به گزارشگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، بنا به اعلام روابط عمومی دادگستری استان؛ یدالله موحد صبح امروز در دومین جلسه ستاد ملی صبر دادگستری استان کرمان گفت:با توجه به تأکید آموزههای قرآنی و روایی بر لزوم حاکمیت فرهنگ مدارا، مهربانی و عفو و گذشت در میان اهل ایمان و با عنایت به رهنمودهای مقام معظم رهبری در زمینه استفاده از روش داوری و حکمیت در حل وفصل دعاوی و دیدگاههای ریاست قوه قضاییه در زمینه گسترش فرهنگ مصالحه و بخشایش ستاد ملی صبر (صلح بخشایش، رضایت) در استان کرمان راه اندازی شده است.
وی گسترش فرهنگ صلح و سازش و عفو و گذشت و ارتقای فرهنگ مدارا، مودت، همدلی، صبر و مهربانی در جامعه را از اهداف تشکیل این ستاد برشمرد وگفت:اعتلای فرهنگ قانون مداری و احترام به حقوق دیگران و ارتقای کارآمدی دستگاه قضایی کشور در حل وفصل دعاوی و منازعات مورد توجه این ستاد است.
این مقام عالی قضائی در استان کرمان بر ارتقای جایگاه جمهوری اسلامی ایران و دستگاه قضایی کشور در عرصه صلح طلبی و حقوق بشر تاکید کرد وافزود:ستاد صبر با رویکرد کاهش زمینههای نزاع و اختلاف، کاهش پروندههای دستگاه قضا، کاهش تعداد زندانیان تشکیل شده است.
رئیس شورای قضائی استان کرمان بر ضرورت شناسایی ظرفیتهای بالقوه و بالفعل موجود در زمینه فعالیت ستاد تاکید کرد و گفت: وظیفه این ستاد سیاست گذاری، برنامه ریزی و هماهنگ سازی نهادها و سازمانهای دولتی و غیردولتی، گروههای مرجع و افرادخیر برای تحقق اهداف ستاد است.
رئیس ستاد ملی صبر در استان کرمان تصریح کرد:ورودی پروندهها به دستگاه قضایی کشور در بخشهای مختلف سنگین است، بنابراین باید دنبال راهکار و برنامهریزی باشیم که از وقوع و افزایش نرخ جرم در جامعه جلوگیری شود.
موحد اظهار داشت: بستری فراهم کنیم که جرمی در جامعه رخ ندهد و یا کمتر اتفاق بیافتد و یا اینکه تلاش کنیم در صورت وقوع جرم، تبعات ناشی از آن با صلح و سازش و مدارا علاج کنیم و قرار نباشد برای حل مسائل اجتماعی مجبور به مجازات باشیم.
رئیس کل دادگستری استان کرمان، هر دعوا و جرم در جامعه را همانند یک بیماری دانست که اگر درمان نشود، انتشار آن میتواند جامعهای را دچار بیماریهای بعدی کند.
موحد اجرای برنامههای فرهنگی در راستای افزایش آستانه صبر وتحمل مردم در برابر ناملایمات و اتفاقات روزانه مورد اشاره قرار داد و گفت: در حوزه شورای حل اختلاف، استان کرمان رتبه سوم کشوری را از حیث بیشترین میزان صلح وسازش دارد و در برخی از شهرستانهای استان تا ۹۰ درصد از پروندهها منجر به صلح و سازش میشوند.
رئیس کل دادگستری استان کرمان ابراز داشت: این آمار نشان میدهد که ظرفیت ایجاد صلح وسازش در پروندههای قضائی استان کرمان وجود دارد و میتوان با استفاده از آن کارهای بزرگی را انجام داد.
وی تصریح کرد: ۴۳ هزار پرونده سال گذشته در شوراهای حل اختلاف استان کرمان با صلح و سازش پایان یافت، اما بحث فرهنگ سازی تنها به مجموعه دادگستری برنمیگردد و فعالیت دستگاههای مختلف را میطلبد.
موحد به فعال شدن ستاد مرکزی صلح و سازش در استان کرمان اشاره داشت و تصریح کرد: با همکاری اداره کل دادگستری و اداره کل زندانهای استان کرمان و فعال شدن هیأتهای صلح و سازش در سراسر استان کرمان طی ماه جاری، هفت فقره پرونده قصاص به صلح و سازش منتهی شد.
شایان ذکر است ستاد استانی صبر در همه استانهای کشور به ریاست رئیس کل دادگستری استان و دبیری معاونت فرهنگی و عضویت اعضای متناظر با اعضای شورای مرکزی با وظایف مشابه تشکیل میشود.
حجت الاسلام و المسلمین عباس اسدی، معاون فرهنگی اداره کل دادگستری استان کرمان و دبیر ستاد ملی صبر در دادگستری استان کرمان نیز از برگزاری جشنوارهای جهت معرفی و تشویق افراد شاخص در زمینه صلح وسازش در استان کرمان خبر داد.
انتهای پیام/ح