معرفت انسان نسبت به خودش، جهان هستی و خدای خویش روز به روز، بیشتر و بیشتر میشود به شرط اینکه شما نیز با خودتان صداقت داشته باشید و بتوانید استعدادهای خود را کشف کنید.

چگونه استعداد خود را کشف کنیم؟به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛یکی از روش‌های فهمیدن آن که شخصی با استعداد این است که کاری را که دیگران حالا یا به سختی و یا با گذاشتن زمان زیادی میتوانند آن را انجام دهند فرد با گذاشتن زمان کمی و به خوبی از پس آن کار برآید.

کشف استعداد‌ها
پسری هجده ساله هستم که سردرگمم و علایق و استعداد‌های خودم را نمی‌شناسم و نمی‌دانم به چه چیزی علاقه دارم، ولی دوست دارم که استعدادم را بشناسم که در چه زمینه‌ای هست و به بهترین روش هدایتش کنم؟

 


بیشتر بخوانید:خلاقیت فرزند خود را دو چندان کنید


برای پیدا کردن علایق و استعدادهایتان باید:تجربه نوشتن را داشته باشید
این نوشتن ممکن است شامل شرح حال، خاطرات، داستان و... باشد. خلاصه اینکه شما به هر حال بنویسید. نوشتن انسان را در شناخت هر چه بیشتر و بهتر خویش کمک و یاری می‌رساند. سالنامه‌ای را تهیه کنید و هر روز سعی کنید یک صفحه از آن را پر کنید. پس از یک ماه به نوشته‌های روز‌های اولتان برگردید و آن‌ها را بخوانید. خودتان هم متوجه این خواهید شد که روز به روز تغییر کرده اید.

خلاق باشید
هر روز چند دقیقه از وقت آرامشتان را برای فکر کردن روی یک پروژه یا ایده‌ای که روی آن کار می‌کنید اختصاص دهید. برای اینکار به خودتان وقت و فضا بدهید. اگر حواستان پرت می‌شود نت برداری کنید. هدف این است که اجازه بدهید فکرتان سرگردان شود. همه ما می‌دانیم که بهترین ایده‌ها زمانی به فکرمان خطور می‌کنند که به هیچ چیز خاصی فکر نمی‌کنیم.

پس بنشینید، آرام باشید و فقط فکرتان را سرگردان کنید و مطمئن باشید که ایده‌های بسیار خلاقانه و جدیدی به ذهنتان می‌رسد و باعث می‌شود به دنیا از یک دریچه تازه نگاه کنید.

روی زندگانی خودتان متمرکز شوید
هر شب قبل از خواب، ساعتی را به خودتان اختصاص دهید و به کار‌های روزتان فکر کنید. ببینید چه کار‌هایی را انجام داده اید. تمامی آن‌ها را روی برگه بنویسید. به کجا‌ها رفته اید. چه مطالبی را خوانده اید و... هر شب در ساعت آخر شب این کار را انجام دهید. پس از یک هفته یک بازنگری بر روی نوشته هایتان داشته باشید.

ببینید که چه کار‌هایی را بیشتر انجام داده اید. وقتی که با دوستانتان صحبت میکنید بیشتر مایل هستید که در چه زمینه‌هایی گفتگو کنید. چه مطالبی را بیشتر از رادیو و تلویزیون پیگیر هستید؟ سری به کتابخانه تان بزنید. بیشتر در چه زمینه‌ای کتاب می‌خوانید؟ به کتابفروشی‌های بیرون بروید.

چه کتاب‌هایی شما را بیشتر جذب می‌کنند؟ هر روز، روزنامه بخرید و آن را بخوانید. چه مطالبی را دنبال می‌کنید و هر روز دوست دارید آن‌ها را بخوانید و حتی کدامیک از مطالب را آرشیو می‌کنید؟ در چه زمینه‌هایی صاحبنظر هستید؟ به این معنا که خیلی خوب از پس صحبت کردن در مورد آن مطلب برمی آیید و دوستانتان شما را تحسین میکنند و یا اینکه خیلی خوب به حرفهایتان گوش فرا می‌دهند؟

به زندگی گذشته خود فکر کنید
در چه زمینه‌هایی کار کرده اید و صاحب آثاری هستید. در چه زمینه‌هایی موفق بوده اید و احساس کرده اید که می‌توانید موفق باشید.

مدتی به کلاس‌های مختلف در رشته‌های مختلف بروید
کلاس‌هایی در زمینه‌های گوناگون که احساس می‌کنید به آن زمینه‌ها علاقه دارید و دوست دارید در آن حیطه‌ها کار کنید. ببینید کدامیک از کلاس‌ها را بیشتر دوست دارید و دوست دارید که بیشتر و بیشتر از آن‌ها بیاموزید. در کدامیک از آن‌ها استعداد دارید؟

چگونه می‌شود فهمید که یک فرد در رشته‌ای بااستعداد است؟ یکی از روش‌های فهمیدن آن این است که کاری را که دیگران حالا یا به سختی و یا با گذاشتن زمان زیادی میتوانند آن را انجام دهند فرد با گذاشتن زمان کمی و به خوبی از پس آن کار برآید.

کتاب آشنایی با رشته‌های مختلف دانشگاهی را تهیه کرده و آن را مطالعه نمایید
یا اینکه نگاهی گذرا به فهرست کتاب و رشته‌های مختلف داشته باشید و ببینید که کدامیک از رشته‌ها بیشتر شما را جذب می‌کند.

شناخت انسان از نفس خویش، علایق خویش، استعداد‌های خویش و... روز به روز بهتر و بهتر میشود. معرفت انسان نسبت به خودش، جهان هستی و خدای خویش روز به روز، بیشتر و بیشتر میشود به شرط اینکه شما نیز با خودتان صداقت داشته باشید.

کمتر صحبت کنید، سعی کنید بیشتر فکر کنید
بیشتر شنوا باشید تا گویا. در روایت از امام معصوم آمده است که" الفکر ینیر القلب؛ فکر، قلب را نورانی می‌کند".

در تمامی این مواردی که ذکر کردیم. شما برای هر مورد، یادداشت کنید که به چه چیز‌هایی علاقه‌مند هستید و هر کدام از علایق شما مربوط به کدام رشته دانشگاهی می‌باشد و سپس بر اساس نتایج این موارد، تصمیم بگیرید.

خوب تامل کنید. دوست دارید آینده خود را در چه شکل و تصویری ببینید. در چه حرفه‌ای متبحر شده اید؟

موفقیت‌ها و دستاورد‌های زندگی گذشته تان را به یاد آورده و جایی یادداشت کنید، حتی موفقیت‌هایی که در کودکی به آن دست پیدا کردید. مطمئناً یک نقطه مشترک در همه آن‌ها احساس خواهید کرد و به همین ترتیب استعداد پنهانتان را کشف می‌کنید.

چه کار‌هایی هست که گذر زمان را برایتان ساده‌تر می‌کند و می‌توانید ساعت‌ها در مورد آن حرف بزنید؟ شاید به نظرتان این‌ها استعداد نباشد، اما اگر اینقدر از انجام آن‌ها لذت می‌برید، این احتمال وجود دارد که بتواند شما را به استعدادهایتان برساند.

منبع:تبیان

انتهای پیام/

چگونه علایق و استعدادهایم را کشف کنم؟

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۰۳:۲۶ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
واقعا این چی بود اخه