به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی، محمد حسن زدا معاون بیمهای سازمان تامین اجتماعی ضمن تبریک هفته کار و کارگر در خصوص بیمه باربران گفت: باربران از زحمتکش ترین بیمه شدگان این سازمان هستند و در حال حاضر ۵٠ هزار نفر در کشور بیمه بابران هستند.
وی با بیان اینکه برای بیمه باربران جدید مانعی وجود ندارد، افزود: بیمه شده در این نوع بیمه فقط ٧ درصد حق بیمه پرداخت می کند و مابقی آن برعهده دولت است.
معاون بیمه ای سازمان تامین اجتماعی اظهار داشت: بابران متقاضی بیمه، باید از شهرداری ها یا فرمانداری ها یا تشکل های صنفی کارگری و کارفرمایی یا کارفرمایان میوه و تره بار و یا انجمن های بازار معرفی نامه دریافت و آن را برای بیمه شدن به شعبه نزدیک محل کار ارائه کنند.
زدا با بیان اینکه باربران جزو مشاغل سخت و زیان آور نیستند، گفت: مسئول تشخیص سخت و زیان آور بودن مشاغل با ادارات کار و کمیته های استانی این حوزه است. بیمه شدگان اجباری مشمول قانون سخت و زیان آور هستند و از آن جایی که بیمه باربران شبیه بیمه مشاغل آزاد است و کارفرمایی ندارند، مشمول سخت و زیان آوری نیستند.
وی در ادامه به بیمه رانندگان پرداخت و گفت: کلا ٢ نوع راننده داریم که یک نوع آن به عنوان پرسنل در شرکت ها و کارخانجات مشغول هستند که مشمول قانون سخت و زیان آور هستند و تعداد زیادی از آنها بازنشسته شدند.
زدا افزود: گروه دوم رانندگان مانند رانندگان تاکسی و کامیون هستند که به صورت خویش فرمایی، بیمه هستند و از آن جایی که بیمه شده اجباری نیستند نمی توانند از قانون مشاغل سخت وزیان آوری استفاده کنند.
معاون بیمه سازمان تامین اجتماعی در خصوص میزان حق بیمه رانندگان درون شهری و برون شهری گفت: رانندگان درون شهری شامل تاکسی، وانت، اتوبوس، مینی بوس و آژانس ها هستند که ستاد سوخت آنها را به ما معرفی می کند و ١٣.۵ درصد حق بیمه را راننده و ١٣.۵ را دولت می پردازد .
زدا با بیان اینکه یک میلیون و ١٠٠ هزار نفر راننده در کشور تحت پوشش تامین اجتماعی هستند، گفت: برای بیمه رانندگان جدید، با دولت محترم مکاتبه انجام داده ایم که اگر دولت و سازمان هدفمندی یارانه ها موافقت کنند افراد جدید را نیز پوشش می دهیم.
وی افزود: رانندگان برون شهری شامل رانندگان کامیون، تریلی و سواری، ١٣.۵ درصد حق بیمه را دولت و ١٣.۵ درصد را نیز بیمه شده پرداخت می کنند. متولی این گروه از رانندگان سازمان حمل و نقل و پایانه های کشور است. راننده برون شهری برای ورود به این شغل باید کارت هوشمند دریافت کند و برای دریافت این کارت حتما باید بیمه تامین اجتماعی باشند و این دسته از رانندگان باید به شعب تامین اجتماعی برای معاینه پزشکی و دریافت کارت مورد نظرمراجعه کنند.
زدا با اشاره به مکانیزه شدن خدمات تامین اجتماعی گفت: دفترچه درمانی در مراکز ملکی این سازمان حذف شده و این طرح در مراکز طرف قرارداد ٤ استان نیز اجرا شده است .
وی گفت: بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی می توانند با شماره گیری #١٤٢* از خدمات این سازمان به صورت غیرحضوری برخودار شوند .
انتهای پیام/