به گزارشگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوانازقم؛ سید حسن رضوی؛رئیس سازمان برنامهوبودجه استان قم با اشاره به شرایط اقلیمی استان قم و مسئله مهم خشکسالی اظهار داشت: زنگ خطر بحرانهای اقلیمی و خشکسالی از سال 1970 در دنیا به صدا درآمده و ما امروز با پیشبینیهایی دهه 70 روبهرو شدهایم و این تنها مشکل کشور ما در دنیا نیست.
وی با تأکید بر اخذ تصمیمات کاربردی و درست درباره بحران خشکسالی ادامه داد: در برخورد با مشکل خشکسالی قدم نخست پذیرش مشکل کمبود آب بوده و باید خودمان را با شرایط خشکسالی سازگار کرده و مانع اخذ تصمیمات کوتاهمدت در حل بحران کمآبی شویم.
رئیس سازمان برنامهوبودجه استان قم خاطر نشان کرد: شناخت درست منطقه و اقلیم آن و سازگاری با اتفاقات در حال وقوع و تدوین برنامههایی براساس این سازگاری باید در همه برنامههای مطالعاتی که در جهت حل بحران انجام میشود دیده شود.
رضوی انتقال آب را برای حل مشکل بیآبی مورد نقد قرارداد و گفت: مشکل کمآبی استان با انتقال آب به استان نهتنها حل نمیشود بلکه در آینده میتواند مشکلات دیگری را نیز به استان تحمیل کرده و نمیتوانیم به این راهکار برای همیشه تکیه کنیم.
وی استفاده از تجربیات کشورهای دیگر را در حل بحران کمآبی موردتوجه قرارداد و بیان کرد: استفاده از تجربیات کشورهای دیگر در حل بحران کمآبی و عدم انجام آزمونوخطا در شرایط حاکم باید مدنظر همه مدیران اجرایی استان بوده و نباید در مورد بحران کمآبی و خشکسالی آرمانی فکر کنیم.
وی با اشاره به شرایط بد اقلیمی استان در سه دهه آینده ابراز کرد: باید برای حل بحران کمآبی به مسائل و مشکلاتی که به استان تحمیل میشود مانند برجسازی، افزایش جمعیت در نتیجه مهاجرت توجه کرده و راهکار مناسبی را برای آن تعریف کنیم.
رئیس سازمان برنامهوبودجه استان قم مشکل کمآبی را موضوع موردتوجه کشور دانست و ادامه داد: خوشبختانه نگاه و نگرش کسانی که پیگیر این موضوع هستند نگاه مسئله محور و حل مسئلهای است و کمبود آب در حال بررسی بوده و حل این موضوع در اشل ملی موردتوجه قرارگرفته است.
انتهای پیام/ الف