به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، سخنگوی شورای علمای شیعه افغانستان گفت که این شورا هرگز خواستار تحریم روند ثبت نام از رای دهندگان یا فرآیند انتخابات نبوده است ، بلکه این مشارکت را منوط به تامین امنیت مردم کرده اند.
روزنامه «افغانستان ما» روز دوشنبه با انتشار گفت و گوی « محمد علی جاوید» نوشت که هدف از اعلامیه قبلی شورای علما این بود که مردم برای ثبت نام و گرفتن شناسنامه به مراکزی که با تهدیدهای امنیتی روبرو است، مراجعه نکنند.
جاوید، منطقه برچی در غرب کابل را یکی از مناطقی برشمرد که با تهدیدهای امنیتی مواجه است ، یعنی همان محلی که یکشنبه هفته گذشته یک مهاجم انتخاری به صف مراجعین مرکز توزیع شناسنامه حمله کرد و 69 کشته و 120 زخمی بر جای گذاشت.
جاوید دراین مصاحبه تاکید کرده است که به طور مطلق از مردم نخواستهایم که به مراکز ثبت نام مراجعه نکنند، بلکه گفته شد که به مراکزی که تحت تهدید هستند تا زمانی که امنیت آنها تامین نشده است ، مراجعه نکنند.
چند روز قبل شورای علمای شیعه با انتشار بیانیه ای از مردم خواسته بودند تا زمان تامین امنیت همه جانبه برای دریافت شناسنامه و ثبت نام در مراکز نام نویسی از رای دهندگان در انتخابات مهر ماه اجتناب کنند.
در بیانیه شورا که بعد از حمله خونین انتحاری دوم ثور/ اردیبهشت به یک مرکز توزیع شناسنامه در منطقه دشت برچی واقع در غرب کابل صادر شد به تمرکز حملات و گرفتن قربانی بیشتر از اهل تشیع و از اقوام هزاره نیز اشاره شده بود.
روز شنبه هشتم اردیبهشت ماه جاری محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان با شماری از اعضای شورای علمای شیعه دیدار کرد و در آن جلسه وعده داد که برای رفع نگرانی مردم، حوزه 14 امنیتی را در غرب کابل ایجاد خواهد کرد.
قبل از این تامین امنیت غرب کابل به ویژه دشت برچی از سوی حوزه 13 امنیتی تامین میشد که براساس تصمیم جدید دولت این مرکز به دو حوزه تقسیم خواهد شد.
اعضای شورای علمای شیعه افغانستان در دیدار با غنی مهمترین مشکل غرب کابل را ناامنی و تهدیدهای برآمده از حضور « گروه های تروریستی» دانستند.