به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،شله زرد نیز همانند دیگر غذاها و دسرهای ایرانی طرفداران و ترفندهای پخت خاص خودش را دارد که شمار این طرفداران در روزهای ماه رمضان بیشتر هم میشود و از طرفی هم اگر این دسر خوشمزه با یک تزئین خلاقانه و زیبا همراه باشد دیگر جایی برای حرف نمیماند.
آشپزان این دسر زرد رنگ همیشه سعی میکنند تا جلوههای گوناگون و خاصی را به آن ببخشند از تزیین شله زرد با گل محمدی گرفته تا دارچین و خلال بادام و پسته و هل و ....
اما شاید بد نباشد قبل از آنکه به تصاویری از انواع و اقسام تزیینهای شله زرد برسیم، یاد بگیریم که چطور باید آن را درست کنیم، پس با باشگاه خبرنگاران جوان همراه باشید.
برنج ۱ پیمانه
آب ۶ پیمانه
شکر ۲ پیمانه
خلال بادام ۱/۴ پیمانه
کره گیاهی ۵۰ گرم
زعفران آسیاب شده و دم شده نصف استکان
گلاب ۱/۲ پیمانه
هل ساییده ۱/۴ قاشق چایخوری
دارچین و خلال پسته و بادام به مقدار دلخواه
برنج شله زرد بهتراست نیم دونه و حتما ایرانی باشد، اما میتوانید از برنج کامل هم استفاده کنید که فقط کمی زمان پختش بیشتر شده و حدود یکی دو پیمانه آب بیشتری میبرد.
برنجی را که از شب قبل خیس کرده ایم با مقدار آب گفته شده روی حرارت قرار میدهیم تا بپزد.
حرارت را بعد از به جوش آمدن ملایم کنید تا برنج به آرومی پخته و خودش رو باز کند.
نکته مهم این است که بگذارید برنج کاملا پخته شود و به اصطلاح وا بره.
بعد از حدود یک ساعت که برنج کاملا پخت، شکر را اضافه میکنیم.
بعد کره و زعفران و هل را که از قبل آماده کرده ایم اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا شله زرد به اصطلاح جا بیفتد.
در این حین باید شله زرد رو هم بزنید که ته نگیرد و توجه کنید که حرارت همچنان باید ملایم باشد.
کل مراحل طبخ برای این مقدار حدود دو تا سه ساعت طول میکشد.
زمانی که حس کردید غلظتش کافیست میتوانید گلاب و هل را اضافه کنید و بعد از پنج دقیقه شله زرد رو از روی شعله بردارید.
در مرحلهی آخر خلال بادامهایی که از قبل خیس کرده اید را اضافه کنید.
البته می توانید خلال بادام را فقط برای تزیین استفاده کنید.
نکتهای که برای طبخ شله زرد باید رعایت کنید این است که، حتما شکر را بعد از پختن برنج اضافه کنید.
اگر در آخرین مراحل احساس کردید آب شله زرد کم است میتوانید مقداری آب اضافه کنید و اگر هم رقیق بود اجازه دهید تا آب اضافی آن بخار شود.
اما توجه کنید که اگر حرارت ملایم باشد در طول طبخ، این مقدار آب مناسب است.
از آنجایی که شکر با حرارت دیدن کمی آب میاندازد بلا فاصله بعد از اضافه کردن شکر مقداری از آب شله زرد بیشتر شده، پس این نکته را هم حتما در نظر داشته باشید و قبل از آن آب اضافه نکنید.
میزان غلظت شله زرد باید به حدی باشد که اگر مقدار کمی از آن را درون بشقاب ریختید کاملا پخش نشود و کمی قوام داشته باشد.
توجه کنید؛ زمانی که شله زرد را برای دسر استفاده میکنید بهتر است کاملا سرد سرو شود.
نکته مهمی که باید توجه کنید این است که این مدل طبخ برای شله زردهایی با مقدار کم مناسب بوده وبرای شله زردهای با مقدار زیاد و به عبارتی برای نذری بهتر است اولا نسبتها را به این صورت زیاد کنید که شکر دو برابر برنج شود و آب پنج برابر آن.
اگر مقدار شله زرد نذری زیاد باشد باید برنج را از قبل خیس کرده باشیم.
حد اقل برنج رو سه چهار ساعت خیس کنید.
برای تزیین شله زرد میتوانید از پرک یا خلال بادام و پسته و دارچین و همچنین گل سرخ استفاده کنید.
اما چون طبع کلی شله زرد به دلیل برنج سرد است، گرمای دارچین معتدلش میکند.
تزیین شله زرد با دارچین
یکی از مواد غذایی که برای تزیین شله زردها میتواند مورد استفاده قرار بگیرد و به خوشمزه شدن آن کمک میکند، دارچین است.
این پودر خوشمزه میتواند معجزه گری باشد در دستان شما، شما میتوانید با تکیه بر استعداد و هنر درونی تان و پودر دارچین انواع و اقسام طرحها را روی شله زردهای پیاده کنید، حتی میتوانید از قالبهای مخصوص هم برای این کار استفاده کنید.
تزیین شله زرد با دارچین و گل محمدی
ترکیب رنگها در زیبایی سفره شما بسیار تاثیر گذار است.
پس سعی کنید در تزیین شله زرد از انواع مواد که رنگهای متنوع و دوست داشتنی دارند استفاده کنید.
مثلا برای تزیین شله زردها علاوه بر دارچین میتوانید از پودر پسته وگل محمدی هم استفاده کنید که علاوه بر زیبایی ظاهری که به آن میبخشد طعم آن را نیز بی نظیر میکند.
ظرفهای زیبا برای شله زرد
گاهی هم انتخاب یک ظرف مناسب برای شله زردها از هزار تا تزیین هم کاربردیتر است. شله زردها همان طور که از اسمشان پیدا است، دارای رنگ زرد هستند پس بهترین ظرفهایی که به آنها اجازه جلوه گری میدهد، ظرفهای آبی رنگ هستند که شما میتوانید از آنها استفاده کنید تا سفره افطارتان جلوهای ناب و زیبا داشته باشد.
تزیین شله زرد با خلال پسته و بادام
یکی دیگر از چیزهایی که میتواند به شما در تزیین شله زردها کمک کند، خلال پسته و بادام است.
با خلال پسته و بادام انواع و اقسام طرحها را میتوانید روی شله زردها پیاده کنید و از آنها لذتت ببرید.
شله زردهای قالبی
برای تزیین شله زردها میتوانید از قالب هم استفاده کنید، در بازار انواع و اقسام قالبها وجود دارد از ساده گرفته تا طرح دار و فانتزی که میتوانید آنها را تهیه کنید و برای تزیین شله زردها از آنها استفاده کنید.
انتهای پیام/