به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پیامرسان تلگرام مدتها بود که بدون رعایت هیچ ضابطهای و بدون اینکه که کسی بداند بر اساس کدام قانون کار میکند، در کشور ما فعالیت میکرد و این روند موجب بروز مشکلات فراوانی در کشور شده بود. بر همین اساس در تاریخ 10 اردیبهشت با صدور دستور قضایی پایان کار تلگرام در ایران اعلام شد. دادستانی تهران اعلام کرد بر اساس حکم قضایی صادر شده کلیه ارائه دهندگان خدمات دسترسی به اینترنت کشور خصوصاً شرکت ارتباطات زیرساخت و اپراتورهای تلفن و دارندگان پروانه ارائه خدمات ارتباطات ثابت مکلفند از این تاریخ نسبت به اعمال مسدودسازی کامل وب سایت و اپلیکیشن شبکه اجتماعی تلگرام اقدام نمایند.
با اعلام خبر فیلترینگ تلگرام در ایران، برخی با انتقاد از این تصمیم، اعلام میکردند که ما توان مقابله با این پیامرسان را نداریم و این طرح شکست خواهد خورد. اما بررسیهای به عمل آمده از سایت الکسا که متعلق به شرکت آمازون و یکی از ابزارهای رتبه بندی است، نشان میدهد که پس از اعمال محدودیت برای تلگرام در ایران، رتبه این پیامرسان در کشور و در جهان کاهش چشمگیری داشته است.
رتبه تلگرام در تاریخ 15 اردیبهشت یعنی 4 روز پس از فیلترینگ، در ایران 15 و در جهان 260 بود.
اما امروز یعنی با گذشت دو هفته از آن تاریخ، رتبه این پیامرسان با تنزل 4 پلهای در ایران و 15 پلهای در جهان، به رتبه 19 در کشور و 275 در دنیا سقوط کرده است.
این میزان سقوط رنکینگ تلگرام در این مدت کوتاه نشان میدهد که فیلترینگ این پیامرسان در ایران، نه تنها با شکست مواجه نشده بلکه تأثیر بسزایی در کاهش استفاده مردم از تلگرام داشته است.
همچنین بازدید آدرس اینترنتی telegram.me که برای کانالها و صفحات تلگرامی مورد استفاده قرار میگیرد، در چند هفتهی اخیر با تنزل 276 پلهای به رنک 1844 در جهان و 123 در ایران سقوط کرده که این نشان از افت بازدید و کاهش میل مخاطبان به تلگرام دارد.
انتهای پیام/