به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ صمدی راد مدیرکل پزشکی قانونی آذربایجان شرقی در نشست خبری با بیان اینکه آذربایجان شرقی در زمینه معاینات بالینی در رتبه ششم کشوری قرار داشته، ولی از نظر جمعیتی در رتبه ۲۲ کشوری قرار دارد گفت: ۳۶ درصد مراجعات ما را «منازعین» و «افرادی که توان کنترل خشم ندارند» است. ۱۷ درصد حوادث ترافیکی، ۱۷ درصد معاینات مجدد، ۱۶ درصد تعیین خسارت و صدمات، ۶ درصد معاینات اختصاصی بانوان و ۳ درصد روانپزشکی است.
وی با اشاره به تعداد مراجعات معاینات بالینی به پزشکی قانونی در سال گذشته اظهار داشت: مراجعین سال گذشته ۱۲۴۹۶۹ نفر بودند که تعداد مراجعین دو ماهه نخست امسال هم ۹۷ هزار نفر بوده و ۴.۹ درصد افزایش یافته است..
مدیرکل پزشکی قانونی آذربایجان شرقی تعداد مراجعین بالینی استان را علی رغم کاهش تصادفات دارای روند صعودی دانست و گفت: در منازعات در رتبه ۴ کشوری و بازای هر یکصد هزار نفر جمعیت، بعد از اردبیل و کهکیلویه و بویر احمد در رتبه سوم کشور قرار داریم که سال گذشته کاهش خوبی در روند منازعات داشتیم، اما امسال افزایش ۴ درصدی را شاهد هستیم.
وی درادامه با اشاره به اینکه ۱۶ هزار نفر از مصدومین تصادفات به پزشکی قانونی مراجعه کردند که افزایش ۶ درصدی داشتیم ابراز داشت: در سال ۹۵ در رده هفتم کشوری و از نظر جمعیت در رتبه ۲۳ کشوری قرار داریم.
صمدی راد، آمار مصدومین حوادث کاری را در استانهای صنعتی بسیار مهم دانست و گفت: ۱۳۳۲ نفر در سال گذشته بر اثر حوادث کار مصدوم شده اند که با افزایش ۶ درصدی مواجه بودیم که رتبه ۶ کشور و از نظر جمعیت رتبه ۲۳ کشوری را داریم.
وی افزود: متوفیان حوادث کار هم در آذربایجان شرقی ۶۷ نفر بودند که نسبت به سال قبل خوشبختانه ۷ درصد کاهش داریم و مجموع تعداد از میانگین کشوری پایینتر است. از این آمار ۴۹ درصد سقوط از بلندی، ۱۹ درصد برخورد جسم سخت و ۱۲ درصد کمبود اکسیژن است.
مدیرکل پزشکی قانونی آذربایجان شرقی سقط درمانی را یکی از قوانین موجود برای افرادی که ادامه بارداری خطر جانی دارد یا کودک ناقص الخلقه متولد خواهد شد، دانست و گفت: سقط جنین درمانی قبل از ۴ ماه بارداری امکان استفاده را دارد.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۴۳۳ پرونده درخواست سقط درمانی ثبت شد که ۳۰۴ مورد مجوز صادر شد ادامه داد: نسبت به سال قبل ۶.۴ درصد افزایش درخواست و ۱۳ درصد افزایش مجوز صادره را داریم که در این زمینه از نظر تعداد رتبه هفتم و از نظر جمعیت رتبه ۲۷ کشوری را داریم.
صمدی راد با اشاره به اینکه سال گذشته ۸۸ نفر در اثر سوء مصرف مواد مخدر فوت کرده اند که ۳۹ درصد کاهش داریم خاطر نشان کرد: از سال ۸۳ تا ۹۶ تقریبا روند کاهش در یک روند ثابت است، ولی امسال کاهش چشمگیری داشتیم.
وی مسمومیت با سموم از جمله قارچ، آفات نباتی، قرص برنج و... را مورد اشاره قرار داد و افزود: ۶۴ نفر فوتی داشتیم که ۳ درصد رشد را نسبت به ۹۵ شاهد بودیم. از این آمار ۶۹ درصد بر اثر مصرف قرص برنج بود که برای نگهداری برنج از رطوبت در شمال استفاده میشد، اما امروزه قرص برنج در خانوادهها پیدا میشود. خرید و فروش ممنوع است و باید با سم فروشیها و عطاریها برخورد شود تا این سم مهلک از جامعه جمع آوری شود.
این مقام قضایی پزشکی آذربایجان شرقی تعدادی از آمارهای مصدومین و فوتی را برشمرد و گفت: ۱۹ نفر برق گرفتگی در سال گذشته داشتیم ه. ۲۱ درصد کاهش یافته است، ۲۵ مورد غرق شدگی داشتیم که به همراه سیل فروردین ماه، ۱۷ زن و ۲۷ مرد فوت کردند، ۴۷ مورد مرگ ناشی از مونوکسید کربن را داشتیم که کاهش ۱۹ درصدی داشت و متوفیان حوادث ترافیکی استان هم ۶۹۳ نفر بودند.
مدیرکل پزشکی قانونی آذربایجان شرقی تعداد متوفیان حوادث رانندگی استان را معادل سقوط ۱۲ هواپیما در استان عنوان کرد و گفت: تعداد متوفیان تصادفات روند نزولی است، ولی کافی نیست چراکه در کشورهای پیشرفته به سمت صفر حرکت میکنند.
وی ادامه داد: متوفیان حوادث درون شهری ۱۷۸ فوتی و برون شهری ۴۸۹ بود که در مجموع ۲.۷ درصد رشد داریم، از این تعداد ۷۹ درصد آقایان، ۲۱ درصد بانوان هستند، از این عدد، ۷۹ درصد متاهل بودند که آسیبهای ناشی از فوت سرپرست خانوار را افزایش میدهد.
صمدی راد خاطر نشان کرد: ۵۲ درصد در محل حادثه فوت کرده اند، ۵ درصد در مسیر و ۴۲ درصد در بیمارستانها فوت میکنند که این اعداد نشان میدهد باید تکلیف استاندارد خودروهای موجود در جادهها را مشخص کرد و به دنبال ارتقای ایمنی خودروها باشیم.
انتهای پیام/ش