سیاست نهادینه شده شکنجه زندانیان و نقض حقوق آنان به دست مسئولان امنیتی سعودی و به طور خاص شکنجه "یوسف المصلاب" جوان عربستانی موضوعی است که "سازمان اروپایی- سعودی حقوق بشر" آن را مورد توجه قرار داد.

پرونده نقض حقوق بشر در عربستان|شکنجه روحی و فیزیکی زندانیان و حبس طولانی مدت در سلول‌های انفرادیبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،سازمان اروپایی- عربستانی حقوق بشر با اشاره به سیاست برنامه ریزی شده شکنجه زندانیان سعودی به دست مسئولان امنیتی اعلام کرد، رئیس نهاد امنیتی به طور مستقیم با پادشاه در ارتباط است و از او دستور می گیرد.

دست باز مسئولان امنیتی سعودی برای شکنجه زندانیان

این سازمان در گزارشی تحت عنوان " طرف‌هایی که به طور مستقیم با ملک سلمان در ارتباط هستند برای شکنجه از شوک الکتریکی استفاده می‌کنند" اعلام کرد، ریاض از طریق نهاد ریاست امنیتی شکنجه را در حد گسترده‌ای ادامه می دهد و مجالی برای بازخواست شکنجه‌گران و مسئولان وجود ندارد.

نهاد امنیتی سعودی به طور مستقیم با رئیس هیئت و زیران یا همان ملک سلمان بن عبدالعزیز در ارتباط است.

در زندان‌های مخوف عربستان چه می‌گذرد؟ +تصاویر

یوسف المصلاب(جوان عربستانی) از سوی نهاد دولتی که ملک سلمان مدیریت آن را به طور مستقیم در دست دارد شکنجه می‌شود؛ نهادی که در پرتو سلطه تمام عیار پادشاه و ولیعهد بر تمام نهادها و در نبود نهاد قضایی مستقل در تاریخ 20 ژوئیه 2017 با دستور پادشاه تاسیس شد.

این نهاد المصلاب که در تاریخ 25 فوریه 1984 متولد شده است، از چهارم اکتبر 2017 دستگیر و تحت شکنجه قرار داده است.

این جوان سعودی در زندان بدنام سعودی بارها با شوک الکتریکی شکنجه شد، اقدامی که در بازداشتگاه‌های سعودی بارها و بارها رخ می‌دهد.

شکنجه مصلاب تا از دست دادن قدرت تکلم

در زندان‌های مخوف عربستان چه می‌گذرد؟ +تصاویر

در گزارش سازمان اروپایی- عربستانی حقوق بشر، یادآوری شده است که شکنجه سبب تغییر صورت المصلاب شده است و آثار قرمزی در چشم‌ها و ضربه خوردن دندان‌های جلو او مشهود است و به سختی قادر به صحبت کردن است و علاوه براین آثار شکنجه با شوک الکتریکی روی دست‌ها و ناخن‌هایش دیده می‌شود.

این شکنجه مرگ آور سبب شد مصلاب بارها به بیمارستان زندان دمام منتقل شود.

شکنجه روحی و فیزیکی زندانیان و حبس‌های طولانی مدت در سلول‌های انفرادی

در زندان‌های مخوف عربستان چه می‌گذرد؟ +تصاویر

در این گزارش از شکنجه برنامه ریزی شده زندانیان و محرومیت آنان از ساده ترین حقوقشان انتقاد شده است، زیرا بازداشت شدگان حق دسترسی به وکیل را ندارند و به جای آن مورد بازجویی‌های طولانی مدت توام با شکنجه روحی و فیزیکی قرار می‌گیرند و برای مدت‌های طولانی در سلول‌های انفرادی محبوس می‌شوند.

بیش از شش ماه از حبس مصلاب در سلول انفرادی می‌گذرد، بدون اینکه حق انتخاب وکیل داشته باشد و یا کیفرخواست او اعلام شده باشد.

پنج ماه بی خبر خانواده جوان مفقود شده سعودی

سازمان اروپایی- عربستانی حقوق بشر یادآور شد، در هشتم مارس 2018 و بعد از گذشت بیش از پنج ماه از دستگیری مصلاب، به خانواده او اجازه داده شد کمتر از 15 دقیقه با او ملاقات داشته باشند.

در حالی که ریاض همچنان از طریق نهادهای امنیتی مختلف خود به شکنجه زندانیان ادامه می‌دهد، هیئت های دیپلماتیک وابسته به سازمان ملل تصویری غیر واقعی از این وضعیت ارائه کرده و منکر شکنجه و نقض حقوق زندانیان در عربستان سعودی هستند.

ادعاهای دروغین مسئولان امنیتی سعودی در تکذیب شکنجه زندانیان

این سازمان یادآور شد ، عربستان در بیانیه‌ای که در تاریخ هشتم مارس 2016 در شورای حقوق بشر عرضه کرد، مدعی شد سازمان‌ها و قوانین داخلی مسئول حمایت از بازداشت شدگان در برابر شکنجه هستند و هرگونه اعتراف از روی اجبار را ممنوع می‌دانند، اما اقدامات مسئولان سعودی آشکارا نقض این ادعا است.

درمان آثار شکنجه در طول چند ماه

سازمان اروپایی- سعودی تاکید می‌کند که مسئولان سعودی در سطح گسترده و خطرناکی دست به شکنجه زندانیان می‌زنند تا جایی که به قیمت جان آنان تمام می‌شود و موارد زیادی از شکنجه بوده است که سبب وخامت حال یک زندانی و انتقالش به بیمارستان شده است و در برخی موارد دوران درمان این افراد چند ماه طول کشیده است.

این سازمان یادآور شد که "مکی العریض" جوان سعودی مدتی پس از ناپدید شدن در مارس 2016 در مرکز پلیس به شهادت رسید و روی جسد او آثار شکنجه دیده شد. در مورد "حبیب الشویخات" نیز وی چندی پیش زیر شکنجه جان باخت .

سازمان اروپایی- عربستانی همچنین در گزارش خود یادآور شده است که شکنجه زندانیان در نبود مجازات عاملان آن صورت می‌گیرد به این معنی که پادشاه به رئیس امنیت کشور در خصوص هرگونه مجازات مصونیت داده است و هیچ طرف مستقلی امکان تحقیق در خصوص موارد فوت در زندان‌ها و یا مراکز پلیس را ندارد.

از سوی دیگر مسئولان سعودی در منطقه الاحساء و القطیف مرتکب جنایت شده و به منظور کشف و استخراج میدان‌های نفتی و گازی ساکنان آن را به اجبار به مناطق دیگر منتقل می‌کنند و بسیاری از زمین‌های کشاورزی و باغ‌های اهالی این منطقه را تخریب کرده اند.

منبع:تسنیم

انتهای پیام/

پرونده نقض حقوق بشر در عربستان

برچسب ها: عربستان ، خاورمیانه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۶ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
انسانم آرزوست
United States of America
سار
۱۹:۰۰ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
چقد ادم ناراحت میشه
United States of America
ناشناس
۱۸:۵۵ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
اینها جنایت و وحشی گری تو خونشونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۵ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
بنده خدا مگه چه گناهی داره
آخرین اخبار