به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی، سازمان ملل متحد اعلام کرد دویست هزار پناهجوی روهینگیا باید به اردوگاههای امن در بنگلادش منتقل شوند زیرا فصل توفانها در این کشور در حال نزدیک شدن است.
شمار زیادی از پناهجویان روهینگیا در پناهگاههایی به سر میبرند که تاب بارش بارانهای شدید و بادهای تند را ندارند.
خبرنگار الجزیره انگلیسی از بزرگترین اردوگاه پناهجویان در جهان که در بنگلادش واقع شده است، گزارش داد: در پی فرار سلیما خاتون به همراه خانوادهاش از سرکوبهای نظامی در میانمار در هشت ماه پیش، زندگی برای آنها در بنگلادش هم مشقت بار است. آنها یک پناهگاه موقت و آسیب پذیر روی یک تپه برای خود ایجاد کردهاند. در آستانه فرا رسیدن فصل بارشها در بنگلادش، انتظار میرود شرایط زندگی برای سلیما و صدها هزار پناهجوی دیگر در بنگلادش بیش از پیش دشوار شود.
سلیما خاتون گفت: "ما از ورزش بادها هراس داریم. گاهی اوقات رانش زمین رخ میدهد، اما ما جایی برای رفتن نداریم. "
اطراف این اردوگاه شرایط اضطراری احساس میشود. شرایط آب و هوایی در هر زمانی به طور قابل توجهی تغییر خواهد کرد. هزاران ساقه بامبو میان پناهجویان توزیع شده است تا آنها بتوانند با استفاده از این ساقهها پناهگاههای خود را تقویت کنند. نهادهای امدادرسان در حال آموزش این پناهجویان برای حفاظت از خود هستند.
نورول اسلام که یکی از پناهجویان روهینگیاست، گفت: "ما از باد و توفان میترسیم. آنها ما را در ارتباط با وقوع رانش زمین آموزش میدهند و این که باید چه کاری انجام دهیم. "
ماشینهای سنگین برای ایجاد جاده اطراف این اردوگاه آورده شدهاند. ضروری است نهادهای امداد رسان بتوانند به همه مناطق در این اردوگاه دسترسی داشته باشند تا قربانیان احتمالی ناشی از وقوع سیل یا رانش زمین را در سریعترین زمان ممکن نجات دهند.
مردان با جمع آوری آجر تلاش میکنند سقف پناهگاههای خود را محکم کنند، اما بارش شدید باران آنها را به گل و لای تبدیل خواهد کرد. میتوان مشاهده کرد که این پناهگاهها که روی تپهها بنا شده اند تا چه حد آسیب پذیرند. طی چهار ماه آینده انتظار میرود این منطقه شاهد بارشهای شدید باران و وقوع توفان باشد. بادهایی که سرعتشان به صد کیلومتر در ساعت میرسد به آسانی میتوانند این پناهگاهها را تخریب کنند. نهادهای امداد رسان میگویند دویست هزار تن از این پناهجویان باید از اینجا به مکانی امنتر منتقل شوند.
دولت بنگلادش منطقهای وسیع را به ایجاد پناهگاههایی برای پناهجویان اختصاص داده است. قرار است پناهگاه، مرکز درمانی و مدرسه در این منطقه ساخته شود. نهادهای امدادرسان میگویند بیست و پنج هزار نفر در منطقهای به سر میبرند که مقابل رانش زمین به شدت آسیب پذیر است و این افراد باید فوری به مکانی دیگر منتقل شوند.
شلی تاکرا از سازمان برنامه جهانی غذا گفت: "این افراد باید به مکانی مسطح و امنتر منتقل شوند. این همان کاری است که اینجا در حال انجام دادن آن هستیم. ما باید این خانوادهها را به مکانی منتقل کنیم که آنها بتوانند به مواد غذایی، خدمات عمومی و بهداشتی دسترسی داشته باشند. این افراد باید در مکانی امن زندگی کنند و در معرض خطر قرار نداشته باشند. "
انتهای پیام/