به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، با اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها مردم گمان می کردند که قصه ناتمام بی کیفیتی نان که قوت غالب اقشار کم درآمد جامعه است به سرانجام خوبی خواهد رسید ، اما با گذشت زمان و همراه با افزایش قیمت نان کیفیت آن کاهش یافت و نان نتوانست انتظارات مصرف کنندگان را برآورده کند.
آقای محمدی که ۱۲ سالی از تاسیس نانوایی اش می گذرد بی کیفیتی نان را به گردن آرد می اندازد و می گوید آرد خوب در مازندران کم است به همین دلیل نان بی کیفیت به دست مردم می رسد موضوعی که مدیر عامل غله و خدمات بازرگانی منطقه ۲ کشور با آن مخالف است.
جعفری مدیر عامل غله و خدمات بازرگانی منطقه ۲ کشور در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، می گوید: سالانه ۱۰۰ هزار تن گندم در مازندران تولید میشود که بالاترین کیفیت بین المللی و کشوری را دارند.
وی می گوید مازندران در آرد رتبه سوم کشور و در بحث نان رتبه پنجم را به خود اختصاص داده به همین دلیل این استان پایلوت کیفی سازی آرد و نان کشور شده است.
مدیر عامل غله و خدمات بازرگانی منطقه ۲ کشور با تاکید بر اینکه صنایع تولیدکننده آرد استان اکنون به فن آوریهای جدید مجهز شدند، افزود: کیفیت آرد تولیدی کارخانجات مازندران هر سال در حال افزایش است به گونه ای که برخی کشورهای منطقه اکنون متقاضی آردهای تولید شده در مازندران هستند.
جعفری گفت: ۱۹ کارخانه آرد در استان فعال هستند که دو کارخانه بدلیل کیفیت بالای آرد پارسال ۱۵ هزار تن آرد به عراق صادر کردند و پیش بینی می شود این میزان امسال افزایش یابد.
شناخت کیفیت آرد تولید شده در کارخانهها مستلزم آگاهی از مراحل کشت گندم تا تولید آرد است.
برای اطلاع از روند تولید آرد به یکی از سیلوهای نگهداری گندم و تولید آرد در ساری می رویم، افشار مدیر تولید این کارخانه در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، می گوید: گندم ها پس از ورود به کارخانه به سیلوها منتقل شده و در دمای مناسب نگهداری می شوند سپس نمونه ای از گندمها پیش از ورود به خط تولید به آزمایشگاه برده شده تا در صورت تایید کارشناسان و مطابقت گندم ها با استانداردهای ملی به خط تولید برده شوند.
وی می گوید: برای دستیابی به آرد مطلوب گندم ها ابتدا به بخش الک و بوجاری برده شده تا ضایعات آن ها جدا شود سپس عملیات نم زدن و شستشو روی آن ها انجام شده و دانهها پوست گیری می شوند و در مرحله چهارم گندم ها آسیاب شده و انواع آردها تفکیک می شوند تا در مرحله نهایی بسته بندی صورت بگیرد.
نوری کارشناس آزمایشگاه این کارخانه نیز با بیان اینکه کارشناسان آزمایشگاهی در مرحله بسته بندی کنترل نهایی را روی آرد انجام میدهند، می گوید: در این مرحله آرد از لحاظ رنگ، رطوبت و کیفیت کنترل و سپس بسته بندی می شود.
آقای خانی مدیر کارخانه که در راه توسعه صنعت آرد استان مو سپید کرده است از روزهای وابستگی کشور به واردات آرد می گوید روزهایی که تولید گندم محدود و کارخانههای آرد اندک بود به همین دلیل بجای واردات گندم، آرد وارد کشور میشود.
وی ظرفیت کارخانه را ۲۰ هزار تن اعلام کرده و میگوید: این کارخانه با استفاده از کادر مجرب و متخصص خود و توجه به عامل کیفیت توانست آردی مطابق با استانداردهای روز را تولید کند.
آقای خانی می گوید در نخستین گام برای بدست آوردن بازار عراق نمونه هایی از آردهای تولید کارخانه را ارسال کردیم که طرف عراقی پس از بررسی کیفیت سفارش ارسال ۳ هزار تن را داشت.
وی گفت: ۳ هزار تن آرد پارسال از این کارخانه به عراق صادر شد که از این میزان ۲ هزار تن آرد شیرینی و هزار تن آن آرد نان بربری بود.
سید محمد جعفری مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۲ کشور می گوید: عراقی ها پیشتر بخشی از آرد مورد نیاز خود را از ترکیه، تامین می کردند و اکنون مازندران نیز به جمع کشورهای تامین کننده آرد این کشور ملحق شده است.
وی با بیان اینکه مازندران در صورت تمایل دیگر کشورها می تواند بخشی از نیاز آنان را به آرد تامین کند، از برنامه ریزی و چشم انداز شرکت غله منطقه ۲ برای صادرات خبرداد و افزود: علاوه بر عراق، افغانستان نیز برای واردات آرد از مازندران اعلام آمادگی کرده بود.
با شناخت روند تولید آرد و پی بردن به کیفیت قابل اعتماد آن حلقه گمشده ی بی کیفیتی نان را شاید در همان نانوایی باید جستجو کرد.
عمویی شاطر جوان نانوایی سنتی با بیان اینکه آردهایی که در کارخانه های مازندران تولید می شوند کیفیت مناسبی دارند، گفت: شاید دلیل بی کیفتی برخی نان ها، سهل انگاری نانواها در تولید، استفاده از مواد افزودنی و رعایت نکردن زمان تخمیر خمیرهای نان باشد.
وی می گوید: اگر کیفیت آرد مازندران مناسب نیست چرا برخی نانواییها نان با کیفیت به مردم تحویل می دهند.
در فراز و نشیب قصه تکراری کیفیت نان در مازندران وقتی آردهای تولیدی کارخانه های استان اکنون به سفرههای مردم کشورهای همسایه رسیده است شاید برخی خبازان با اطمینان از تولید مناسب آرد باید کمی برای پخت مناسب نان به خود زحمت بدهند تا کیفیت نان همانند آرد مناسب سفره های مردم شود.
گزارش از سارا فرهمندراد
انتهای پیام/ م