به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ شهر تبریز که هماکنون پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در سال ۲۰۱۸ به حساب میآید، موزههای مختلفی را در خود جای داده و از این منظر برای گردشگران حائز اهمیت است.
از موزههای شهر تبریز میتوان به موزه آذربایجان، خانه مشروطه، موزه استاد شهریار، موزه تاریخ طبیعی، موزه قاجار، موزه سفال، موزه سنجش، موزه قرآن و کتابت، موزه عصر آهن، عمارت شهرداری و موزه ارامنه اشاره کرد.
سایت موزه عصر آهن تبریز، در تاریخ ۳۰ اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۶ در شمال، شمال شرقی و شمال غربی مسجد کبود تبریز گشایش یافت.
این سایت موزه از سال ۱۳۸۵ به عنوان اولین موزه صحرایی ایران کارش را شروع کرد. موزهای که به شکل طبیعی در محوطه کاوشهای باستان شناسی برقرار شد و گورستان و آثار سفالی مربوط به عصر آهن را در معرض دید عموم قرار داد.
عصر آهن در دانش باستانشناسی به دورهای اطلاق میشود که بشر در آن دوره استفاده زیادی از عنصر آهن برای ساخت ابزار و جنگافزار میکرده است.
بنا بر این گزارش، ۳۸ گور که به صورت جنینی شکل گرفتهاند در موزه عصر آهن تبریز به نمایش گذاشته شدهاند. اینین گورها در سال ۱۳۷۶ به دست آمدند و به نظر میرسد اکثر آنها متعلق به افرادی هستند که در سنین پایین درگذشتهاند. کودکان با اسباببازی هایشان دفن شدهاند؛ البته بزرگسالانی که در این گورستان تاریخی دفن شدهاند، در کنار جواهرها و ابزار جنگیشان آرام گرفتهاند.
انتهای پیام/