به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، ژاله کریمی نژاد، مسئول محیط زیست و سلامت غذای جهاد کشاورزی خوزستان گفت: کشاورزان ضمن مدیریت بقایای گیاهی با اعمال مدیریت، خاک مزارع خود را حاصلخیز کرده و از سوزاندن بقایای گیاهی خودداری کنند.
وی با تاکید بر اینکه سوزاندن بقایای گیاهان مواد آی خاک را از بین می برد بیان داشت: با سوزاندن بقایای گیاهان عملاً مواد آلی خاک را که سبب حاصلخیزی آن می شود ازبین رفته و کشاورز در کشت های بعدی به منظور جبران ضعف و کمبود خاک به ناچار کود شیمیایی بیشتری را باید استفاده کند.
کریمی نژاد با بیان اینکه آتش زدن بقایای گیاهان سبب نابودی خاک و استفاده بیشتر از آب و کود شده و سبب آلودگی محیط زیست میشود، بیان کرد: این شیوه در دنیا منسوخ شده و در حالیکه هم اکنون برای عبور از خشکسالی فعلی نیازمند طرح های کارشناسی سازگار با کم آبی هستیم.
مسئول محیط زیست و سلامت غذای جهاد کشاورزی خوزستان گفت: هیچ توجیهی برای سوزاندن بقایای گیاهان وجود ندارد بنابراین باید با تکیه بر دانش کافی خشکسالی را با کمترین مخاطرات پشت سر بگذاریم.
کریمی نژاد عنوان کرد: در صورت پیاده شدن کشاورزی حفاظتی در مزارع بقایای باقی مانده در خاک به مرور ضمن تجزیه شدن سبب افزایش مواد آلی، نگهداری بهتر آب، فراوانی ریز جانداران و حاصلخیزی آن میشود که به طور حتم رشد اقتصادی و افزایش سود را به دنبال دارد.
انتهای پیام/م