محمد عزیزی مدیر مسئول نشر روزگار در گفتگو با خبرنگارحوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص افزایش مجوز نشر گفت:این حق هرکسی است که اگر تقاضایی کند و شرایطش با تقاضایش همخوانی داشته باشد مجوزهای لازم به او داده شود اما در صورتی که بعد از مدتی نتواند کار را ارائه دهد باید مجوزش لغو شود.
وی با بیان اینکه اکثر انتشاراتیها غیر فعال هستند که میتواند صدمات کوچکی را به صنعت نشر بزند، افزود: تعداد ناشران فعال نسبت به کسانی که مجوز دارند کمتر است و این کار به صنعت نشر صدمه میزند.
عزیزی با بیان اینکه گاهی به این دلیل مجوز نشر صادر میشود که کاری در بیرون وجود ندارد و یک عده علاقه مند به کار نشر برای ایجاد شغل یا هر چیز دیگری این مجوز را میگیرند، ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سیاستی را در پیش بگیرد که در آن با سخت گیری بیشتری مجوز احداث انتشاراتی به افراد داده شود.
مدیر مسئول نشر روزگار با اشاره به لزوم رونق اقتصادی در صنعت نشر و تاکید مقام معظم رهبری در نمایشگاه کتاب بر لزوم رسیدگی به وضعیت نشر بیان کرد: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر دادند کاغذ جزء کالاهای اساسی قرار گرفت اما در حال حاضر اگر بخواهیم کتاب منتشر کنیم چطور میتوانیم از سهمیه دولتی بهره مند شویم از این رو باید این تسهیلات را برای ناشر قدیم و جدید ایجاد کنند؛ حتی برای تجهیز کتابخانههای کشور میتوان کتابهای جدید ناشران را خرید تا این صنعت از بین نرود.
وی افزود:با وجود تاکید های مکرر مقام معظم رهبری مبنی بر قرار گرفتن کتاب در سبد خانوارها، دولت هیچ حمایتی از ناشران نمیکند.
عزیزی با تاکید بر اینکه تسهیلات خوبی برای چاپ کتاب در اختیار ناشران قرار نمیگیرد و باید ناشران کاغذ را با بندی 120 هزار تومان بخرند که در چنین شرایطی نشر رونق نخواهد گرفت، گفت: وزارت ارشاد چگونه میخواهد این مابه التفاوت قیمت دولتی و آزاد کاغذ را در اختیار ناشران قرار دهد چراکه ناشران، کاغذ را با نرخ آزاد و به قیمت بندی 120 هزار تومان خریداری میکنند.
انتهای پیام/