ناحیه شود.

- آسیب‌های ناحیه کمر: آسیب در این ناحیه غالبا در شنای پروانه و به علت افزایش بیش از حد در قوس کمری ایجاد می‌شودکه در شنای قورباغه نیز می‌تواند وجود داشته باشد. این حالت باعث فشار در قسمت انتهایی فقرات کمری و ایجاد درد می‌شود، که در صورت تکرار زیاد و نادرست حرکات و عدم انجام حرکات اصلاحی، می‌تواند منجر به شکستگی و لیز خوردگی در مهره گردد.

آسیب‌های اندام فوقانی:

- آسیب مفصل شانه:

۱- شایعترین ناحیه‌ای که در شنا دچار آسیب می‌شود، مفصل شانه است. یکی از مهمترین آن‌ها به عنوان شانه شناگران شناخته می‌شود که علت آن فشار بیش از حد بر روی عضلات چرخاننده شانه (روتاتورکاف) می‌باشد (عضله دوسر بازویی معمولا بیشتر دچار التهاب وکشیدگی می‌شود) که این امر بخاطر تکرار بسیار زیاد حرکات چرخشی شانه و خصوصا وضعیت نامناسب دست موقع ورود به آب اتفاق می‌افتد. البته عدم تعادل بین عضلات کمربند شانه‌ای و یا کوتاهی عضلات در این منطقه نیز می‌تواند زمینه ساز بروز درد و التهاب گردد.

۲- یکی دیگر از موارد شدید در شانه، آسیب به لبه مفصلی (لابروم) می‌باشد که می‌تواند کار را به جراحی بکشاند.

 

آسیب‌های اندام تحتانی:

- آسیب مفصل زانو: عارضه زانوی شناگران نیز از موارد شایع در این رشته و خصوصا در شنای قورباغه می‌باشد. علت این مساله باز و بسته شدن مکرر زانو همراه با چرخش داخلی ران می‌باشد که باعث ایجاد فشار مداوم در سمت داخل زانو می‌گردد.

گرفتگی عضلانی:

عضلات پا و بازو از مناطق شایعی هستند که می‌تواند دچار گرفتگی شوند. در این موارد عضله منقبض شده در همان حال باقی مانده، ریلکس نمی‌شود و موجب درد و سفتی در محل گرفتگی می‌شود. این مساله عموما به علت خستگی و یا ضعف عضلات رخ میدهد.

مشکلات گوش:

یکی از مشکلاتی که در ورزش شنا پیش می‌آید، عارضه گوش شناگر است که ناشی از التهاب کانال گوش خارجی می‌باشد و علت آن عفونت باکتریایی یا قارچی میباشد. این مشکل عموما بر اثر خشک نکردن مجرای گوش خارجی ایجاد شده و علامت بالینی آن درد و خارش گوش با یا بدون ترشح می‌باشد.

انتهای پیام/

شناخت انواع مصدومیت شناگران

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار