به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ همایون امیرزاده سخنگوی سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در نشست خبری خود درباره آمار تخلفات ناشران در مدت برگزاری این رویداد فرهنگی اعلام کرد: در طول ۶ روز برگزاری سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ۲۰۸ گزارش تخلف از بخشهای مختلف دریافت کردیم؛ نهایتاً ٩٩ رأی صادر شد که ۴۶ رأی اخطار کتبی، درج در پرونده و تعطیلی غرفه بوده است.
وی افزود: خاطیان علاوه بر محرومیت از نمایشگاه کتاب تهران، از نمایشگاه کتاب استانی هم محرومند. از ٤٦ مورد یاد شده، ٤٣ مورد یک سال و ٣ مورد به مدت دو سال از نمایشگاه کتاب تهران و نمایشگاههای استانی محروم هستند.
امیرزاده همچنین اظهار داشت: ١٧ مورد تعطیلی غرفه طی این شش روز داشتهایم. این ۱۷ غرفه به مدت یک روز تعطیل بودهاند. ۳۶ مورد هم جمعآوری کتاب در نمایشگاه صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: از سی و شش مورد اخطار کتبی و درج در پرونده و جمع آوری کتاب، پنج مورد مربوط به کتاب افست غیرمجاز، بیست و سه مورد عرضه کتاب غیرمرتبط با سالن، دو مورد عرضه کتاب بدون شناسنامه، سی و هفت مورد ارائه کتاب سایر ناشران، ده مورد فروش کالای غیرکتاب در سالن و شش مورد نقدکردن بن کارت نمایشگاه بوده است.
امیرزاده بیان کرد: ما هیچ علاقهای به بستن غرفه در نمایشگاه کتاب نداریم؛ اولین اقدام ما تذکر شفاهی و کتبی است. اگر اصلاح نشد، برخورد لازم را میکنیم. بخش ناشران عمومی، دانشگاهی و کودک و نوجوان ما بیشترین و بین الملل کمترین رای صادره را داشتند. ۲ مورد تخلف قاچاق کتاب مستندسازی شده است و برای آن رای صادر شد.
وی با اشاره به اینکه تخلف قاچاق کتاب را به مراجع قضایی گزارش میدهیم، تصریح کرد: ما ستاد صیانت از آثار حوزه نشر و مکتوب را داریم. خود ستاد صیانت با مراجع نظامی و انتظامی همکاری خوبی دارد و کارگروهی شکل گرفته است. تمام رویکرد این کارگروه مبارزه با قاچاق کتاب است؛ قاچاق کتاب باید یک جرم عمومی تلقی شود.
سخنگوی نمایشگاه کتاب ادامه داد: سال گذشته حتی یک رای نبود که هیئت صادر کند و در نمایشگاه کتاب اجرایی نشود. امسال که برخی ناشران تعلیق شدند، هم بخشی از رای اجرایی شده بود. تا نمایشگاه سی و یکم آرای تمام ناشرانی که ممنوعیت حضور در نمایشگاه استانی داشتند، انجام شد. اگر همچنان با همین قاطعیت مسیر خوبی را که هیئت رسیدگی به تخلفات طی کرده است، دنبال کنیم به سمتی میرویم که فضا برای فعالیت ناشران حرفهای فراهم شود. عمده اعضای هیئت رسیدگی به تخلفات حقوقی هستند و در کنار اعضای ثابت و دائم هیئت، افرادی را داریم که حضورشان در هیئت الزامی است. این همکاری و همراهی باعث میشود از تمام اموری که تخلف است، گزارش دریافت کنیم.
وی تصریح کرد: امسال هیئت رسیدگی به تخلفات بدون اغماض و توجه به هر نوع حاشیهای کار خود را انجام دادند. خط قرمز هیئت صیانت از آیین نامههای موجود در نمایشگاه کتاب است.
امیرزاده همچنین درباره مشکلات موجود در برگزاری نمایشگاه کتاب گفت: بسیاری از مشکلاتی که در امر جابهجایی سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران وجود داشت، به مرور برطرف میشود. ما همچنان شاهد نواقص زیرساختی در این زمینه هستیم. نمایشگاه کتاب را در این ۶ روز به گونهای برگزار کردیم که با کمک صنوف و همکاران دولتی در یک فضای صمیمی و کاری امور جلو رفت.
وی افزود: موضوع پارکینگها و قطعی کارتخوانها تنها در روز اول، مشاهده شد. تا امروز شاهد برگزاری آرام و کم دردسر نمایشگاه بوده ایم. خوشبختانه امسال هیئتهای عالی رتبهای از کشورهای مختلف در سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حاضر بودند؛ مثل صربستان و تونس. امسال همچنین شخصیتهای ادبی و نمایندگان آژانسهای بین المللی حضورشان را در نمایشگاه کتاب نشان دادند.
وی در پایان گفت: خوشبختانه برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران امسال، بدون مداخله بیرونی بوده است. تمام موارد در داخل نمایشگاه انجام شد و هر اقدام نظارتی با همکاری مجموعه نهادهای نمایشگاهی و صنوف بود. متولی نمایشگاه کتاب وزارت ارشاد است و پاسخگویی در هر زمینه ای را وزارت ارشاد انجام خواهد داد. موضوع ورود کتاب های افغانستان هم از طریق خراسان شمالی حل و فصل شد و مجوز لازم را دریافت کرد. مشکل از ناحیه ما نبود و بارهای جامانده در گمرک به بررسی نیاز داشت.
انتهای پیام/