نخستین کارخانه تولید انبوه فرآورده‌های سلولی در غرب آسیا افتتاح شد و ایران به جمع ١٠ کشور جهان داراى این دانش فنى پیوست.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نخستين کارخانه تولید انبوه فرآورده‌های سلولی منطقه غرب آسيا در کشور صبح امروز با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری، سید حسن هاشمی وزیر بهداشت، مخبر رئيس ستاد فرمان اجرايى امام (ره) و طيبى رئيس جهاد دانشگاهى افتتاح شد و ايران در زمره ١٠ كشور جهان داراى اين فناورى و كارخانه قرار گرفت.

شرکت توليد كننده سلول هاى انسان به عنوان نخستين شرکت دانش بنیان در حوزه تولید صنعتی محصولات و فرآورده های سلولی با عقد قرارداد مشترک بین شرکت دارویی برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) به عنوان سرمایه گذار و پژوهشکده رویان جهاد دانشگاهی به عنوان مجرى و دارنده دانش فنی تولید انبوه سلول با مصارف بالینی، در بهمن ماه سال ٩٢ تاسیس شد.

شرکت توليد كننده سلول‌هاى انسانى براى درمان بيمارى‌ها در ٣٠ بهمن برای تامین نیاز کشور به سلول درمانی در ایران تأسیس شد.

این شرکت دانش بنيان با هدف تولید انبوه سلول، تجاری سازی محصولات سلولی، ژن درمانی و مهندسی بافت، همکاری با مراکز و موسسات پژوهشی و تحقیقاتی برای توسعه محصولات جدید و حرکت به سوی صادرات فناوری راه اندازى شده است.

این كارخانه با ساخت نخستين کارخانه تولید انبوه سلول با ظرفیت ٤٥٠٠ محصول سلولی خودی (اتولوگ) توانسته گام مهمی را در توسعه و تجاری سازی پزشکی بازساختی و سلول درمانی در کشور بردارد.

اين شركت دانش بنيان با راه اندازى كارخانه توليد سلول هاى انسانى گام بزرگى در منیوسل برای درمان حمله قلبی، ریکالرسل برای درمان ویتیلیگو، رنیودرم سل به منظور درمان پیری پوست، اسکار و آکنه، لیپوس سل برای درمان پیری پوست، مزستروسل با هدف درمان آرترور و دستروسل برای درمان GVHD برداشته است.

اين کارخانه در فضایی بالغ بر ١٣٠٠ متر مربع در شرکت دارویی تولید دارو واقع شده که شامل پنج خط تولید مجزا، آزمایشگاه های کنترل کیفی، انبارهای دارویی، امکانات اتوماسیون و سرورهای کنترلی است.

كارخانه توليد سلول هاى انسانى ایران جزء  ۱۰ مرکز تولید محصولات سلولی در سطح جهان

كارخانه توليد سلول هاى انسانى با داشتن بالاترین استانداردها بر اساس معیارهای آمریکا و اروپا، از نظر ظرفیت تولید در حال حاضر یکی از ۱۰ مرکز تولید محصولات سلولی در سطح جهان است و در صورت استفاده از فرآورده سلولی غیر خودی(آلوژن)، ظرفیت تولید این کارخانه به حداقل ٥٠ هزار ویال سلولی در سال قابل افزایش است.

پشتوانه فعالیت­‌ها و پروژه­ های این شرکت، تحقیقات گسترده در حوزه سلول­ های بنیادی، بیوتکنولوژی (زیست فناوری)، نانوتکنولوژی (فناوری نانو) و حیطه ­های دارویی اعلام شده است.

حجم سرمایه‌گذاری در پروپوزال امکان سنجی نزدیک ١٠٠ میلیون دلار برای راه‌اندازی مجموعه کارخانه‌هایی که قادر باشند روزانه به بیش از ١٠٠ سرویس دهی کنند در نظر گرفته شده است. حجم سرمایه‌گذاری اولیه برای طرح پایلوت نیز ٥٠٠ ریال مقرر شده بود.

انتهای پیام/

ایران رتبه ۱۵ دنیا در سلول درمانی را دارد

بازار ۸/۸ میلیارد دلاری سلول درمانی در دنیا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۱۱ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
تبریک عرض میکنم