بر اساس اعلام بانک مرکزی، دو بانک دیگر به فهرست بانک‌های ارایه دهنده خدمات ارز مسافرتی به مسافران خارج کشور افزوده شدند.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از بانک مرکزی، در حال حاضر تأمین و پرداخت ارز مسافرتی (به صورت اسکناس) از طریق پنج بانک ملی ایران، ملت، سامان، تجارت و پارسیان امکان‌پذیر است و در این بین، تأمین و پرداخت ارز مسافرتی به زائران عتبات عالیات صرفاً از طریق دو بانک تجارت و پارسیان انجام می شود.

از این رو و در راستای اجرای تصمیمات اتخاذ شده از سوی ستاد اقتصادی دولت مبنی بر تبیین سیاست‌های جدید ارزی، ترتیبات تأمین و پرداخت ارز مسافرتی به شرح زیر است:

۱ـ تأمین و پرداخت ارز مسافرتی (به صورت اسکناس) یک بار در سال امکان پذیر خواهد بود.

۲‏- تأمین و پرداخت ارز مسافرتی (به صورت اسکناس) برای مسافران هوایی به مقصد کشورهای ارمنستان، آذربایجان، بلاروس، استونی، لتونی، لیتوانی، گرجستان، قزاقستان، قرقیزستان، مولداوی، روسیه، تاجیکستان، ترکمنستان، اوکراین، ازبکستان، ترکیه، افغانستان، بحرین، قطر، کویت، پاکستان، عمان، امارات متحده عربی و قبرس به مبلغ ۵۰۰ یورو یا معادل آن به سایر ارزها و برای سایر کشورها (به جز کشور عراق) به مبلغ ۱.۰۰۰ یورو یا معادل آن‌ها به سایر ارزها به نرخ روز اعلامی از سوی این بانک و با احتساب کارمزدهای متعلقه در ارتباط با پرداخت ارز مورد اشاره امکان‌پذیر خواهد بود.

۳ـ تأمین و پرداخت ارز مسافرتی به مسافران با سن قانونی کمتر از ۱۲سال امکان‌پذیر نیست.

۴ـ مدارک‌ مورد نیاز هنگام ارایه درخواست خرید ارز به بانک: گذرنامه‌ معتبر جمهوری‌ اسلامی‌ ایران‌، بلیط‌ مسافرت هوایی اعم از یکسره‌ یا دو سره‌ (کاغذی و یا الکترونیکی‏)، ویزای کشور مقصد (در مورد کشورهایی که نیاز به ویزا دارند).

۵ـ بانک‌های عامل باید پس از دریافت معادل ریالی مربوطه، به جای پرداخت ارز به متقاضی، نسبت به صدور سند حسابداری‏‏‏‏‏‏/ رسید اقدام کنند. همچنین شعبه ‏‏‏‏‏‏/ باجه‌ بانک عامل مستقر در مبادی خروجی (پس از باجه کنترل گذرنامه)، در مقابل دریافت سند حسابداری ‏‏‏‏‏‏/ رسید مزبور نسبت به پرداخت ارز مسافرتی مربوطه اقدام کنند.

۶ ـ تأمین و پرداخت ارز مسافرتی به ایرانیان مقیم خارج از کشور مجاز نیست. در رابطه با مصادیق ایرانیان مقیم خارج از کشور، بانک ها می توانند، مراتب را از وزارت امور خارجه استعلام کنند.

۷ ـ در صورت امکان استفاده از سایر ابزارهای پرداخت (کارت، حواله و ...) انجام این امر مجاز و مورد تأکید این بانک است.

۸ - حسب هماهنگی های به عمل آمده با سازمان حج و زیارت و به منظور تسهیل شرایط مسافرت هموطنان ایرانی به عتبات عالیات، تأمین و پرداخت ارز مسافرتی به زائران عتبات عالیات اعلامی از سوی سازمان حج و زیارت (به طور کلی اعم از زمینی یا هوایی) به میزان ۲۵۰ هزار دینار عراق صرفاً از طریق تمام شعب ارزی منتخب بانک‌های تجارت و پارسیان در سطح شهر و با ارایه فهرست مشخصات زائران که توسط دفاتر سازمان مورد اشاره تایید شده باشد، بدون ارایه بلیط و گذرنامه با رعایت بندهای (۱) ، (۳) ، (۶) و (۷) فوق (حسب مورد) بلامانع است. مقتضی است بانک‌های مورد اشاره هماهنگی لازم را با سازمان حج و زیارت به عمل آورند.

همچنین بر اساس اعلام بانک مرکزی، حسب هماهنگی و توافق به عمل آمده، تامین اسکناس دینار عراق به عهده بانک‌های پارسیان و تجارت است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
حسن حسینی
۱۰:۲۰ ۱۰ مرداد ۱۳۹۷
خیلی جای تاسف است وقتی باردوم ارزندهندولی عوارض خروج افزایش بیابد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۰ ۱۱ تير ۱۳۹۷
به بچه زیر 12 سال ارز مسافرتی تعلق نمی گیره؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۳۵ ۱۷ خرداد ۱۳۹۷
ما هم باید ارزهای خارجی را تحریم کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۱ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
بچه زیر ۱۲ سال غذا نمی خواد؟ جا برای خوابیدن نمی خواد؟ آدم نیست؟ کلا نفری سالی ۱۰۰۰ یورو؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۶ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷
وِلَکِن آقا وِلَکِن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۵ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
چرا به بچه زیر ۱۲ سال ارز تعلق نمی گیره؟
حداقل اگر دو تا بچه بودن تعلق بگیر.
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
مقدم
۱۶:۰۶ ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
چرا ارز رو یکبار در سال میدین ولی عوارض خروج رو هر بار گرونتر کردید با اینکارها مشکل حل نمیشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۷ ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
خدایا خودت به فریادمون برس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۷ ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
تلگرام را چرا فیلتر کردید هرچه زودتر وصل کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۷ ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
اين چه وضعیه چرا مسئولان رسیدگی نمیکنند
Iran (Islamic Republic of)
مهدی سلوکانه
۰۸:۲۱ ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
چطور برای دریافت عوارض خروج از هر سنی حتی بچه 2 ماهه عوارض (که اصل موضوع هم جای بحث داره ) دریافت میشه ولی ارز مسافرتی فقط بالای 12 سال ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۰۲:۳۳ ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
خیلی عجیبه.
Sweden
ناشناس
۰۰:۳۳ ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
کاشکی یه طرح هم بگذارند که هر کی بیشتر ۱۰۰۰ یورو نیاز داره با یه قیمت بیشتر بتونه بگیره .اخه ۱۰۰۰ یورو توی کشور های اروپایی حتی پول تاکسی تا هتل و غذا هم نمیشه
Germany
اسداله
۰۰:۱۹ ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
باسلام آنهایی که مسافرت زمینی به خارج از کشور می روند از کجا ارز تهیه کنند؟ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۵ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۷
چرا ارز قیمتش رفته بالا مگر قرار نبود در سال جدی ارزون بشه پس کو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۰ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۷
ساده سازی، شفافیت و دسترسی راحت برای مردم یک اصل مهم مدیریتی هست:
هر سیاستی که میگزارند، باید امکان دسترسی راحت به امکانات فراهم باشه و قوانین مربوط رو تا اونجا که میشه ساده کرد. مدارک مورد نیاز رو به حداقل برسونند، قوانین باید اونقدر ساده و قابل فهم باشه که یک بچه دبستانی هم به راحتی قوانین رو متوجه بشه و وقتی کسی اطلاعات رو از روی سایت مثلا در مورد ارز دانشجویی میخواد بدست بیاورد، این اطلاعات واضح و کامل و روشن روی سایت باشه و مثل تابلوهای راهنمایی رانندگی که پشت درختها یا موانع دیگر و گاهی با دستخط ریز حتی در اتوبان قابل دید نیست، نباشه. امکان دسترسی به ارز در مکانهای متعدد در سطح شهر فراهم بشه.
این ساده سازی قوانین برای مردم یک اصل اولیه برای مدیریت خوب در همه موارد هست.
آخرین اخبار