به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در دنیای پراسترس و مشغله ما انسان ها همیشه چیزهایی پیدا می شود که بتواند مایه آرامش و کاهش اضطراب باشد و بنوعی خستگی روزانه را نابود سازد . اما اینکه بخواهیم چه چیزی را برای برطرف کردن این خستگی ها انتخاب کنیم بستگی به شرایط و سلیقه خودمان دارد.
یک سری از افراد به سراغ غذا می روند، یک سری تفریح ، برخی به دنبال قهوه و چای و یک سری هم بدنبال نوشیدنی های آرامش بخش و سنتی هستند که اخیرا در بین مردم جای خودشان را پیدا کرده اند و اگر بخواهیم از حق هم نگذریم بعضا خودشان را خوب نشان داده اند.
اما آشنایی و دانستن این که هر کدام از این نوشیدنی های سنتی و طبیعی چه ویژگی و خاصیتی دارند خالی از لطف نیست.
ما سعی کردیم در این مطلب به معرفی این نوشیدنی های جادویی بپردازیم تا شاید در رفع خستگی های شما دخیل باشیم پس با باشگاه خبرنگاران جوان همراه باشید.
سنبل الطیب
این گیاه دارویی سبب کاهش عصبانیت، اضطراب و بی خوابی می شود و باید ان را پیش از خواب با چای دم کرده و بنوشید.
چای کوهی؛ یک نوشیدنی آرام بخش و مناسب برای رفع خستگی و ضد افسردگی
چای کوهی که به آن توکلیجه نیز می گویند، از تیره ی گیاهان معطر و آرامش بخش اعصاب است.
گل این گیاه که به صورت سنبله ای از گل های ریز صورتی مایل به سرخ رنگ است ، در میان کاسبرگ هایی با رنگ سبز روشن نقره ای و پشمالو قراردارد از این رو در زبان آذری به آن توکلیجه یا پشمالو گفته می شود.
خواص و نوع مصرف چای کوهی
چای کوهی یک تونیک (تقویت کننده ی) قوی برای اعصاب است.
این گیاه مفرح ، نشاط انگیز، و شادی آور بوده و دارای خاصیت ضد درد به ویژه دردهای مفصلی ، رمالتیسی ، سردرد ، سرگیجه و دردهای عصبی است. مصرف چای کوهی خستگی ذهنی را بر طرف می سازد و به علت انرژی زایی و نشاط انگیزی می تواند برای رفع خستگی و بی حوصلگی در افراد افسرده مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر این چای کوهی، اشتها آور و مدر ملایم است. همچنین در تنظیم اعمال گوارشی و تقویت کننده کبد به ویژه کمک به هضم غذا کاربرد دارد.چای کوهی در درمان بیماری های معده و روده با منشاء روانی و بیماری های اسهال توام با تحریکات عصبی ، نقش موثر و آرامبخشی دارد.
میزان مصرف و طرز تهیه
یک قاشق مرباخوری پر از چای کوهی را در یک لیوان آب جوش ریخته و با قاشق خوب به هم بزنید. آن گاه روی آن را با یک نعلبکی بپوشانید و بگذارید مدت 20 دقیقه بماند تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و با شکر سرخ میل کنید.
این چای، یک نوشیدنی خوش رنگ ، خوش مزه و دل چسب است که در شب های سرد پاییزی و زمستان ، پس از یک روز کار و تلاش، با ایجاد آرامش و رفع خستگی، انرژی از دست رفته را به شما باز می گرداند.
نعـنا؛ آرام کننده ی سیستم عصبی
نعنا گیاهی است علفی با گل هایی به رنگ آبی که انواع وحشی آن به فراوانی در طبیعت یافت می شود.
مصرف این گیاه قدمت چندین هزار ساله دارد و قدیمی ترین نسخه ی درمانی این گیاه در دایوار معبد ادفواست که پراز نسخه ها و دستوراتی به خط هیروگلیف مصر باستان است و درباره طرز تهیه ی بخورها وعطریات مختلفی نگاشته شده که در مراسم مذهبی از آن ها استفاده میشده است.
خواص نعنا
پیشینیان بالاترین خاصیت را در گروه داروهای گیاهی به عنوان ضد تشنجات عصبی و محرک برای نعنا قانل شده اند. طب گیاهی امروزی نیز خواصی را که در گذشته به نعنا نسبت داده اند تایید کرده و نیز تاکید می کند که آن را به صورت تونیک و مقوی معده ، ضد تشنج ، بادشکن و ضد اسهال به کار برند.
نعنا سموم را از بدن می راند ، صافی را به خون باز می کرداند و این ها همه از خواص ضد میکروبی و ضد عفونی این گیاه است.
نعنا محرکی است قوی که اثر آرم کننده ای بر سیستم عصبی دارد. علاوه بر این ها دم کرده ی نعنا برای کسانی که از عصبانیت، به هم خوردگی سیستم سمپاتیک ، صرع ، سکسکه ،استفراغ های عصبی ، خستگی ، و به هم ریختگی عمومی رنج می برند، توصیه می شود.
میزان مصرف
چای نعنا را میتوان روزی 2 الی 3 بار مصرف کرد. برای تهیه ی این چای می توان در هر بار یک مشت نعنای تازه یا یک قاشق مرباخوری پر از پودر برگ های خشک شده ی نعنا را در یک لیوان آب جوش ریخته و مانند چای به مدت 10 دقیقه دم کرده، صاف نموده ومیل کرد. هم چنین برای تعدیل طعم تلخ آن میتوان چند قطره آب لیموی تازه درآن چکانده وبا کمی عسل مخلوط کرده نوش جان کرد!
آب آلبالو
نتیجه مطالعه پژوهشگران دانشگاه توکیو نشان داد، نوشیدن روزانه نیم لیتر آب آلبالو کیفیت خواب شبانه را افزایش می دهد و سبب کاهش استرس و فشارهای عصبی می شود.
چای سیاه
نتیجه مطالعه دانشمندان بریتانیایی در سال 2007 میلادی نشان داد، نوشیدن چای سیاه در طول شش هفته سبب کاهش میزان هورمون کورتیزول و استرس در مردان می شود.
چای پونه کوهی؛ آرام بخش سردردهای سینوزیتی
پونه یکی از گیاهان معطر خانواده ی مانت است که همانند نعنا علاوه بر مصرف خوراکی، کاربرد دارویی نیز دارد. این گیاه یک آنتی بیوتیک قوی است و در درمان ناراحتی های دستگاه تنفسی نقش موثری دارد.
خواص پونه
خاصیت ضد سم ، ضد درد ، ضد تهوع ، ضداسهال ، و در آرام ساختن دردهای معده و روده ناشی از مسمومیت، مورد استفاده قرار میگیرد.مصرف چای پونه ی کوهی در سردرد های ناشی از سرماخوردگی به ویژه سینوزیت اثر آرام کننده دارد.
طریقه ی مصرف و طرز تهیه چای پونه
برای رفع سردرد و دیگر ناراحتی ها، می توان روزانه 4،3 فنجان از چای پونه را مصرف کرد. برای هر فنجان مقدار 1 قاشق مرباخوری از پودر برگ های این گیاه را در آب جوش ریخته ، به مدت 15 دقیقه دم کرده ،سپس با کمی نبات یا شکر قرمز میل کنید.
شیر
شیر حاوی ماده ای به نام سروتونین است که سبب بهبود خلق و خو و آرامش می شود. علاوه بر این، کلسیم و منیزیم موجود در این نوشیدنی به کاهش فشار خون کمک می کند. نوشیدن شیر گرم آرام بخش است.
چای برگ بو
برگ بو درختی است به ارتفاع 206 متر که گاهی ارتفاع آن با 10 مترهم می رسد. گل های آن به صورت خوشه ای و به رنگ زرد مایل به سبز است.
خواص برگ بو
این گیاه دارای برگ های سبز تیره رنگ و بسیار معطر است که علاوه بر مصرف غذایی، دارای کاربرد دارویی در درمان بی اشتهایی ، آنژین ، برونشیت ، دردهای روماتیسمی ، درد معده ، تنظیم عادت ماهیانه ی خانم ها و زایمان بی درد، کاربرد دارد.
هم چنین برگ بو داروی موثری در درمان دردها و ناراحتی های عصبی و تسکین سردردها به ویژه سردرد های میگرنی است.
میزان مصرف و طریقه ی استفاده چای برگ بو
برای تهیه چای برگ بو، میتوان برای هر فنجان آن، 5 گرم برگ بو را به مدت 15 دقیقه در آب جوش دم کرده و روزانه بعد از هر غذا با عسل آمیخته وبنوشید.
آب سبزیجات تازه
نوشیدن روزانه یک فنجان آب سبزیجات - کرفس، کلم پیچ و اسفناج - که حاوی کلسیم، منیزیم و ویتامین ث است، علاوه بر کاهش فشار خون، ترشح هورمون استرس را کاهش داده و به آرام شدن بدن کمک می کند.
انتهای پیام/