معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت:قطع خودسرانه مصرف دارو و یا تغییر زمان آن در ماه مبارک رمضان بدون مشورت با پزشک معالج سبب بروز اختلال در روند درمان بیماران شود.

دکتر فرزانه فرجیان معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان در گفتگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، گفت: قطع مصرف دارو و یا تغییر در میزان و زمان مصرف آن بدون مشورت با پزشک معالج و یا دکتر داروساز کار نادرستی است که علاوه بر بروز اختلال در روند درمان می‌تواند سبب کاهش اثر بخشی دارو‌ها شود.

فرجیان تصریح کرد: قطع خودسرانه مصرف برخی از دارو‌ها برای بیماران کلیوی، مغز و اعصاب، فشار خون و صرع کار بسیار خطرناکی است که می‌تواند عوارض ناگواری به دنبال داشته باشد.

وی افزود: بیماران دیابتی، کلیوی، مبتلایان به آسم و یا صرع، مادران باردار و شیرده و مبتلایان به زخم‌های گوارشی حتما باید قبل از اقدام به روزه داری، پزشک معالج خود را در جریان قرار داده و درخصوص نحوه مصرف دارو‌های خود با وی مشورت کنند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به بیماران دیابتی به ویژه مصرف کنندگان انسولین توصیه کرد که زیر نظر پزشک روزه بگیرند و روزانه در چندین نوبت میزان قند و فشار خون خود را کنترل کنند.

فرجیان با اشاره به طولانی بودن مدت روزه داری و کاهش میزان الکترولیت ها، آب و قند بدن تاکید کرد: بهتر است روزه داران افطار خود را با آب، چای و سوپ سبزیجات به همراه چند عدد خرما آغاز و پس از گذشت یک تا ۲ ساعت از افطار، نسبت به صرف شام اقدام کنند.

وی تاکید کرد: در ابتدای بازکردن روزه باید از مصرف غذا‌های پرچرب، سرخ کردنی و حجیم اجتناب کرد و نوشیدن آب بسیار سرد نیز سبب بروز اختلال در هضم غذا و تضعیف عملکرد معده می‌شود.

انتهای پیام/ع

قطع خودسرانه مصرف دارو درماه رمضان مضر است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.