به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کارشناسان در جدیدترین پژوهشهای خود دریافتند به دلیل ضعف سیستم ایمنی نوزاد پس از تولد و تا زمان تقویت این سیستم در چند ماهگی نوزاد، بوسیدن صورت او به وسیله والدین و اطرافیان میتواند خطرهای سلامت جدی را متوجه اش کند.
به ویژه اگر والدین دچار بیماری هایی همچون آکنه و جوشهای پوستی، اگزما، بیماریهای تنفسی و واگیر دار و به ویژه تبخال باشند.
چندی پیش مادر یک کودک سه ماهه از اهالی استان ژجیانگ شرق کشور چین که دچار مشکل تبخال بود صورت فرزند خود را بوسید و پس از مدتی کودک دچار تب شدید و لکههای قرمز و زخمهای دردناک برروی بدن خود شد که ابتدا تشخیص پزشکان اگزما بود، اما آزمایشهای دقیقتر ورود ویروس تبخال (virus ۱/ HSV-۱) از مادر به بدن کودک را تایید و پس از درمان ده روز به تدریج لکهها برطرف شدند.
این چنین عفونتهایی برای کودکان خردسال میتواند تهدید کننده زندگی باشد و بر اعضای بدن آنها از جمله پوست، چشم و حفره دهان آنها اثر بگذارد و درصورت تاخیر سبب سمی شدن خون کودک شود.
ویروس تبخال میتواند سبب ایجاد زخمهای سرطانی شود و یک بیماری شایع به ویژه بین بزرگسالان است، این بیماری به شکل زخمهای خفیف برروی لب و کناره آنها دید میشود که سبب درد شدید و ظاهرمتورم در لب فرد میشود.
تبخال بر اثر ویروس به وجود میآید و میتواند در اثر روبوسی با اطرافیان، استفاده مشترک از لیوان، قاشق و چنگال و حتی لوازم آرایش مشترک بین بانوان به سایرین منتقل شود.
درمانهای زیادی برای برطرف کردن این ویروس و علامت ظاهری آن برروی بدن وجود دارد البته کارشناسان هشدار میدهند افرادی که دچار تبخال میشوند با درصد بالاتری در سالمندی به بیماری آلزایمر مبتلا میشوند.
معمولاً فردی که یک بار دچار این مشکل میشود در آینده بر اثر مواردی همچون استرس، ابتلا به بیماریهای تضعیف کننده سیستم ایمنی بدن، مصرف نوشیدنیهای الکلی یا قرارگرفتن درمعرض نور خورشید برای مدت زمان طولانی دوباره دچار تبخال میشود.
کارشناسان توصیه میکنند والدین و اطرافیان تا ماههای اول تولد کودک از بوسیدن پوست صورت کودک خودداری کنند، به ویژه اگر کودک بر اثر چنگ زدن صورت خود با ناخنهای تیز دستان خود که پدیدهای شایع است دچار زخم و جراحتهای سطحی برروی پوست خود باشد.
والدین میتوانند لباس کودک خود را ببوسند، همچنین مادرانی که به تغذیه نوزاد با شیر خود میپردازند حتماً شست و شو و نظافت را قبل و پس از شیردهی به دقت رعایت کنند تا فرزند آنها دچار بیماریهای عفونی نشود.
برای درمان تبخال تنظیم رژیم غذایی و مصرف خوراکیهای تقویت کننده سیستم ایمنی بدن توصیه میشود.
انتهای پیام/