احمد ساعدی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره توصیههای مربوط به خوراکیهای مناسب در وعده افطار بیان کرد: معمولا کمآبی احساس تشنگی مفرط و افت قند خون از جمله مشکلاتی است که در روزهای آغازین ماه رمضان به علت نوع تغذیه در افراد مختلف ایجاد میشود، بنابراین برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی و بهرهمندی از این ایام مبارک انتخاب تغذیه مناسب ویژه ماه مبارک رمضان میتواند به طرز چشمگیری از بروز مشکلات ناشی از ضعف عمومی بدن بکاهد.
وی با تاکید به اینکه نوشیدنیهای تگری، بسیار خنک و شیرینی ها بدترین انتخاب برای افطار است، گفت: به طور طبیعی در طول دوران روزهداری دمای داخلی اعضای داخلی بدن بالا میرود و در چنین شرایطی بعد از ساعتها نخوردن و نیاشامیدن به یکباره مصرف نوشیدنیهای بسیار خنک یا حتی شیرینیهایی همانند زولبیا و بامیه سیستم داخلی را به شدت دچار مشکل میکند که در این میان افزایش یک باره قند خون، بالا رفتن نامتعارف انرژی و کالریهای دریافتی ناشی از شیرینی ها و همچنین برهم خوردن ناگهانی دمای داخلی بدن به واسطه نوشیدنیها خنک از جمله این مشکلات به شمار میرود.
این متخصص تغذیه ادامه داد: خوردن غذاهای آبکی همانند سوپ و آشهای گرم و رقیق یکی از بهترین انتخابها برای وعده افطاری است؛ علاوه بر آن نوشیدن یک لیوان آب ولرم یا چای بسیار کم رنگ در این وعده نه تنها میتواند تشنگی نسبی را رفع کند بلکه این اقدام میتواند ظرف یک الی دو ساعت حرارت داخلی بدن را کاهش دهد همچنین در این زمان مصرف انواع میوههای پرآب همچون هندوانه و طالبی بسیار توصیه میشود.
انتهای پیام/