فتوحی گفت: دانشگاه صنعتی شریف به همراه وزارت امور خارجه همچنان پیگیر رفع تحریم است تا دانشگاه از تحریم خارج شود.

آخرین وضعیت تحریم دانشگاه صنعتی شریفبه گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمود فتوحی رئیس دانشگاه صنعتی شریف در نشست خبری که امروز در ساختمان مرکزی این دانشگاه برگزار شد، در ابتدا به معضلات نظام آموزش عالی کشور پرداخت و اظهار کرد: امروزه تعدد نهادهای سیاست‌گذار و حاکمیتی مرتبط باعث شده است که اتفاق نظر و اجماع در مورد آینده آموزش عالی وجود نداشته باشد.

وی ادامه داد: از دو دیدگاه می‌توان به بحث کیفیت و پیشرفت علم در کشور نگریست؛ در ابتدا نظرگاه تولید علم را با شاخص سرانه مقاله علمی می‌سنجند و در نگاه دیگر تجاری‌سازی علم و تولید فناوری و کمک به اشتغال را اصل می‌دانند به همین دلیل در آموزش عالی به منظور پیروی از یک خط مشی در دانشگاه به رأی واحد دست نیافته‌ایم.

نگاه دستوری یکسان به همه دانشگاه‌ها پاسخگو نیست

رئیس دانشگاه صنعتی شریف در ادامه با اشاره به نگاه دستوری و بخشنامه‌ای به تمامی دانشگاه‌های کشور، افزود: بدون توجه به جایگاه سابقه و منطقه‌ای که دانشگاه در آن واقع است نمی‌توان برای آن بخشنامه‌ای صادر کرد و امروزه نگاه دستوری یکسان به همه دانشگاه‌ها پاسخگو نخواهد بود.

فتوحی در ادامه به دانشگاه‌های سطح یک اشاره کرد و گفت: دانشگاه‌های سطح یک کشور در جذب دانشجویان تحصیلات تکمیلی و اعضای هیئت علمی باید دارای استقلال بیشتری باشند.

زمان رفع تحریم دانشگاه مشخص نیست

وی در خصوص آخرین وضعیت تحریم‌ها در این دانشگاه، گفت: دانشگاه صنعتی شریف از دوران قبل از برجام تا امروز در تحریم است، همانطور که برخی افراد و سازمان‌ها از سوی برخی نهادهای جهانی با تحریم مواجه شدند.

رئیس دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: این دانشگاه نیز در لیست تحریم قرار گرفت و ما به همراه وزارت امور خارجه همچنان در مذاکرات خود پیگیر رفع این موضوع هستیم تا از این طریق دانشگاه از تحریم خارج شود.

فتوحی اضافه کرد: این در حالی است که برنامه‌های مختلفی را با اتحادیه اروپا  دنبال می‌کنیم.

وی افزود: اینکه بگوییم این تحریم‌ها چه زمانی برداشته خواهد شد، مشخص نیست و این سوال مربوط به مسائل سیاسی کشور است.

رئیس دانشگاه صنعتی شریف افزود: بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته قرار است 5 دانشگاه و تعدادی از پژوهشگاه‌ها در کشور انتخاب شوند تا طی مدت زمانی مشخص جزء 100 دانشگاه برتر دنیا قرار گیرند.

وی گفت: دانشگاه شریف نیز یکی از این دانشگاه‌ها محسوب می‌شود که خوشبختانه در این راستا تفاهم‌نامه و قراردادهای مطلوبی در عرصه‌های بین‌المللی امضاء شده است و همچنان تاکنون ارتباطات بین‌المللی با کشورهای مختلف شکل گرفته است.

رئیس دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: وظیفه ما این است  که فعالیت‌های بین‌المللی دانشگاه را گسترش دهیم و با دانشگاه‌های برتر جهانی ارتباط مناسب و مطلوبی شکل دهیم اما طبیعتا مسائل سیاسی کشور نمی‌تواند بر روابط بین‌الملل ما بی‌تأثیر باشد؛ این تأثیرات به آن اندازه که در جامعه شایع است، می‌تواند برای روابط و عرصه‌های جهانی نیز مشکل آفرین باشد.

فتوحی اشاره کرد: حل مسائل کشور و اثرگذاری دانشگاه در جامعه یکی از رسالت‌های مهم آموزش عالی به ویژه دانشگاه‌ها است و دانشگاه شریف تاکنون توانسته در این زمینه موفق عمل کند به گونه‌ای که از اواخر سال ۹۳ شورای راهبردی در این دانشگاه تشکیل شد و در این راستا برنامه راهبردی دانشگاه در سال ۹۶ به تصویب هیئت امنا رسید.

وی ادامه داد: مرکز برنامه‌ریزی راهبردی و توسعه برنامه دانشگاه تشکیل شد که تمامی این مراکز به دنبال ایجاد دانشگاه سرآمد در آموزش، پژوهش و فناوری در جامعه هستند.

 

تلاش برای دریافت وام 100 میلیون دلاری از بانک توسعه اسلامی

رئیس دانشگاه صنعتی شریف در ادامه به اخذ مجوز از شورای اقتصاد برای دریافت وام ۱۰۰ میلیون دلاری از بانک توسعه اسلامی خبر داد و گفت: برای دریافت این وام باید نمایندگان بانک توسعه اسلامی از این دانشگاه بازدید کنند و امیدواریم این وام تا پایان سال جاری به این دانشگاه اختصاص داده شود.

فتوحی در ادامه به تدوین رشته‌های میان رشته‌ای اشاره کرد و گفت: این رشته‌ها در حوزه‌های اقتصاد، مدیریت کسب و کار، انرژی، سیاست‌گذاری علم و فناوری و بیوانفورماتیک است.

رئیس دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: در حال حاضر با دانشگاه علوم پزشکی ایران هم تفاهم‌نامه‌ای در این زمینه منعقد کرده‌ایم که بر اساس این تفاهم‌نامه رشته‌های میان رشته‌ای در زمینه کاربرد هوش مصنوعی در پزشکی و مغز راه‌اندازی کنیم.

وی از راه‌اندازی این رشته‌ها در مهر ماه سال جاری خبر داد و گفت: برنامه داریم در مهرماه آینده پذیرش دانشجو در رشته‌های پزشکی داشته باشیم.

فتوحی ادامه داد: از میان ۳ هزار و ۸۰۰ درخواست برای پذیرش عضو هیئت علمی در این دانشگاه در مجموع ۸۰ عضو هیئت علمی جدید پذیرفته شده است.

رئیس دانشگاه شریف با اشاره به اینکه به دنبال کیفی سازی رشته‌ها هستیم گفت: باید در این راستا هسته‌های پژوهش برنامه محور و گرنت اساتید، حمایت از پژوهشگران پسادکتری و جذب محققان ایرانی خارج از کشور را دنبال می‌کنیم.

وی در ادامه به رتبه مطلوب این دانشگاه اشاره کرد و گفت: در حال حاضر این دانشگاه رتبه نخست را در زمینه جذب محققان ایرانی خارج از کشور به خود اختصاص داده است.

رشد 40 درصدی قراردادها برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه

فتوحی گفت: سال گذشته قرارداد‌های ارتباط با صنعت این دانشگاه نسبت به سال ۹۵، ۴۰ درصد رشد داشته است و در این خصوص برنامه داریم با صنایع بزرگ کشور وارد مذاکره شویم.

رئیس دانشگاه صنعتی شریف گفت: یکی از برنامه‌های ما انعقاد برنامه‌های بین‌المللی در دانشگاه است که در این زمینه تاکنون فعالیت‌های خود را توسعه داده‌ایم و طی ماه‌های گذشته هیئت‌هایی از دانشگاه‌های اروپایی و آسیایی از این دانشگاه بازدید کرده‌اند.

رئیس دانشگاه صنعتی شریف گفت: در حال حاضر ۱۰۰ دانشجوی پسادکتری در این دانشگاه داریم که در این راستا فعالیت‌های بین‌المللی را توسعه می دهیم.

برجام بر روابط بین المللی علمی تاثیر نداشته است

فتوحی در ادامه به بحث برجام پرداخت و افزود: پس از مشکلاتی که آمریکا در خصوص برجام ایجاد کرده ما همچنان بازدید هیئت‌های اروپایی را از این دانشگاه داریم و در هفته‌های گذشته هیئت بزرگی از کشور سوئیس وارد این دانشگاه شدند.

وی اظهار کرد: یکی دیگر از برنامه‌های ما گسترش فعالیت‌های فرهنگی در این دانشگاه است و بستری را فراهم کرده‌ایم که تمامی تفکرات و سلایق سیاسی بتوانند به فعالیت خود بپردازند.

فتوحی افزود: در حال حاضر این دانشگاه دارای ۳۱ کانون فرهنگی، ۴ تشکل سیاسی، ۲۸ انجمن علمی، ۵۵ نشریه و ۱ هیئت مذهبی را دارد و در سال گذشته بیش از ۶۰۰ برنامه مختلف فرهنگی، سیاسی و علمی در این دانشگاه برگزار شد.

رئیس دانشگاه صنعتی شریف در خصوص فعالیت‌های عمرانی دانشگاه صنعتی شریف گفت: خوشبختانه کلاس‌های درس این دانشگاه بیش از ۹۶ درصد رشد فیزیکی را داشته و امیدواریم تا پایان امسال بخشی از ساختمان ابن‌سینای این دانشگاه مقاوم‌سازی شود.

وی در خصوص خوابگاه‌های این دانشگاه متذکر شد: طی ۳ سال گذشته بیش از ۸۰ درصد ساختمان‌های خوابگاهی این دانشگاه بازسازی و تعمیر شده‌اند.

آمار دقیقی از مهاجرت دانشجویان نداریم

فتوحی در ادامه به آمار مهاجرت نخبگان کشور پرداخت و گفت: در حال حاضر آمار دقیقی از مهاجرت دانشجویان این دانشگاه به خارج از کشور وجود ندارد و هدف ما این است که دانشجویان را طوری تربیت کنیم که در داخل کشور کارآفرین باشند.

وی گفت: در حال حاضر بیش از ۲ هزار عضو هیئت علمی دانشگاه‌های سراسر کشور یک مقطع تحصیلی خود را در این دانشگاه تحصیل کردند.

رئیس دانشگاه صنعتی شریف همچنین به پردیس خودگران این دانشگاه اشاره کرد و گفت: در گذشته ایرانیان مقیم کشور‌های حوزه خلیج فارس به دلیل مشکل نظام وظیفه در پردیس بین‌المللی کیش این دانشگاه تحصیل می‌کردند، اما با رفع این مشکل شاهد تحصیل این دانشجویان در دانشگاه هستیم.

فتوحی یادآور شد: پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه شریف و تهران تنها پردیس‌هایی هستند که مجوز درس دادن به زبان انگلیسی را دارند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.