وی افزود: میزان شیوع پوسیدگی دندان در کشور ما بسیار بالا بوده و به یک اپیدمی تبدیل شده است. حدود90 درصد کودکان 6 ساله دچار پوسیدگی دندان های شیری هستند؛ در این گروه سنی کودکانی که هیچ مشکلی در دهان خود ندارند فقط حدود 12 درصد است و بقیه افراد از سلامت كامل دندان ها برخوردار نمی باشند (آمار كشوری سال ١٣٩١).
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی اظهار داشت: اگر شاخص بینالمللی سلامت دهان برای کودکان 12ساله را در نظر بگیریم، آمار پیمایش کشوری ما در سال 91 نشان می دهد كه 4/27 درصد از این کودکان فاقد دندان های پوسیده هستند. اما با گذشت 3سال، حدود 27درصد از این دندان های سالم دچار پوسیدگی می شوند، به نحوی كه فقط 4/0 درصد از نوجوانان 15 ساله دارای دندان های سالم هستند؛ این آمار همچنین نشان می دهد كه با افزایش سن، به دلیل كمبود آگاهی و عدم انجام مراقبت های فردی لازم، اغلب دندان ها یكی پس از دیگری دچار پوسیدگی می شوند.
خوشنویسان گفت: آمار ملی نشان می دهد كه وضعیت سلامت دهان در افراد سالمند به مراتب بدتر شده به نحوی كه به طور متوسط از 32 دندان، حدود 25 دندان سالمندان كشور پوسیده و یا كشیده شده، به نحوی كه بیش از ٥٠ درصد افراد سالمندان كشورمان دچار بی دندانی كامل می باشند. او همچنین تصریح کرد: اگر ما هیچ مداخله ایی انجام ندهیم، این مشکلات پیوسته در سطح جامعه افزایش خواهد یافت و شاخص بی دندانی كامل را بیش از پیش افزایش خواهد داد. البته مسئله به اینجا هم ختم نمیشود، زیرا بیماری های دهان دارای ارتباط مستقیم با بیماری های سیستمیك بوده و از این طریق بار بیماری های دهان را تا 20 برابر افزایش می دهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی ادامه داد: بر اساس پژوهش های انجام شده اگر فردی دچار بیماری های دهان به خصوص بیماری های لثه شود، ریسك ابتلا به بیماریهای قلبی، ریوی، کلیوی، ارتریت روماتویید و در خانم های باردار خطر زایمان زودرس و تولد نوزاد کموزن میتواند افزایش یابد. بنابراین با اهمیت دادن به سلامت دهان و انجام مراقبت های فردی لازم میتوان بخش قابل توجهی از تخت بیمارستان ها را خالی نمود. به عبارت دیگر سرمایه گذاری در بخش ارتقاء سلامت دهان بسیار با ارزش و مقرون به صرفه بوده اما متاسفانه برخی از بخش های مهم ان تا كنون مقفول مانده است.
وی در پایان گفت: حدود 2سال است که در كشور ما طرح تحول سلامت دهان در حال اجراست و امیدواریم ازاین طریق بتوانیم خدمات مناسبی را در راستای ارتقاء سلامت دهان و به تبع ان ارتقاء سلامت عمومی كل افراد جامعه فراهم نماییم. امید است در همایش سلامت دهان انجمن دندانپزشکان عمومی ایران كه از ۲۷ تا ۲۹ تیر ماه در هتل المپیک تهران برگزار می شود، كلیه اساتید، سروران و همكاران محترم به هر نحو ممكن بر اساس مسولیت های حرفه ایی نقش مؤثر تری در امر پیشگیری از بیماری های دهان ایفا نموده و زمینه ارتقاء سلامت در جامعه را در قالب همكاری های بخش خصوصی با بخش دولتی یاPublic Private Partnership را بیش از پیش هموار نمایند.
همایش سلامت دهان انجمن دندانپزشکان عمومی ایران ۲۷ تا ۲۹ تیر ماه در هتل المپیک تهران برگزار می شود.
انتهای پیام/
فقط به بچه هاتون قطره آهن ندین باورکنین هیچ تاثیری نداره من رو دوتا بچه هام امتحان کردم
بچه 8 ساله من 2 تا دندون سالم داره بچه 4 سالم 2 تا دندون با پوسیدگی سطحی داره تازه خیلی هم کم مسواک میزنه
قطره آهن اصلی ترین قاتل دندان بچه های ماست به جای اون آب گوشت بدین جبران کمبود آهن بدن بچه ها رو میکنه
تو تمام دنیا برای بچه ها خمیردندان بدون فلوراید تجویز میکنن اینجا میگن با مایع فلوراید دهانشون رو بشورن