ابراهیم محمدرضا زاده گفت: دولت عراق در راستای حمایت از تولید ملی، در محصولاتی که توانایی تولید در داخل عراق را دارد تعرفه‌های خود را افزایش داده است.


تجار ایرانی از بازار پرشتاب عراق جا ماندند!/عزم جدی دولت عراق برای حمایت از تولید ملیبه گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اولین جلسه کمیته پایش روابط اقتصادی ایران و عراق در سال 97 در تاریخ 22 فروردین ماه ، با حضور رایزن بازرگانی و کارشناسان ذی‌ربط، در سفارت ایران در عراق برگزار شد.

ناصر بهزاد، رایزن بازرگانی ایران در عراق گفت: در این جلسه بر برنامه‌ریزی برای تحقق شعار سال بر انجام اقدامات لازم به منظور بسترسازی حضور کالاهای ایرانی در بازار عراق تأکید شد و ضمن ارائه تحلیل در خصوص برنامه‌های اجرایی حوزه اقتصادی، مقرر شد پیگیری‌های مستمر درباره تصمیمات اتخاذ شده در جلسه صورت گیرد.

وی ادامه داد: در این جلسه موضوعاتی همچون مشکلات مربوط به مرز مهران و زرباطیه و لزوم افزایش معابر ورود کالاهای صادراتی از سمت ایران مورد بحث قرار گرفت که بر این اساس مقرر شد گزارش وضع موجود به ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران و عراق ارسال شود. همچنین پیگیری نشست ویژه با رئیس کل گمرکات عراق، مذاکره در خصوص دلایل تعلل در موافقت با ورود سیب ایرانی، باوجود موافقت وزارت کشاورزی عراق و برنامه‌ریزی به منظور اطلاع رسانی برای برگزاری همایش بازسازی عراق در ۶ اردیبهشت از دیگر محورهای مورد گفتگو بود.

بهزاد یادآور شد: در ادامه این جلسه نیز در خصوص نشست استانداران مرزی ایران و عراق برای رسیدگی به مشکلات مرزی، سوآپ نفت خام کرکوک به ایران، پیگیری مسائل حوزه حمل و نقل و آخرین هماهنگی ها برای اعزام مدیران کل حمل و نقل شهری و جاده ای عراق که طی روزهای آینده با مسئولان وزارت راه و شهرسازی ایران ملاقات خواهند داشت و نیز موضوع برگزاری کمیسیون مشترک همکاری‌های دو کشور در بعد از انتخابات عراق مطرح و مقرر شد، هماهنگی‌های اولیه صورت گیرد.
 
درسال ۹۶ در مجموع ۱۸ جلسه کمیته پایش روابط اقتصادی ایران و عراق در بغداد برگزار شد که از نظر مقام‌های سازمان توسعه تجارت اثرگذاری مناسبی در همگرایی و تصمیم‌سازی‌های به موقع برای ارتقای مناسبات تجاری ایران و عراق داشته است.

معاون اول رئیس جمهور نیز در ابتدای سال 97 به منظور رایزنی با مقامات عراقی به این کشور سفر کرد. در سفر معاون اول رئیس جمهور و همچنین وزیر صنعت، معدن و تجارت به عراق، گفتگوهای مفصلی با مقامات بانکی عراقی به منظور تسهیل در روابط بانکی دو کشور صورت گرفت.

با وجود نظارت شدید آمریکا بر سیستم بانکی عراق، این کشور در تلاش برای برقراری هرچه بیشتر ارتباطات بانکی با ایران است. اکنون فعالان اقتصادی در بازار عراق از طریق سامانه نیما مبادلات مالی و بانکی خود را خود را انجام می دهند.

در راستای بررسی بیشتر تحولات اخیر کشور عراق درحوزه تجارت و واردات و همچنین وضع قوانین تعرفه ای، با ابراهیم محمدرضا زاده مدیر میز عراق در سازمان توسعه تجارت و رایزن اسبق ایران در عراق به گفتگو پرداخته ایم که در ادامه گزارش متن کامل آن را می خوانید:

روند کاهش واردات به بازار عراق در یک سال گذشته

ابراهیم محمدرضا زاده، مدیر میز عراق در سازمان توسعه تجارت و رایزن اسبق ایران در عراق در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی در رابطه با فضای ایجاد شده در روابط تجاری بین ایران و عراق، اظهار کرد: واقعیت این است که بازار عراق یک روند کاهشی در واردات داشته است اما این موضوع به معنای کاهش صادرات ما به این کشور نیست، بطوریکه بر اساس آمار، صادرات ایران به عراق، رشد 6 درصدی را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه بازار عراق، بازار ساده‌ای نیست، گفت: مشکلات متعددی در این بازار وجود دارد ولی نباید نگران سهم ایران از این بازار بود.

مدیر میز عراق در سازمان توسعه تجارت ، تأکید کرد: عراق در سال گذشته 40 درصد کاهش واردات داشت و این به دلیل کاهش قیمت نفت، جنگ با داعش و بالتبع کسری بودجه 30میلیون دلاری بود. با این وجود ایران توانست جایگاه خود را در کشور عراق حفظ کرده و حتی سهم خود را در این بازار بیشتر کند.

وی در پاسخ به این سوال که چرا با وجود اینکه ایران در جنگ داخلی به عراق کمک‌های زیادی کرد، اما عراق به راحتی تعرفه‌های واردات خود را برای کالاهای ایرانی بالا برد، افزود: مسائل اقتصادی و سیاسی در عراق، قابل تفکیک است و بیشتر اقلام صادراتی ما مورد مصرف مردم عراق است و نه دولت این کشور.

بازار عراق، یک بازار رقابتی است

محمدرضا زاده اضافه کرد: نمی‌توانیم بگوییم دولت عراق واردات کالای ایرانی را کم کرده است، بلکه باید توجه داشت بازار عراق یک بازار رقابتی است و اگر ما بتوانیم با توجه به سلیقه بازار این کشور به کیفیت و کمیت و همچنین خدمات پس از فروش کالاهای خود توجه کنیم، می‌توانیم در رقابت با رقبا پیروز شویم.

وی تصریح کرد: طبق قانون، تعرفه‌های گمرکی مدتی در عراق اعمال شد و قوانین جدید به ساده‌تر شدن تعرفه‌های گمرکی کمک کرد، در نهایت این تعرفه‌ها  به سه طبقه 10، 15 و 30 درصد تقسیم شد.

مدیر میز عراق در سازمان توسعه تجارت، گفت: بر اساس بررسی‌های کارشناسان ما، تعرفه‌های جدید در مجموع رو به کاهش بوده و نگرانی‌هایی که صادرکنندگان ما در این حوزه داشتند و همچنین نابسامانی‌های گمرک بین ایران و عراق، مرتفع شده است.

وی افزود: کشور عراق به دنبال کاهش وابستگی خارجی و کسب استقلال در حوزه صنعتی بوده و در این جهت به دنبال حمایت از تولید داخلی است ، در نتیجه در محصولاتی که توانایی تولید در داخل عراق را دارند، تعرفه‌های خود را افزایش داده است.

محمدرضازاده یادآور شد: اکنون حدود 95 درصد از کالاهای عراقی، وارداتی است ولی بدون شک در آینده شاهد تنش‌هایی در حوزه صادرات به این کشور خواهیم بود.

وی تأکید کرد: در سفر معاون اول رئیس جمهور به کشور عراق مسائل عمده بین دو کشور بررسی شد و موضوعاتی از قبیل شرکت‌های خصوصی و دولتی عنوان شد و در واقع راه‌حل‌ها و راهکارهایی برای مسائل اقتصادی دو طرف به بحث گذاشته شد.

رایزن اسبق ایران در عراق با اشاره به اهمیت این جلسه در تسهیل روابط تجاری بین دو کشور گفت: در اولین جلسه شورای عالی توسعه اقتصاد غیرنفتی، بحث عراق مطرح شد و اعضا به این نتیجه رسیدند که بیشتر مشکلات در رابطه با تجارت عراق در داخل کشور قابل حل بوده و ربطی به مسائل و مشکلات کشور عراق ندارد.

محمدرضا زاده اضافه کرد: برای مثال ما با خیلی از کشورها مشکل بانکی داریم و عراق هم یکی از این کشورهاست اما می‌توانیم به وسیله پیمان بانکی، مشکلات پولی و مالی بین دو کشور را به راحتی حل کنیم.

وی در پایان تأکید کرد: در این ماه (اردیبهشت)، انتخابات پارلمانی عراق انجام می‌شود و امیدواریم بعد از انتخابات، روابط تجاری تازه‌ای را با این کشور آغاز کنیم.

گزارش از سمیه عرب

انتهای پیام/

 

برچسب ها: صنعت ، صادرات
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۴ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
کشور ما چند سالی هستش ازقطار تجارت باز مانده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۴ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
کشور ما چند سالی هستش ازقطار تجارت باز مانده
Germany
ناشناس
۰۹:۳۸ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
بابد به تولیدکنندگان داخلی بیشتر بها داده شه
Germany
ناشناس
۰۸:۴۴ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
ما باید اجازه ورود کالاهای وارداتی مشابه را به داخل کشور ندهیم و بسته های حمایتی در این خصوص بیشتر شه تا کالاهایی که صاحب برند هستن ارتقا پیدا کنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۹ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
واقعا جای بسی تاسف داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۱۶ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
تجار ایرانی ،کلا ایران همه اش مشکلاتش را بیاید برای تولید حل کند بازار هایی که حق ایران است از دست رفته و ترک ها و دیگران میبرند ، دیپلماسی اقتصادی نداریم همه اش معطوف برجام هستیم
آخرین اخبار