به گزارشگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوانازقم؛آیتالله سید محمدعلی علوی گرگانی در دیدار با جمعی از طلاب مدرسه علمیه امام جواد(ع) از شهر نیشابور که در دفتر این مرجع تقلید برگزار شد، با اشاره به اهمیت و جایگاه علما در پیشگاه خداوند گفت: استعدادهای انسان نیازمند به پرورش و آموزش داشته و باید با تحصیل علم در نوجوانی و جوانی خود را به جایگاه تقرب به خداوند رساند.
وی راه طلبگی راراه انبیا واولیایی خداوندمعرفی کردوافزود:کسانی که میخواهند وارد این راه شوند باید بدانند این مسیر راه سخت و پرمشقتی است و نیازمند تلاش شبانهروزی بوده و باید از تعلقات دنیوی خود بگذرند تا به موفقیت برسند.
آیتالله علوی گرگانی با تأکید بر اهمیت پرداخت زکات بیان کرد: زکات تسویه کننده مال و جان از ناپاکیها بوده و شامل همه اموال شده و باید به آن بهعنوان حقالناس نگاه شود، طلاب علوم دینی با پرداخت زکات و دعوت مردم به انجام این فریضه مهم دینی – اجتماعی باید در پالایش جامعه نقش مهمی داشته باشند.
وی انجام امربهمعروف را با در نظر گرفتن همه شرایط از دیگر الزامات منش طلبگی معرفی کرد و بیان کرد: قبل از هر امربهمعروفی باید خود عمل کنند آن باشیم و نمیتوانیم بدون عمل مردم را مجبور به انجام کاری کنیم و این نیازمند تهذیب نفس در دوران طلبگی و نوجوانی و جوانی است.
مرجع تقلید شیعیان در تفسیر آیات سوره حج یاری خداوند را شامل انسانهای باپشتکار دانست وعنوان کرد: برای برخورداری از کمک و عنایت خداوند باید طلاب 4 ویژگی مهم اقامه نماز، پرداخت زکات، امربهمعروف و نهی از منکر را در خود نهادینه کرده و خود عامل به آن باشند.
وی دعوت مردم را به برپایی نماز جماعت یکی از الزامات برنامههای طلاب عنوان کرد و افزود: طلاب علوم دینی نباید نمازی را فردی بخوانند و با حضور در مساجد و اقامه نماز جماعت و دعوت مردم برای حضور در نماز جماعت باید در اشاعه این فرهنگی دینی در جامعه پیشقدم باشند.
استاد برجسته حوزه علمیه قم منبر را جایگاه نهی مردم از منکرات عنوان کرد وادامه داد: طلاب باید در سخنرانیها و منبر مساجد مردم را نسبت به منکرات آگاه کرده و خود الگویی حقیقی مردم باشند تا مردم حرف آنها را پذیرفته و از منکرات دوری کنند.
وی با ابراز ناخرسندی از توجه بیشازاندازه جوانان و نوجوانان به سرگرمیهای بینتیجه یادآورشد: دوران نوجوانی و جوانانی بهترین زمان برای کسب علم و دانش بوده و باید بیشترین بهره را از این دوران ببرید، کسانی که وارد راه طلبگی میشوند باید بیشتر از دیگران به این موضوع اهمیت داده و بدانند رسیدن به جایگاه مرجعیت نیازمند تلاش و تحصیل علم شبانهروزی است.
انتهای پیام/ ح