به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کارشناسان درجدیدترین پژوهشهای خود دریافتند افسردگی میتواند با سرعت بخشیدن به رشد سلولهای مغزی سبب ایجاد مشکل در حافظه افراد شود.
پژوهشها نشان میدهند، نرخ افسردگی و ابتلا به بیماری آلزایمر و زوال مغز درسالهای اخیر به شدت دردنیا افزایش یافته است و افسردگی دربروز این مشکل اثرگذار است.
افراد افسرده درهرسنی مدت زمان بیشتری را باید صرف به خاطر آوردن محل قراردادن وسایلی، چون دسته کلید، تلفن همراه و حتی اتفاقها و حوادثی که برایشان پیش آمده کنند.
پژوهشهای دانشمندان دانشگاه میامی آمریکا نشان داده است افسردگی سبب کاهش حجم مغز و از بین رفتن سلولهای مغزی و درنتیجه ابتلا به فراموشی میشود.
افسردگی مشکلی شایع به ویژه در افراد سالمند و میان سال است و به دلایل مختلف ازجمله ابتلا به برخی بیماریها، از دست دادن نزدیکان، بازنشستگی، اشتباههای انجام شده در مسیر زندگی، دوری از فرزندان و برشکستگیهای مالی رخ میدهد.
کارشناسان درصد ابتلا به افسردگی درسالمندان را حدود ۲۵ درصد تخمین زده اند که میتواند سبب دگرگون شدن سلولهای مغزی، سرعت یافتن روند پیری ذهن و ابتلا به آلزایمر شود.
بیماری آلزایمر روندی رو به پیشرفت دارد و در اثر گسترش پروتئینهای سمی بتا آمیلیوئید در مغز رخ میدهد که ارتباط بین سلولهای عصبی، نرونهای مغزی را ازبین میبرد.
اغلب افراد مبتلا به آلزایمر دردورههایی از زندگی خود دچار افسردگی بودهاند به همین دلیل دانشمندان درنظردارند با درمان افسردگی درمراحل اولیه از ابتلای افراد به ویژه سالمندان به بیماری آلزایمر جلوگیری کنند.
افزون بر بیماری آلزایمر افرادی که مبتلا به افسردگی بودهاند بیش از دیگران درمعرض بروز ضایعات مغزی، ازبین رفتن رگهای خونی و حتی سکته مغزی قرار داشتهاند.
کارشناسان اعتقاد دارند پیری مغز وافسردگی هم زمان رخ میدهند به همین دلیل به افراد توصیه میکنند از افسرده بودن و فکر کردن به افکار ناراحت کننده خودداری کنند.
برای درمان افسردگی شناخت علت بروز آن لازم است، درمان افسردگی با مراجعه به متخصص، دارودرمانی برای بازه زمانی استاندارد، بهبود رژیم غذایی، انجام ورزش، مثبت اندیشی، مصرف برخی مکملهای تقویتی، قرارگرفتن درمعرض نور خورشید و مواردی ازاین دست امکان پذیراست.
محققان امیدوار هستند با انجام پژوهشهای بیشتر به راهکارهایی برای درمان و جلوگیری ازابتلا به افسردگی و حتی درمان بیماران مبتلا به آلزایمر با بهبود خلق و خوی آنها دست یابند.
منبع:dailymail
انتهای پیام/