به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ سید امین قاسمی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: فصل اول مرمت تابوت مفرغی کشفشده در روستای چوبتراش پس از ۱۴ سال آغازشده و در انتظار تأمین اعتبار طراحی ویترین و اختصاص سالن برای نمایش است.
وی با اشاره به مکاتبات انجام شده برای جذب اعتبارات لازم برای انجام مطالعه و پژوهش بر روی این اثر ارزشمند گفت: از زمان کشف این اثر اقدامات لازم برای حفاظت و تثبیت وضعیت اولیه اثر در حد استانداردهای ملی صورت گرفته بود که به منظور تکمیل مطالعات و فراهم کردن شرایط لازم برای نمایش تابوت، این فصل از مرمت آغاز شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان افزود: به منظور طراحی ویترین مناسب و همچنین اختصاص سالن ویژه برای نمایش این تابوت به اعتباری بالغ بر یکصد میلیون تومان نیاز است که این اداره کل با انجام رایزنیهای لازم با اداره کل موزههای سازمان میراث فرهنگی کشور در صدد جذب آن است.
زهرا بهاروند معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان نیز گفت: این فاز از مرمت تابوت مفرغی شامل انجام مطالعه و پژوهش از جمله آسیب شناسی اثر و مطالعات دیرین انسان شناسی است که مکاتبات لازم با پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور برای اعزام متخصصان دیرین باستان شناسان صورت گرفته است.
منصوره نظارتی زاده سرپرست تیم مرمتی این تابوت مفرغی نیز گفت: به نظر میرسد با توجه به حجم کار و میزان عملیات، پاکسازی و مرمت این اثر نفیس تا پایان امسال ادامه یابد.
تابوت مذکور زمستان سال ۸۳ به دنبال کاوش اضطراری در جوار روستای چوبتراش شهرستان خرم آباد کشف شد و شامل تابوت برنزی و اسکلت انسانی با یک ورقه طلایی بر چشم و یک ورقه طلایی بر دهان است.
مطالعات دیرین انسان شناسی نشان داد این اسکلت متعلق به مردی ۲۰ تا ۲۵ ساله است که در اثر ضربه شئ برندهای از ناحیه زانوی راست مجروح شده و در اثر عفونت این زخم درگذشته است.
قدمت این تابوت کشف شده به دوره اشکانیان بر میگردد.
انتهای پیام/م