سید حسین رضوانی مدیر کل دامپزشکی مازندران در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، با بیان اینکه نظارت بر اماکن عرضه فراوردههای دامی و کشتارگاه های استان در ساعت اداری و غیر اداری ماه مبارک رمضان انجام میشود، گفت: ۳۱ گروه ثابت با ۱۸۹ بازرس و ۳۱ گروه سیار با ۶۵۱ بازرس بر نحوه فعالیت مراکز عرضه و فروش محصولات دامی استان نظارت میکنند.
وی با بیان اینکه مصرف جگر در ماه مبارک رمضان افزایش مییابد، گفت:با توجه به مصرف بیش از اندازه جگر در ماه مبارک رمضان و تامین نشدن نیاز استان با کشتارهای داخلی، برخی افراد با مجوز و تحت نظارت دامپزشکی استان، جگر منجمد از برخی استان ها وارد می کنند.
رضوانی گفت:هر گونه واردات جگر از استان های دیگر به مازندران خارج از شبکه نظارت های دامپزشکی تخلف است و با عرضه کنندگان آن برخورد می شود.
مدیر کل دامپزشکی مازندران با بیان اینکه بازرسان دامپزشکی با سرکشی از جگرکیها و قهوه خانههای استان تلاش میکنند تا سلامت مصرف کنندگان را تامین کنند، از شهروندان خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی مراتب را با شماره ۱۵۱۲ و در شهرستانها با شماره ۳۳۳۴۲۳۹۱ و یا با ادارات دامپزشکی شهرستانها اطلاع دهند.
وی به خطر شیوع بیماری تب کریمه کنگو با مصرف جگر آلوده به این ویروس اشاره کرد و افزود: برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری، لاشه دام ذبح شده باید ۲۴ ساعت و جگر، قلوه، قلب و ششها باید ۴۸ ساعت در دمای معمولی یخچال نگهداری و سپس مصرف شود.
مدیر کل دامپزشکی مازندران گفت: طرح نظارت بهداشتی بر فراوردههای دامی ویژه ماه مبارک رمضان از پنج شنبه ۲۷ اردیبهشت ماه آغاز شد و تا ۲۷ خرداد ماه ادامه خواهد داشت.
رضوانی با بیان اینکه ۱۱ کشتارگاه استان به دستگاه پیش سردکن مجهز شدند، افزود: تعطیلی سه کشتارگاه سنتی که به دستگاه پیش سرد کن مجهز نبودند در دستور کار قرار دارد و این واحدها بزودی بسته میشوند.
۲ کشتارگاه صنعتی در شهرهای ساری، بابل، دو کشتارگاه نیمه صنعتی نور و عباس آباد و کشتارگاههای سنتی آمل، چالوس، نوشهر، عباس آباد و رامسر اکنون فعال هستند.
انتهای پیام/آ