در پی اختلاف رخ داده میان اوقاف و شهرداری منطقه 9 تهران، بافت جمعیتی محله امامزاده عبدالله در حال خالی شدن از ایرانی ها شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران، قرار گرفتن بخشهایی از مناطق تهران در طرح تفصیلی از دیرباز آرامش زندگی ساکنین این مناطق را تحت تاثیر قرار داده بود و هر از گاهی مشکلی جدید برای ساکنین رقم می زند.

از مهمترین مشکلاتی که به موجب طرح تفصیلی دامنگیر ساکنین این مناطق شده است، ممانعت از ساخت و ساز ساختمان و کاهش قیمت املاک آنهاست.

حریم امامزاده عبدالله منطقه 9 تهران یکی از مناطقی است که به موجب طرح تفصیلی و طرح توسعه امامزاده عبدالله علاوه بر مشکلات مذکور، مورد تهدید تغییر بافت جمعیتی قرار گرفته است.

تهدید حدف جمعیت ایرانی در حریم امامزاده عبدالله تهران

در حال حاضر که ساکنین حریم امامزاده عبدالله به دلیل موانع قانونی ساخت و ساز، مهاجرت به مناطق دیگر را به اسکان در این منطقه ترجیح داده اند، اتباع افغانستانی که در میان آنها اتباع غیر مجاز هم به چشم می خورد، در این وضعیت، املاک موجود در این منطقه را با قیمتهای پایین خریداری کرده اند و با ادامه این وضعیت بافت جمعیتی این منطقه در حال تبدیل به جمعیت افغانی است.

نگران مهاجرت ایرانی ها از محله امامزاده عبدالله هستیم

سیدعلی مفاخریان  شهردار منطقه 9 تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه نگران مهاجرت هموطنان ساکن در خیابان امامزاده عبدالله هستیم، گفت: با خارج شدن ایرانیان ساکن این منطقه و عدم تمایل سایر هموطنان برای خرید املاک این قسمت اتباع افغانستانی تمایل بیشتری نشان می‌دهند و روز به روز در این منطقه بیشتر ساکن می‌شوند.

شهردار منطقه 9 با تأکید بر اینکه از این جهت نگران تغییر بافت جمعیتی منطقه هستیم اظهار کرد: باید تقویت نظام مسکونی را داشته باشیم تا بتوانیم وضعیت جمعیتی منطقه را حفظ کنیم.

وی تصریح کرد:‌علت مهاجرت افغانستانی ها در این است که آنجا بافت ریزدانه دارد و مردم استطاعت مالی برای ساخت‌وساز را ندارند و بخشی از منطقه هم بخاطر طرح توسعه امامزاده عبدالله اجازه ساخت ندارد و از طرفی دیگر هم اوقاف آن را خریداری نمی‌کند لذا اتباع افغانستانی هم در پی کاهش قیمت املاک این منطقه به آنجا تمایل زیادی نشان می‌دهند.

وی خاطرنشان کرد: به همین منظور سعی می‌کنیم با کمیسیون ماده 5 مکاتباتی انجام دهیم تا بافت جمعیتی منطقه حفظ شود.

کوچ ایرانی‌ها و مهاجرت افغانستانی‌ها به محله امامزاده عبدالله تهران/ بافت جمعیتی منطقه قربانی اختلافات شهرداری و اوقاف

اوقاف مخالفتی با ساخت و ساز در حله امامزاده عبدالله نداریم

حجت الاسلام والمسلمین محمد امین رایمند رئیس اداره اوقاف غرب تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درخصوص طرح تفصیلی حریم امامزاده عبدالله منطقه 9 تهران گفت: وقتی که ما از طرح جامع امامزاده ها صحبت می کنیم و طرحی را پیش‌بینی کنیم، همیشه یکی از ارگان های اصلی که در کنار اوقاف باید کار انجام دهد شهرداری است.

رئیس اداره اوقاف غرب تهران  با تاکید بر اینکه شهرداری تنها ارگانی است که طرح جامع مصوب را با توجه به ساختارهای شهری و برنامه ریزی های شهری تصویب می‌کند، اظهار کرد: ما در رابطه با املاک وقفی، طرح جامع را می نویسیم، سازمان اوقاف تایید می‌کند و نیز بعد از آن شهرداری هم باید تایید کند.

وی تصریح کرد: به دلیل اینکه اینگونه طرحها در بافت شهری محسوب می‌شود، برخی از این ساختمان ها را خود شهرداری‌ها در بافت طرح جامع قرار می‌دهد و در همین راستا تملک آن را هم باید شهرداری انجام دهد و ربطی به سازمان اوقاف ندارد.

 رایمند در ادامه بیان کرد: باید بدانیم که امامزاده ها دولتی نیستند و به شکل مردمی اداره می شوند و طرح توسعه آن بر عهده اوقاف است، اما اگر کسی بخواهد در محدوده امامزاده ها ساخت و ساز کند، اوقاف نمی‌تواند وارد عمل شود و این شهرداری‌ها است که اجازه انجام کار را به آنها نمی‌دهند. این امر از وظایف شهرداری ها و همان طرح جامع است، که خود شهرداری مصوب کرده و ما ابزاری برای جلوگیری از ساخت و سازها نداریم؛ حتی خود ما هم به عنوان سازمان اوقاف برای ساخت و ساز از شهرداری مجوز می گیریم.

رئیس اداره اوقاف غرب تهران افزود: اگر شهرداری به مالکین اجازه ساخت و ساز دهد ما مخالفتی نمی کنیم. این موضوع که اوقاف با ساخت و ساز و بازسازی اماکن اطراف امامزاده عبدالله مخالفت کرده صحت ندارد و املاک اطراف امامزاده اوقافی نیستند. درواقع اصلا به اجازه ما نیازی ندارند. سازمان اوقاف در اطراف امامزاده خانه‌ وقف شده ندارد و تنها چند مغازه است که به خاطر امامزاده وقف شده اند.

تاپ شنبه 5 دقیقه بامداد یادآوری کنید عابد بخواند و منتشر کند/////////////////////کوچ ایرانی‌ها و هجوم افغانی‌ها در محله امامزاده عبدالله تهران/ بافت جمعیتی منطقه قربانی بی مسئولیتی شهرداری و اوقاف

طرح توسعه موقوفات کارشناسی شده نیست

حسن خلیل‌آبادی در گفتگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به روند تغییر بافت جمعیتی اطراف امامزاده عبدالله منطقه 9 گفت: طرح هایی که برای حریم موقوفات در نظر گرفته شده کارشناسی شده نیست.

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه ما بطور ناگهانی یک بافت وسیع در اطراف یک موقوفه را در طرح توسعه قرار می‌دهیم، اظهار کرد: در این شرایط هیچ چیز چنین طرحی از قبیل بودجه و نحوه ادامه زندگی ساکنین آن منطقه پیش بینی نمی‌شود.

وی تصریح کرد: با اینگونه طرح‌ها فقط یک عده از مردم را از اطراف اماکن سیاحتی دور می کنیم و برای افراد مهاجر و بزه‌کار سکونت‌گاه دائم تأمین می‌کنیم.

خلیل‌آبادی با بیان اینکه در خصوص امامزاده عبدالله با شهردار منطقه 9 گفتگویی داشته، اظهار کرد: مفاخریان معتقد بود باید بخشی از طرح توسعه امامزاده عبدالله برداشته شود تا با آزادسازی آن در آنجا ساختمان ساخته شود، زیرا لزومی ندارد آن همه خانه خراب شود و به امامزاده اضافه شود و اختصاص بخش کوچکی از منطقه برای این کار کافیست.

وی با تأکید بر اینکه اینگونه طرح‌ها مطالعات خوبی نداشته و فقط گفته‌اند امامزاده را توسعه می‌دهیم، اظهار کرد: نباید با اینگونه طرح‌ها مردم را در سختی قرار دهیم.

خلیل‌آبادی با بیان اینکه، اینگونه طرح‌ها سبب می‌شود یک نسل با اضطراب در یک خانه زندگی کند، اظهار کرد: از سوی دیگر ما هم، چون پول نداشتیم املاک آنجا را خریداری کنیم مردم را معطل کردیم و قیمت املاک آنها هم کاهش یافت و زندگی‌شان به مخاطره افتاد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ما هر طرحی را که می‌خواهیم اجرا کنیم، ابتدا باید پول آن را آماده کنیم و سپس بگوییم این منطقه در طرح است.

انتهای پیام/

برچسب ها: وضعیت جمعیتی ، منطقه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۰ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
شبیه این مشکل دز خیابان پیروزی میان محله وجود دارد. اکثر خانه های این کوجه طی جند سال کذشته تخریب و یبدیل به آپارتمان شده است و تنها تعداد کمی از خانه های قدیمی هنوز به چشم می خورد. جدیدا شهرداری طرحی را مصوب کرده که بر اساس آن املاک واقع در این کوچه باید یک متر عقب نشینی کنند. شما قضاوت کنید آیا این طرح در 50 سال آینده اجرا خواهد شد؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۱ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
انقدر افغانی توی (ایران) زیاد شده که جایی که من هستم وقتی از مقابلم 10 نفر رد میشن، 8 نفرشون افغانی هستن.
Germany
ناشناس
۰۸:۳۷ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
به نظر من باید افغان ها به کشور خودشون برگردند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۰ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
اجازه ندهند مردم در اطراف امامزاده ساخت وساز انجام دهند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۹ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
فقط خدا کنه زلزله ای آتیش سوزی چیزی تو این بافتا نشه خدا رحم کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۹ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
نوسازی بافت فرسوده ابعادی فراتر از بعد فنی و عمرانی از قبیل ابعاد اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی داررد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۳ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
ای خدا
آخرین اخبار